Pritisak odozdo

magnolije.jpg

Prostestno druženje - A gdje su magnolije?

U subotu 23. ožujka navršilo se točno godinu otkako su iščupane magnolije s Trga žrtava fašizma. U srijedu, 27. ožujka u 18 sati, kod fontane na Trgu žrtava fašizma kroz akciju i protestno druženje obilježit će se godina dana borbe. Iz inicijative Vratite magnoliju pozivaju sve građane i građanke da se pridruže druženju.
mariscina1.jpg

Hod za čisti zrak

Prosvjedna akcija Hod za čisti zrak održava se u subotu, 23. ožujka od 10 sati. Akcija kreće sa područja jame Sovjak koja se nalazi uz staro dolagalište otpada Viševac na Viškovu, a planirana je "šetnja" do ŽCGO Marišćina.
drustveni_kapital_ilustracija.jpg

Predavanje u Puli: Društveni kapital zajednice

U srijedu, 20. ožujka, s početkom u 19 sati u Dnevnom boravku DC Rojc u Puli održat će se javno predavanje na temu Društveni kapital zajednice. Predavanje će održati profesor s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, dr.sc. Berto Šalaj, autor knjige Socijalni kapital: Hrvatska u komparativnoj perspektivi. Nakon predavanja predviđena su pitanja i rasprava.
A. Prgomet, Foto: Ana Mihalić

Zero-waste predavanje i radionica uz obilazak Recikliranog imanja

Anamarija Prgomet i Marina Varenina iz inicijative Zero waste Croatia održat će, u organizaciji ZMAG-a, u subotu, 30. ožujka, na Recikliranom imanju u Vukomeriću edukativno-praktično predavanje o plastici i životu bez otpada te pokazati kako svatko, uz malo organizacije i kreativnosti, može na lak način živjeti ovaj životni stil koji nije nimalo štetan ljudima, životinjama i okolišu.
rundek4.png

Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

Šetnja podrške incijativi za očuvanje otvorenog toka potoka Črnomerca i uređenje javne šetnice duž trase potoka na potezu od Medvednice do Save održat će se 30. ožujka u 11 sati. Šetnju vodi Darko Rundek. Šetnja je primjerena za djecu, ljubimce i bicikle. Pridružite se - na potok treba gledati kao na prednost, a ne prepreku!
digitalniodrast.jpg

Promocija knjige Digitalni odrast i postdigitalna dobra

Promocija knjige Marija Hiberta Digitalni odrast i postdigitalna dobra u izdanju Instituta za političku ekologiju i Multimedijalnog instituta (2019.) i razgovor Kritičko bibliotekarstvo, disruptivni mediji i taktičko obrazovanje održat će se u utorak, 19. ožujka, u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb) s početkom u 19 sati.
rijeka_nm.jpg

Noćni marš u Rijeci

I Rijeka maršira u petak, 8. marta u 18 sati, od Konta prema Jadranskom trgu. "Želimo da nas se čuje, da nas se primijeti i da nas se prestane sustavno zanemarivati i zastrašivati. Ne pristajemo na kompromise, a još manje da postanemo predmet političkih cjenkanja. Mi smo tu i nećemo stati dokle god su naša prava i naši životi ugroženi!", stoji u pozivu.
solidarna.jpg

Poziv na doniranje za krizni fond SOLIDARKA

Zaklade SOLIDARNA poziva sve ljude dobre volje i svijesti o važnosti građanske solidarnosti da se svojim donacijama uključe u direktnu kriznu podršku novinarima, zviždačima, braniteljima i žrtvama kršenja ljudskih prava, kroz pokrenut krizni namjenski fond SOLIDARKA. Podržite one za koje država nema razumijevanja niti je osigurala sredstva za pružanje direktne pomoći. Fond SOLIDARKA moći će odmah reagirati pružanjem krizne humanitarne i psihosocijalne pomoći te pravne zaštite svima čija se ljudska prava krše, a sustav ih nije spreman zaštititi.
odrast.jpg

Odrast - ili ajmo izbjeći klimatski kolaps

U četvrtak, 7.ožujka, u 19 sati održat će se prvo Eko-predavanja u ciklusu KRAFNA NA KNAP u suradnji Centra Knap i Instituta za Političku ekologiju. Predavanje se održava u Knapu, Ivanićgradska 41a, Zagreb. Ulaz je slobodan.