Pritisak odozdo

smece_zelena_akcija.jpg

5 do 12: Zagrepčani_ke protiv poskupljenja i gušenja u smeću

Zelena akcija, Udruga eko Zagreb i Udruga za zaštitu okoliša Resnik (UZOR) pozivaju građane i građanke Zagreba da dođu u srijedu, 30. siječnja u 11:55 sati ispred Gradske uprave Grada Zagreba (Trg Stjepana Radića 1) kako bismo u što većem broju zahtijevali promjene u katastrofalnom sustavu gospodarenja otpadom!
volim_pulu.jpg

Prosvjed protiv davanja pulskih plaža u koncesiju

Inicijativa građana Volim Pulu poziva sugrađane na mirni prosvjed protiv planova gradske vlasti da naše najljepše plaže da u dugogodišnje koncesije. Prosvjed će se održati na pulskom Forumu u utorak, 29. siječnja, s početkom u 16:30 sati prije početka i tijekom trajanja 14. sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se nakon rasprave o 16. točki dnevnog reda odlučiti o godišnjem i trogodišnjem planu davanja koncesija na period od 10 do 20 godina.
prosvjed_protiv_politicke_represije.jpg

Prosvjed Protiv političke represije

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID), Radnička fronta, Radnički portal i Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) u srijedu, 30. siječnja organiziraju prosvjed Protiv političke represije koji će se održati u Zagrebu ispred spomenika Franji Tuđmanu na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice u 18 sati.
igra_politike_ili_politika_u_igrama.jpg

Panel: Igra politike ili politika u igrama

U okviru izložbe Games and Politics / Igre i politika, u subotu, 26. siječnja s početkom u 17 sati, u galerijskom prostoru Filodramatice (Korzo 28/1, Rijeka) održat će se razgovor na temu politike u videoigrama.
marjan12_mk_copy62738.jpg

Šetnja do Bena

Naš Marjan poziva građanke i građane na prosvjednu šetnju od Marjanskih vrata do Bena koja će se održati 26. siječnja s početkom u 11 sati.
djeca_kolibrici_prosvjed_prtscr.jpg

Prosvjed Spinraza za sve

Udruga roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići poziva sve građane da ih dolaskom na Markov trg u Zagrebu u subotu, 26. siječnja, u 11 sati podrže u prosvjedu Spinraza za sve.
mala_hidroelektrana_zelenaakcija.jpg

Utjecaj hidroelektrana na ljude i okoliš

Zelena akcija poziva na okrugli stol "Utjecaj hidroelektrana na ljude i okoliš" koji će se održati u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb, u ponedjeljak, 28. siječnja, u 10 sati.
Foto: Udruga Sunce

Plastična (noćna) mora

Plasticamente – Plastična (noćna) mora! putujuća je izložba Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a bit će postavljena u Zadru od 22. siječnja do 2. veljače, u Centru City Galleria. Izložba donosi interaktivne eksponate načinjene upravo od plastike, a osnovni cilj je proširiti svijest o opasnosti pretjerane konzumacije jednokratne plastike, kao i nikada veću potrebu za adekvatnim odvajanjem i zbrinjavanjem plastičnog otpada.
foto_za_noc_rudija_supeka_600x388.jpg

Noć Rudija Supeka

Najveće neformalno okupljanje sociologa pod nazivom Noć Rudija Supeka, u organizaciji Kluba studenata sociologije Diskrepancija i Centra za kulturu Trešnjevka, održat će se 18. siječnja s početkom u 17 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka. Ovo neformalno okupljanje održava se u čast velikog sociologa, filozofa i psihologa Rudija Supeka (1913. - 1993.), koji je ujedno bio i osnivač Odsjeka za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.