Pritisak odozdo

muzil_zelena_istra.hr.jpg

Panel Muzil, Saccorgiana, Hidrobaza

Panel Muzil, Saccorgiana, Hidrobaza - o svim dimenzijama privatizacije pulskog priobalja za potrebe turističkih projekata održat će se 13. studenog s početkom u 18 sati, na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma, Preradovićeva 1 (dvorana "Pula").
voltino_i_pupinovo_naselje_mapiranje.jpg

Mapiranje Trešnjevke: Jarun, Gredice, Horvati

Centar za kulturu Trešnjevka i projekt Mapiranje Trešnjevke pozivaju, 26. listopada s početkom u 18 sati na šetnju pod nazivom Jarun, Gredice, Horvati – šetnja nekadašnjim seoskim putevima do sadašnjeg autoputa. Sastanak je kod župne crkve Sv. Mati Slobode na uglu Horvaćanske ceste i Hrgovića. Šetnja je besplatna za sve polaznike.
climathon.jpg

Grad Varaždin je po prvi put dio globalnog hakatona za klimu

Hakaton za klimu ili klimaton je globalni pokret sa ciljem rješavanja problema klimatskih promjena u gradovima. Ove godine po prvi puta se organizira u gradu Varaždinu što nas stavlja na mapu s više od stotinu gradova svijeta koji će na isti dan, 26. listopada u istih 24 sata “hakirati” klimu! Od Wellingtona na Novom Zelandu do Long Beach-a u Kaliforniji, svi gradovi bit će jedinstveni u namjeri da ublaže klimatske promjene.
en_face.jpg

Dodjela nagrade EN FACE ::: ANFAS 2018.

Inicijativni odbor Dalmatinki i Dalmatinaca poziva vas i ove godine na svečanu i drsko radosnu dodjelu nagrade EN FACE ::: ANFAS u kavani hotela Bellevue u Splitu na Dan oslobođenja grada 26. listopada od 18 sati.
raskid_sekularna.jpg

Raskid! 6

Prosvjedni skup Raskid! 6 održat će se 27. listopada s početkom u 11 sati, na lokaciji u blizini Europskog trga u Zagrebu, na križanju ulica Bakačeve i Cesarčeve, kod makete grada Zagreba. Svi građani Hrvatske pozvani su da se pridruže – i vjernici i oni koji to nisu – svi koji smatraju da Vatikanski ugovori negiraju odredbu Ustava Republike Hrvatske kojom su vjerske zajednice odvojene od države! Republika Hrvatska je sekularna država u kojoj svi građani imaju ista prava i obaveze, a religijske institucije moraju poštivati zakone – jednako kao i sve ostale.
prekinimosutnju01.jpg

Prekinimo šutnju!

Potaknute hrabrim osobnim i političkim činom saborske zastupnice Ninčević-Lesandrić, kojim je javno istupila i iznijela vlastitu, svježu traumu kako bi ukazala na sustavne probleme u našem zdravstvenom sustavu te iskazala solidarnost s drugim ženama koje su prošle slično ili isto traumatično iskustvo u Hrvatskoj, te reakcijama iz sustava koje su uslijedile pokušavši opovrgnuti da se išta slično događa u njihovim ustanovama pa sve do izjave da zastupnica ne govori istinu, iz udruge RODA pozivaju vas da se ponovo pridružite u akciji #PrekinimoŠutnju i damo do znanja javnosti da se ovakva postupanja prema ženama događaju svakodnevno.
odbrani_svoje_pravo_na_informaciju_zelenaakcija.jpg

Okrugli stol o pristupu informacijama o okolišu

Zelena akcija, u sklopu projekta "Poboljšanje pristupa informacijama o okolišu" (“Improving Access to Environmental Information”) krajem listopada organizira okrugle stolove o iskustvima korisnika i nadležnih tijela s pristupom okolišnim informacijama u Karlovcu, Zagrebu i Krapini.
eko_seminar.jpg

Jesenski eko-seminar 2018.

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost koju Zelena akcija provodi i održava se redovito već 21 godinu te kreće 23. listopada. Cilj Eko-seminara je obrazovati i informirati građane_ke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje te djelovanje.