Pritisak odozdo

sustainable_electricity_renewable_energy_icon.png

Energetski i klimatski plan RH - uteg ili spas za klimu?

Greenpeace i Zelena akcija organiziraju tribinu “Energetski i klimatski plan RH - uteg ili spas za klimu?”, kao doprinos trenutnoj javnoj raspravi o Nacrtu Integriranog nacionalnog energetskog i klimatskog plana RH za razdoblje od 2021. do 2030., koja će se održati u utorak, 26. studenog, od 10:00 do 12:00 sati u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva ulica 2).
otpad_zelenaakcija1_copy37716.jpg

Prosvjed protiv poskupljenja i kaosa sa smećem

Pridružite nam se na prosvjedu 3. prosinca u 17:30 sati ispred Gradske uprave Grada Zagreba (Trg Stjepana Radića 1) da glasno poručimo Bandiću – DOSTA JE, pozivaju Zelena akcija, Udruga eko Zagreb i Udruga za zaštitu okoliša Resnik (UZOR).
klima2_copy16453.jpg

Globalni prosvjed za klimu - Zagreb

Inicijativa mladih Fridays 4 Future Croatia / School Strike 4 Climate Croatia najavljuje novi prosvjed za klimu koji će se održati 29. studenog u 14:00 na Markovu trgu u Zagrebu.
ljudi_a_ne_migranti.jpg

Tribina Ljudi, a ne migranti!

S ciljem širenja svijesti o životu migranata Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira tribinu "Ljudi, a ne migranti!" u četvrtak, 21. studenog, u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u dvorani D1.
mirovnistudiji.jpg

Mirovni studiji: Prijeti li svijetu "klimatski aparhejd"?

Centar za mirovne studije poziva vas na tribinu o klimatskim promjenama i njihovim utjecajima na ljudska prava Mirovni studiji: Prijeti li svijetu "klimatski aparhejd"? u ponedjeljak, 18. studenog, u 18:00 u Showroomu Galerije Nova (Ul. Nikole Tesle 7, Zagreb), koju organizira ususret novoj generaciji Mirovnih studija.
spomenici_okr_stol.jpg

Spomenici: Oruđa mira ili oružja rata

Okrugli stol “Spomenici: Oruđa mira ili oružja rata” održat će se u srijedu, 20. studenog, u 19 sati u Udruženju hrvatskih arhitekata, Trg bana J. Jelačića 3/1, Zagreb.
large_logo_cms_copy95250.png

Izazovi integracije u Hrvatskoj i zemljama Europske unije

Tražitelji azila i izbjeglice suočavaju se s velikim izazovima vezanim uz integraciju i sudjelovanje u društvenom životu. Za one koji su uspjeli stići u Europu, preostaju mnoge poteškoće u svakodnevnom životu i izazovima nije ni približno kraj. Upravo o tim izazovima govori istraživanje čiji će rezultati, ali i preporuke biti predstavljeni na konferenciji koja će se održati u Zelenoj akciji, 12. studenog u 10 i 30 sati.