Pritisak odozdo

radnici_mladi.jpg

Tribina: Štite li zakoni mlade radnike i radnice u Hrvatskoj?

Mreža mladih Hrvatske, u suradnji s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju, te Sekcijom mladih Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, organizira javnu tribinu o utjecaju radnog zakonodavstva, posebice posljednjih ekstenzivnih izmjena Zakona o radu iz 2014., na položaj mladih radnica i radnika. Tribina će se održati u ponedjeljak, 26. studenoga, od 10 do 12 sati, u Radničkom domu, Zagreb (Trg Petra Krešimira IV. br. 2; dvorana 518/V. kat).
samoborcek_mapiranje.jpg

Šetnja trasom Samoborčeka

Šetnja će se održati u subotu, 24. studenog s početkom u 11 sati, a polazište je kod starog Samoborskog kolodvora u Adžijinoj ulici. Moto šetnje je Samoborček svim građanima, a ne samo kupcima – zadržimo trasu bivše željeznice kao pješačko-biciklistički koridor! Šetnja se održava neovisno o vremenskim uvjetima, a vode ju Vanja Radovanović (Mapiranje Trešnjevke) i Saša Šimpraga (1POSTOZAGRAD).
uradimo_zajedno_zbornik.jpg

Predstavljanje publikacije o sudioničkom upravljanju u kulturi

Predstavljanje publikacije Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj, održat će se 21. studenog u 19 sati u dvorani Filodrammatice (Korzo 28/I, Rijeka). Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović, upraviteljica Zaklade Kultura nova i urednica zbornika, Davor Mišković, član istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju, dok će na predstavljanju također sudjelovati i Luka Rodela, predsjednik i koordinator Saveza udruga Molekula.
zagorka_fb_profile_picture_e1538392609982_560x350.jpg

12. Dani Marije Jurić Zagorke

Dani Marije Jurić Zagorke održat će se od 20. do 25. studenog u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke (Dolac 8, Zagreb).
unnamed_3.jpg

Drugi Marš za životinje u Zagrebu

Prijatelji životinja i Udruga Pobjede pozivaju sve na javno okupljanje i povorku u centru Zagreba povodom Međunarodnog dana prava životinja, 8. prosinca. Marš za životinje će započeti okupljanjem u 11 sati na Trgu kralja Tomislava.
muzil_zelena_istra.hr.jpg

Panel Muzil, Saccorgiana, Hidrobaza

Panel Muzil, Saccorgiana, Hidrobaza - o svim dimenzijama privatizacije pulskog priobalja za potrebe turističkih projekata održat će se 13. studenog s početkom u 18 sati, na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma, Preradovićeva 1 (dvorana "Pula").
voltino_i_pupinovo_naselje_mapiranje.jpg

Mapiranje Trešnjevke: Jarun, Gredice, Horvati

Centar za kulturu Trešnjevka i projekt Mapiranje Trešnjevke pozivaju, 26. listopada s početkom u 18 sati na šetnju pod nazivom Jarun, Gredice, Horvati – šetnja nekadašnjim seoskim putevima do sadašnjeg autoputa. Sastanak je kod župne crkve Sv. Mati Slobode na uglu Horvaćanske ceste i Hrgovića. Šetnja je besplatna za sve polaznike.
climathon.jpg

Grad Varaždin je po prvi put dio globalnog hakatona za klimu

Hakaton za klimu ili klimaton je globalni pokret sa ciljem rješavanja problema klimatskih promjena u gradovima. Ove godine po prvi puta se organizira u gradu Varaždinu što nas stavlja na mapu s više od stotinu gradova svijeta koji će na isti dan, 26. listopada u istih 24 sata “hakirati” klimu! Od Wellingtona na Novom Zelandu do Long Beach-a u Kaliforniji, svi gradovi bit će jedinstveni u namjeri da ublaže klimatske promjene.
en_face.jpg

Dodjela nagrade EN FACE ::: ANFAS 2018.

Inicijativni odbor Dalmatinki i Dalmatinaca poziva vas i ove godine na svečanu i drsko radosnu dodjelu nagrade EN FACE ::: ANFAS u kavani hotela Bellevue u Splitu na Dan oslobođenja grada 26. listopada od 18 sati.