Pritisak odozdo

plakat_frk_hr.jpg

Festival Ruralne Kulture - FRK 13

Ekološka udruga Krka Knin od 23. do 25. kolovoza na lokaciji Ekološko-informativnog centra (Drniška 2b) uz rijeku Krku organizira trinaesti po redu Festival Ruralne Kulture - FRK 13.
vratite_mag.jpg

Crveni karton devastaciji!

Redovito protestno druženje Vratite magnoliju održava se i sutra u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma. Za repku bez Mamića, za Zagreb bez Bandića - dva sata uoči polufinala Svjetskog prvenstva, gradonačelniku Bandiću dati će crveni karton!
Foto: epa

Kriminalizacija migracija

Centar za mirovne studije i Inicijativa Dobrodošli pozivaju vas na tribinu Kriminalizacija migracija koja će se održati 4. srpnja u Galeriji Nova (Teslina 7) s početkom u 18 sati.
network_effect_vizual.jpg

Network Effect

U organizaciji udruge Drugo more i Instituta za povijest umjetnosti iz Zagreba, u subotu 30. lipnja u Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka) održat će se međunarodna konferencija Network Effect na kojoj će nekoliko europskih stručnjaka raspravljati o političkim i društvenim posljedicama umrežavanja, s posebnim fokusom na domenu kulture.
event_appleyard_01.png

Ulice, pješaci, promet

Bruce Appleyard, profesor urbanizma s Državnog sveučilišta San Diego, održat će 28. lipnja s početkom u 18 i 30 sati, u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu, predavanje kojim se zatvara manifestacija 50 godina Splita 3 – ulice, kvartovi, stanovnici.
bea_jo.png

Bea Johnson u Dubrovniku

Svjetski poznata zagovarateljica životnog stila s "nula otpada” Bea Johnson u Dubrovniku će održati besplatno predavanje o održivim životnim navikama i inspirirati posjetitelje da prigrle život bez otpada. Predavanje u organizaciji Udruge Žmergo održat će se 30. lipnja u 18 sati, u prostoru amfiteatra na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41).
zenobija.jpg

Predstavljanje grafičkog romana Zenobija i nastup zbora Domaćigosti

Predstavljanje Zenobije održava se na Svjetski dan izbjeglica, 20. lipnja, u okviru manifestacije 5. Tjedni izbjeglicaMA, a u sklopu predstavljanja nastup će imati Zbor Domaćigosti. Predstavljanje grafičkog romana autora Mortena Dürra i ilustratora Larsa Hornemana održat će se u Booksi (Martićeva 14, Zagreb) s početkom u 20 sati.
akcija_rojc_2018_poster.jpg

Akcija Rojc

U subotu 16. lipnja dogodit će se tradicionalna Akcija Rojc. Jednom u godini Akcija Rojc, kao zajednička manifestacija svih udruga iz Rojca, zbližava zajednicu, a uz raznovrstan i zabavan program obraća pozornost i na teme koje nas se kolektivno tiču. Želja je na interesantan i kreativan način uključiti javnost u programe i aktivnosti udruga i umjetnika iz Rojca.