Pritisak odozdo

Foto: KA Matrix

Šetnja Zvijezdom

Udruga KA-MATRIX i Veleučilište u Karlovcu u sklopu projekta Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice organizira turističko-edukativnu Šetnju Zvijezdom 17. i 18. prosinca u Karlovcu. Pet tematski specifičnih šetnji osmislilo je i vodit će pet grupa studenata Veleučilišta u Karlovcu, polaznika kolegija Turističko vrednovanje kulturne baštine, koji su sudjelovali u mentorskom programu društveno korisnog učenja pod mentorstvom prof. Sande Kočevar.
suprotna.jpg

Na suprotnoj strani

U ponedjeljak, 10. prosinca u 14 sati, održat će se prosvjedno okupljanje na Sveučilišnoj livadi nedaleko do spomenika hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, s jasnom porukom - "mi smo na suprotnoj strani". Cilj prosvjeda je ukazati da "ne treba podizati spomenike u čast Tuđmanu koji je zaslužan za zločine i masovna kršenja ljudskih prava, posebno prema nacionalnim manjinama, čemu je pridonijela huškačka i šovinistička politika stranke na čijem je čelu bio".
fosilni_kapital.jpg

Predstavljanje knjige "Fosilni kapital" Andreasa Malma

Fraktura u suradnji s Institutom za političku ekologiju poziva na predstavljanje knjige "Fosilni kapital” švedskog ekologa i publicista Andreasa Malma, koje će se održati u utorak, 4. prosinca, u Kulturno informativnom centru u Zagrebu, s početkom u 19 sati.
mali_food.png

Mali Food Hub

Jedan od jednostavnih načina na koji svatko od nas može doprinijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju je kućno kompostiranje. Upravo se toj temi posvećuje peto izdanje Malog Food Huba koje će se održati u subotu, 1. prosinca od 11 do 14 sati u Travel&Technology Hubu (Gacka 16).
radnici_mladi.jpg

Tribina: Štite li zakoni mlade radnike i radnice u Hrvatskoj?

Mreža mladih Hrvatske, u suradnji s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju, te Sekcijom mladih Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, organizira javnu tribinu o utjecaju radnog zakonodavstva, posebice posljednjih ekstenzivnih izmjena Zakona o radu iz 2014., na položaj mladih radnica i radnika. Tribina će se održati u ponedjeljak, 26. studenoga, od 10 do 12 sati, u Radničkom domu, Zagreb (Trg Petra Krešimira IV. br. 2; dvorana 518/V. kat).
samoborcek_mapiranje.jpg

Šetnja trasom Samoborčeka

Šetnja će se održati u subotu, 24. studenog s početkom u 11 sati, a polazište je kod starog Samoborskog kolodvora u Adžijinoj ulici. Moto šetnje je Samoborček svim građanima, a ne samo kupcima – zadržimo trasu bivše željeznice kao pješačko-biciklistički koridor! Šetnja se održava neovisno o vremenskim uvjetima, a vode ju Vanja Radovanović (Mapiranje Trešnjevke) i Saša Šimpraga (1POSTOZAGRAD).
uradimo_zajedno_zbornik.jpg

Predstavljanje publikacije o sudioničkom upravljanju u kulturi

Predstavljanje publikacije Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj, održat će se 21. studenog u 19 sati u dvorani Filodrammatice (Korzo 28/I, Rijeka). Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović, upraviteljica Zaklade Kultura nova i urednica zbornika, Davor Mišković, član istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju, dok će na predstavljanju također sudjelovati i Luka Rodela, predsjednik i koordinator Saveza udruga Molekula.
zagorka_fb_profile_picture_e1538392609982_560x350.jpg

12. Dani Marije Jurić Zagorke

Dani Marije Jurić Zagorke održat će se od 20. do 25. studenog u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke (Dolac 8, Zagreb).