Pritisak odozdo

zabrana_strajka_croatia.jpg

Tribina Zabrana štrajka u Croatia Airlinesu

Tribina Zabrana štrajka u Croatia Airlinesu, povodom nedavne sudske zabrane štrajka u Croatia Airlinesu, održat će se u četvrtak 13. rujna u Zagrebu, u gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5), s početkom u 19.30 sati. Na tribini će se razgovarati o neuspjelim pregovorima između sindikata ORCA i Uprave Croatia Airlinesa za Kolektivni ugovor, uvjetima rada u Croatia Airlinesu, sudskim obrazloženjima zabrane štrajka, kao i mogućim implikacijama koje bi ovakav sudski postupak mogao imati po daljnji položaj i prava radništva u Hrvatskoj.
nemojdafalis_copy54143.jpg

6. Fališ

Šesti Festival alternative i ljevice – FALIŠ i ove godine održat će se od 5. do 8. rujna na već poznatim lokacijama u Šibeniku - na Trgu Ivana Pavla II. (Mala loža) i u Studiju Galerije sv. Krševana (izložbeni dio).
zmag.jpg

Naša dobra hrana - konferencija o održivosti prehrambenog sustava

ZMAG i ove godine priprema konferenciju koja se bavi hranom. Istražuje se održivije oblike proizvodnje hrane, pravednije sustave distribucije, ekološke trendove u vrtlarstvu, održanje genske raznolikosti kroz čuvanje sjemena i priča o rješenjima za problem klimatskih promjena. Konferencija se održava 13. listopada u kinu Tuškanac u Zagrebu.
plavosrcezakruscicuigotusu.jpg

Poziv na projekciju filma Plavo Srce

Centar za životnu sredinu poziva na projekciju filma Plavo srce na ljetnjoj pozornici tvrđave Kastel u Banjaluci, u četvrtak, 23. kolovoza, s početkom u 21 sat. Nakon Banjaluke slijede projekcije u Kruščici u petak, 24. kolovoza, s početkom u 21 sat i u Fojnici u subotu, 25. kolovoza, s početkom također u 21 sati.
plakat_frk_hr.jpg

Festival Ruralne Kulture - FRK 13

Ekološka udruga Krka Knin od 23. do 25. kolovoza na lokaciji Ekološko-informativnog centra (Drniška 2b) uz rijeku Krku organizira trinaesti po redu Festival Ruralne Kulture - FRK 13.
vratite_mag.jpg

Crveni karton devastaciji!

Redovito protestno druženje Vratite magnoliju održava se i sutra u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma. Za repku bez Mamića, za Zagreb bez Bandića - dva sata uoči polufinala Svjetskog prvenstva, gradonačelniku Bandiću dati će crveni karton!
Foto: epa

Kriminalizacija migracija

Centar za mirovne studije i Inicijativa Dobrodošli pozivaju vas na tribinu Kriminalizacija migracija koja će se održati 4. srpnja u Galeriji Nova (Teslina 7) s početkom u 18 sati.
network_effect_vizual.jpg

Network Effect

U organizaciji udruge Drugo more i Instituta za povijest umjetnosti iz Zagreba, u subotu 30. lipnja u Filodrammatici (Korzo 28/1, Rijeka) održat će se međunarodna konferencija Network Effect na kojoj će nekoliko europskih stručnjaka raspravljati o političkim i društvenim posljedicama umrežavanja, s posebnim fokusom na domenu kulture.