Pritisak odozdo

skvot_facebook.jpg

Skvotiranje u sivom gradu

U nastavku razgovora o skvotiranju kao obliku stanovnja Chillton donosi razgovor s E.T.C. Dee-jem, skvoterom i aktivistom koji je upravo izdao knjigu Squatting the grey city- Skvotiranje u sivom gradu. Razgovor će se održati 6. lipnja s početkom u 21 sat, u Chilltonu (Jadranska 1, Split).
skola_razred_nastava_profesori_ucitelji_ucenici_prtscr_copy26174.jpg

Unaprjeđenje obrazovanja učenika migrantskog porijekla

Forum za slobodu odgoja organizira okrugli stol pod nazivom Unaprjeđenje obrazovanja učenika migrantskog porijekla, čija je svrha raspraviti o obrazovanju učenika migrantskog porijekla iz perspektive donosioca javnih politika, odgojno obrazovnih djelatnika, predstavnika civilnog društva, istraživača te osoba koje direktno rade s izbjeglicama, azilantima, tražiteljima azila. Okrugli stol će se održati 5. lipnja., s početkom u 10 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1, Zagreb).
gordogan_slika.jpg

Tribina Slučaj Gordogan – što se događa u Ministarstvu kulture?

Uredništvo časopisa Gordogan i prijatelji časopisa s Filozofskog fakulteta u Zagrebu pozivaju vas na tribinu koja će se održati 5. lipnja u 19 sati u vijećnici Filozofskog fakulteta. Tema tribine je slučaj Gordogan – što se događa u Ministarstvu kulture?
dobra_ekonomija_press.jpg

5. Konferencija o dobroj ekonomiji

​Dobra ekonomija i ove godine donosi autentične i inspirativne priče onih koji mijenjaju ovaj svijet na bolje, onih koji zaista žive to što pričaju, onih koji su na terenu i koji djeluju. Konferencija će se održati 15. lipnja s početkom u 10 sati, u kinu Tuškanac, dok će se Skupština mreže RIPESS održati 16. i 17. lipnja u dvorištu i prostorima Gimnazije Tituša Brezovačkog Zagreb (Habdelićeva 1).
volonteri_velika.jpg

Festival volonterstva u Obrovcu

Festivala volonterstva održava se od 31. svibnja do 3. lipnja. Glavno mjesto događanja je Srednja škola Obrovac i njena okolica.
referendum3_copy66913.jpg

Referendum protiv manjinskih prava

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju vas na tribinu Referendum protiv manjinskih prava, koja će se održati 29. svibnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, Zagreb).
kurikularna_22_of_26_copy34225.jpg

Obrazovna reforma koja podržava građansku odgovornost i aktivnost: Put ili stranputica?

Ususret obilježavanju godišnjice dvaju prosvjeda pod nazivom Hrvatska može bolje 2016. i 2017. godine, GOOD inicijativa sa suradnicima organizira konferenciju na kojoj će se raspravljati o tome što se danas događa s reformom obrazovanja. Konferencija će se održati 28. svibnja s početkom u 10 i 30 sati, u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).
mladi_radnici_ak9_copy46205.jpg

Ali vi ste žensko! - Što tržište rada poručuje ženama?

Inicijativa Radno i ravnopravno i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter pozivaju vas na tribinu Ali vi ste žensko! - Što tržište rada poručuje ženama?, koja će se održati u ponedjeljak, 28. svibnja. u 20 sati u antikvarijatu Ex Libris (Ul. Riva Boduli 3b) u Rijeci.