Pritisak odozdo

prekinimosutnju01.jpg

Prekinimo šutnju!

Potaknute hrabrim osobnim i političkim činom saborske zastupnice Ninčević-Lesandrić, kojim je javno istupila i iznijela vlastitu, svježu traumu kako bi ukazala na sustavne probleme u našem zdravstvenom sustavu te iskazala solidarnost s drugim ženama koje su prošle slično ili isto traumatično iskustvo u Hrvatskoj, te reakcijama iz sustava koje su uslijedile pokušavši opovrgnuti da se išta slično događa u njihovim ustanovama pa sve do izjave da zastupnica ne govori istinu, iz udruge RODA pozivaju vas da se ponovo pridružite u akciji #PrekinimoŠutnju i damo do znanja javnosti da se ovakva postupanja prema ženama događaju svakodnevno.
odbrani_svoje_pravo_na_informaciju_zelenaakcija.jpg

Okrugli stol o pristupu informacijama o okolišu

Zelena akcija, u sklopu projekta "Poboljšanje pristupa informacijama o okolišu" (“Improving Access to Environmental Information”) krajem listopada organizira okrugle stolove o iskustvima korisnika i nadležnih tijela s pristupom okolišnim informacijama u Karlovcu, Zagrebu i Krapini.
eko_seminar.jpg

Jesenski eko-seminar 2018.

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost koju Zelena akcija provodi i održava se redovito već 21 godinu te kreće 23. listopada. Cilj Eko-seminara je obrazovati i informirati građane_ke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje te djelovanje.
radio_baza.jpg

Radio Baza

Radio Baza, jednodnevna radio postaja, emitirat će se 12. listopada od 17 sati do ponoći na 93.9 MHz. Dok je lani u fokusu bila kuhinju kao mjesto ženske eksploatacije, ove godine je to spavaća soba, a s njome i pitanja seksualnog života i rada, nasilja u obitelji, brižnog rada, reproduktivnih prava.
dalmacijavino_sasa_simpraga_motel_trogir.jpg

Motel Trogir: Tura Dalmacijavinom

U nastavku posjeta modernističkim zdanjima, projekt Motel Trogir organizira obilazak zgrade Damlacijavina izgrađene 1959. godine u jugoistočnom dijelu splitske luke. Tura će se održati u petak, 12. listopada s početkom u 17 sati, a mjesto sastanka je pored javne česme u parku na kraju splitskog autobusnog kolodvora. Stručno vodstvo: dr.sc. Sandi Bulimbašić
sud_haag_icty.jpg

Konferencija Pravda nakon Haaga

O procesuiranju ratnih zločina i nastavku kaznenog progona u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji nakon okončanja rada Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) govorit će se na međunarodnoj konferenciji Pravda nakon Haaga, koja će se održati u utorak i srijedu, 9. i 10. listopada u Zagrebu, Novinarski dom, Perkovčeva 2. Konferencija 09. listopada započinje u 9 sati.
Foto: Unizg.hr

Predavanje u Zagrebu: Ljudska prava u globalno doba

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i veleposlanstvo Kanade pozivaju na predavanje kanadskog profesora Payama Akhavana pod nazivom Human Rights in a Global Age (na engleskom bez prijevoda) u četvrtak, 11. listopada, u 17 sati, u Vijećnici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, II. kat.
Foto: McGill Uni.

Predavanje u Zadru: Multikulturalnost u doba promjena

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Kanade i Ured gradonačelnika Grada Zadra pozivaju na predavanje kanadskog profesora Payama Akhavana pod nazivom Multikulturalnost u doba promjena, koje će se održati u petak, 12. listopada, u 14 sati, u dvorani Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3, Zadar.
sjeme.jpg

Sjeme: neispričana priča

Kao uvod u konferenciju "Naša dobra hrana" u petak, 12. listopada, s početkom u 19 sati u Art kinu Grič (Jurišićeva 6, Zagreb) bit će prikazan dokumentarni film "Sjeme: neispričana priča" o sjemenu kao jednom od najvrijednijih resursa koje u kontroli drže velike biotehnološke i kemijske tvrtke.
solidarna.jpg

Nejednakosti u EU i Europski stup socijalnih prava

Commonfare Forum, SOLIDAR i Zaklada SOLIDARNA organiziraju javnu raspravu "Nejednakosti u EU i Europski stup socijalnih prava" u srijedu, 3. listopada, u od 17h do 19h u Kinu Europa (Dvorana Müller, Varšavska 3, Zagreb). Zbog ograničenih mjesta, potrebno je potvrditi svoje sudjelovanje.