Pritisak odozdo

zasto_se_mrzimo_tribina_plakat.jpg

Tribina: Zašto se mrzimo? Destruktivna mržnja u uništavanju spomenika

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust poziva na nastavak ciklusa od 11 različitih tematskih javnih i dijaloških tribina na kojima istražuju sve oblike pojavnosti i tajne fenomena mržnje. Osma tribina ciklusa u suradnji s Oris Kućom arhitekture se održava u multimedijalnoj dvorani Oris Kuće arhitekture, Kralja Držislava 3, Zagreb, u ponedjeljak, 6. svibnja, u 19 sati pod nazivom Destruktivna mržnja u uništavanju spomenika kulture, spomeničke baštine, sakralne baštine i cijelih gradova.
pozivnica_tribina_kako_povecati_energetsku_ucinkovitost_visestambenih_zgrada.png

Tribina u Koprivnici: Energetska učinkovitost

Treća tribina na temu Energetska učinkovitost: Kako povećati energetsku učinkovitost višestambenih zgrada? održat će se u utorak, 7. svibnja, u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica, s početkom u 18:00 sati.
znak_i_logo_sssh_1_copy45432.jpg

Praznik rada u Tvornici

U sklopu obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. maja, Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizira Praznik rada u Tvornici u srijedu, 24. travnja, u Tvornici kulture (Veliki pogon), Zagreb, Šubićeva 2, s početkom u 10,00 sati.
nng.jpg

Tribina Ne damo naše godine

Organizacije civilnog društva Mreža mladih Hrvatske, BRID - Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za mirovne studije, Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju na tribinu Ne damo naše godine, u srijedu 24. travnja u 10 i 30 sati u dvorani Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb), kojom će pružiti podršku inicijativi 67 je previše.
tribina_ep_zelenaakcija.jpg

Tribina: Važnost europskih izbora za okoliš i društvo

BIOM i Zelena akcija, u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, pozivaju vas na tribinu Važnost europskih izbora za okoliš i društvo koja će se održati 17. travnja od 10:00 do 13:00 u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).
kino_eu.jpg

Ne damo kino Europa!

Neizvjesna je sudbina kina Europa, najstarijeg aktivnog gradskog kina, mjesta s posebnim značenjem i omiljenog okupljališta generacija građana i građanki Zagreba i ljubitelja kulture i filma. Pridružite se obraćanju javnosti danas u velikoj dvorani kina Europa u 17 i 30 sati. Ne damo kino Europa!
zmergo.jpg

Zelena čistka - Let's do it Europe!

Nacionalna kampanja Zelena čistka 2019. ulazi u završnicu i u subotu, 13. travnja će okupiti volontere i volonterke iz svih dijelova Hrvatske. Čistit će se preko 120 lokacija, a još uvijek se stignete pridružiti!
Foto: Pixabay

Stanovanje za sve

Početak kampanje Europske građanske inicijative Housing for all (Stanovanje za sve) kreće u utorak 2. travnja, na Trgu Europe u 10 sati, konferencijom za medije. U Hrvatskoj cijene i najamnine stanova sve više rastu i sve manje ljudi si može priuštiti adekvatan smještaj. Upravo zato se i Hrvatska priključuje Europskoj građanskoj inicijativi Housing for all, koja zahtijeva od Europske komisije da omogući povećanje javnog stambenog fonda u zemljama članicama, kao i uvjete za dostupnost priuštivih stanova širokom spektru stanovnika Europe.
image_2_13120.jpg

Marš za životinje

Treći Marš za životinje, marš za suosjećajniji svijet, održava se 13. travnja od 11 sati, na Tomislavcu u Zagrebu.