Pritisak odozdo

ekonomske_posljedice.jpg

Tribina Ekonomske posljedice neodgovorne ekološke politike

Turbina - turbo tribina i Klub Močvara organiziraju tribinu Ekonomske posljedice neodgovorne ekološke politike na kojoj će raspraviti o modernim ekonomskim odlukama koje zbog svojeg ekološkog odjeka čovječanstvu rade štetu, s naglaskom da se šteta događa već sada. Tribina se održava 14. svibnja u Klubu Močvara s početkom u 20 sati.
hod_za_slobodu1_copy62968.jpg

Hod za slobodu

Građani i građanke Rijeke pozivaju vas da im se pridružite 19. svibnja s početkom u 10 sati na Jadranskom trgu u Hodu za slobodu. Kako se ističe u pozivu, građanke i građani Rijeke, okupljeni i okupljene oko istoimene inicijative smatraju da je sloboda ključ - težimo slobodi i pravo na samoodređenje, kako pojedinaca i pojedinki tako i obitelji.
Foto: Hina

Tribina Živi zid raste, ostali se češljaju

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju Vas na tribinu Živi zid raste, ostali se češljaju. Tribina će se održati 15. svibnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18/1, Zagreb).
trans_facebook.jpg

Savezništva za solidarnost: obilježavanje IDaHoTB 2018

Diljem svijeta 17. svibnja obilježava se Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia - the Global page - IDAHOTB) s ciljem podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv predrasuda i diskriminacije prema osobama homoseksualne i biseksualne orijentacije te prema transrodnim i transeksualnim osobama. Povodom ovog dana udruga Dugine obitelji u kinu Europa organizira prigodni program i aktivnosti, u skladu s ovogodišnjom globalnom temom - Savezništva za solidarnost.
lex_lng.jpg

Tribina Zašto ne LNG terminalu na otoku Krku

Tribina Zašto ne LNG terminalu na otoku Krku održat će se 16. svibnja s početkom u 11 sati, u dvorani Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb). Nakon završene javne rasprave o Zakonu o LNG-u te ocjene ovog projekta kao prihvatljivog za okoliš od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike, suočeni s različitim, a često i kontradiktornim informacijama u javnosti, organizira se rasprava na kojoj će se prezentirati različiti aspekti ovog projekta.
magnolija_ip2_copy75562.jpg

Izviždimo institucije!

Građanke i građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju pozivaju vas da u srijedu, 9. svibnja u 18 sati, dođete na Trg žrtava fašizma i pridružite se protestnom druženju s jasnom porukom da se devastacija Trga žrtava fašizma mora zaustaviti.
da_nam_zivi_zivi_rod_zagreb_pride_2018.png

17. Povorka ponosa - Da nam živi, živi rod

Najveći prosvjed za ljudska prava u Hrvatskoj, 17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride pod sloganom "Da nam živi, živi rod", održat će se 9. lipnja s početkom 15 sati na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare) odakle će proći središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima do Ribnjaka – gdje će Povorka završiti javnim skupom i koncertom grupa U pol 9 kod Sabe i Le Zbor.
unnamed_copy24616.jpg

7. VegeSajam

7. Vegesajam održat će se 21. svibnja od 8 do 19 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Organizatori VegeSajma nastojat će građanima približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način - ponudom ukusne veganske klope za zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ili pojesti nešto "s nogu".