Pritisak odozdo

plavosrcezakruscicuigotusu.jpg

Poziv na projekciju filma Plavo Srce

Centar za životnu sredinu poziva na projekciju filma Plavo srce na ljetnjoj pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci, u četvrtak, 23. kolovoza, s početkom u 21 sat. Nakon Banjaluke slijede projekcije u Kruščici u petak, 24. kolovoza, s početkom u 21 sat i u Fojnici u subotu, 25. kolovoza, s početkom također u 21 sati.
plakat_frk_hr.jpg

Festival Ruralne Kulture - FRK 13

Ekološka udruga Krka Knin od 23. do 25. kolovoza na lokaciji Ekološko-informativnog centra (Drniška 2b) uz rijeku Krku organizira trinaesti po redu Festival Ruralne Kulture - FRK 13.
vratite_mag.jpg

Crveni karton devastaciji!

Redovito protestno druženje Vratite magnoliju održava se i sutra u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma. Za repku bez Mamića, za Zagreb bez Bandića - dva sata uoči polufinala Svjetskog prvenstva, gradonačelniku Bandiću dati će crveni karton!
Foto: epa

Kriminalizacija migracija

Centar za mirovne studije i Inicijativa Dobrodošli pozivaju vas na tribinu Kriminalizacija migracija koja će se održati 4. srpnja u Galeriji Nova (Teslina 7) s početkom u 18 sati.
network_effect_vizual.jpg

Network Effect

U organizaciji udruge Drugo more i Instituta za povijest umjetnosti iz Zagreba, u subotu 30. lipnja u Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka) održat će se međunarodna konferencija Network Effect na kojoj će nekoliko europskih stručnjaka raspravljati o političkim i društvenim posljedicama umrežavanja, s posebnim fokusom na domenu kulture.
event_appleyard_01.png

Ulice, pješaci, promet

Bruce Appleyard, profesor urbanizma s Državnog sveučilišta San Diego, održat će 28. lipnja s početkom u 18 i 30 sati, u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu, predavanje kojim se zatvara manifestacija 50 godina Splita 3 – ulice, kvartovi, stanovnici.
bea_jo.png

Bea Johnson u Dubrovniku

Svjetski poznata zagovarateljica životnog stila s "nula otpada” Bea Johnson u Dubrovniku će održati besplatno predavanje o održivim životnim navikama i inspirirati posjetitelje da prigrle život bez otpada. Predavanje u organizaciji Udruge Žmergo održat će se 30. lipnja u 18 sati, u prostoru amfiteatra na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41).
zenobija.jpg

Predstavljanje grafičkog romana Zenobija i nastup zbora Domaćigosti

Predstavljanje Zenobije održava se na Svjetski dan izbjeglica, 20. lipnja, u okviru manifestacije 5. Tjedni izbjeglicaMA, a u sklopu predstavljanja nastup će imati Zbor Domaćigosti. Predstavljanje grafičkog romana autora Mortena Dürra i ilustratora Larsa Hornemana održat će se u Booksi (Martićeva 14, Zagreb) s početkom u 20 sati.