Pritisak odozdo

park_sredisce.jpg

Potpisivanje peticije za inicijativu "DA za park, NE za cestu"

"Podržite nas da sačuvamo naš park u Stonskoj ulici u Zagrebu", pozivaju iz udruge građana Glog. Svojim glasom i vi možete pomoći - birajmo zelenilo umjesto betona te vas pozivamo da potpišete ovu peticiju kako bismo čelnim ljudima grada dali do znanja koliko nam znači očuvati parkić. Peticiju možete potpisati 26. svibnja od 10 do 12 sati kod sata u Stonskoj ulici.
magnolija_tzf_poziv.jpg

Zagreb nije ravna ploča!

Prije točno dva mjeseca iščupana je magnolija na Trgu žrtava fašizma. Dođite 23. svibnja u 18 sati i pogledajte kako danas izgleda opustošeni okoliš Meštrovićevog paviljona.
citanje_istanbulske.jpg

Čitanje Istanbulske konvencije – znanje je moć

Ideja je da se stanemo pored štanda i s osobama prolazimo kroz tekst konvencije, a ako osobe odbiju, da ju jednostavno počnemo čitati jer je to naše demokratsko pravo. Postoji nekoliko dijelova koji su namjerno manipulirani od strane pokretača referenduma te ćemo se posebno koncentrirati na te dijelove.
odrzivost.jpg

Prema održivom Zadru

Udruga Eko – Zadar organizira tribinu Prema održivom Zadru koja će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar, multimedijalnoj dvorani, u ponedjeljak 21. svibnja, s početkom u 18 sati. Tribina ima za cilj sudionike informirati i educirati o generalnoj održivosti te njenom inpaktu na ekonomiju lokalne zajednice, očuvanje tradicije i kulture te dovesti do zajedničkog osmišljavanja konkretnih poteza lokalne zajednice na putu prema održivom razvoju.
Foto: Facebook

Prosvjed na Markovom trgu - Bandiću radnička sramoto!

Udruga radnika i bivših radnika Dioki d.d. poziva vas na prosvjed 22. svibnja na Markovom trgu, kako navode, protiv Milana Bandića i njegovog pokušaja da poništi odluku Gradske skupštine Grada Zagreba o djelomičnom otkupu radničkih tražbina. Okupljanje kreće u 16 i 30 sati.
projekt_ilica_odrazimo_se_odrzivo_img.jpg

ODRAZimo se održivo - promišljanje o održivosti središnjeg gradskog prostora

Održivi razvoj zajednice sudjeluje u Projektu Ilica: Q´ART sa željom da doprinese zamisli o oživljavanju napuštenih i zapuštenih prostora oko zagrebačke žile kucavice. Uz pomoć i sudjelovanje građana razmotrit će kako neiskorišten prostorni resurs učiniti dostupnim, privlačnim i zanimljivim stanovnicima, posjetiteljima i turistima. Pridružite im se 22. svibnja u uličnom prostoru Ilice 124.
magnolija_centar.jpg

Izviždimo Centar bahatosti

Građanke i građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju pozivaju vas da u srijedu, 16. svibnja u 18 sati, dođete na Trg žrtava fašizma i pridružite se još jednom protestnom druženju.
tesla.jpg

Nikola Tesla. Migrant.

Projekt 'Nikola Tesla. Migrant' je osmišljen s dva ključna cilja: 1) pozicioniranje Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao mjesta interkulturalnog dijaloga i susreta i 2) okupljanje fizičkih i javnih osoba (inženjera, programera, dizajnera, aktivista, nevladinih organizacija…) koje doprinose razvoju i distribuciji tehnoloških inovacija kojima se nastoji ublažiti aktualna izbjeglička i humanitarna kriza. Predstavljanje projekta održat će 18. svibnja u Tehničkom muzeju u 17 i 30 sati.
unnamed_1_copy11359.jpg

Mov(i)e Activism

U petak, 18. svibnja u 19 sati, u Filodrammatici (Korzo 28/1), održat će se novo izdanje festivala dokumentarnog filma Mov(i)e Activism uz projekcije filmova Left on Pearl redateljice Susan Rivo i Tvornica je naša Vedrane Pribačić. Tema koja se provlači kroz oba filma je okupacija fizičkog prostora u svrhu skretanja pozornosti na postojeće probleme i borbu za rješavanje istih. Nakon projekcija filma Tvornica je naša održat će se razgovor s autoricom Vedranom Pribačić te protagonistom filma Dragutinom Vargom.