Pritisak odozdo

odrast.jpg

Odrast - ili ajmo izbjeći klimatski kolaps

U četvrtak, 7.ožujka, u 19 sati održat će se prvo Eko-predavanja u ciklusu KRAFNA NA KNAP u suradnji Centra Knap i Instituta za Političku ekologiju. Predavanje se održava u Knapu, Ivanićgradska 41a, Zagreb. Ulaz je slobodan.
kako_zive_zene.jpg

Kako žive žene?

Radioničko-diskurzivni program Kako žive žene? u organizaciji Udruge Prostor Plus održat će se u Rijeci, u periodu od 2. ožujka i 12. travnja u Filodrammatici i Studiju Kamov.
kurs1.jpg

Noćni marš za 8. mart: Glasne i borbene

Feministički kolektiv fAKTIV poziva na četvrti Noćni marš za 8. mart u Zagrebu. Okupljanje počinje u 18 sati na Trgu žrtava fašizma, odakle se maršira do Zrinjevca. "Slavimo svaku borbu, svaki ženski glas koji je progovorio o tretmanu u bolnicama, rodilištima i ginekološkim ordinacijama diljem zemlje. O ograničavanju prava na pobačaj. O institucijama koje nasilje žele zadržati u četiri zida. O tretmanu i uvjetima na radnom mjestu", stoji u pozivu.
tudjmansb_zg_copy67700.jpg

Tribina Povratak verbalnog delikta

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba vas pozivaju na tribinu Povratak verbalnog delikta, koja će se održati 19. veljače s početkom u 18 sati u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, prvi kat).
novosti_1000.jpg

Hiljadu Novosti

Nakon više od 19 godina kontinuiranog izlaženja, ovog tjedna štampat će se 1000. broj Samostalnog srpskog tjednika Novosti. Specijalno prošireno izdanje Novosti možete potražiti na kioscima diljem Hrvatske od petka, 15. veljače, a istog dana u 18 sati redakcija Novosti obilježit će izlazak 1000. broja u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu.
milijarda_naslovnica.jpg

Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama

Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama nastavlja kampanju #prekinimošutnju i to 14. veljače u 5 do 12 ispred Vlade, na Markovom trgu u Zagrebu. Sedmu godinu zaredom Hrvatska sudjeluje u svjetskoj kampanji Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Revolution 2019. Kampanja je tijekom godina prerasla u pokret, a akcije se provode u preko 200 zemalja u svijetu.
1billion_2019_v5_black_1.png

One Billion Rising Rijeka

Akcija One Billion Rising održat će se 14. veljače u 16.30 sati na riječkom Korzu. Svrha ove akcije je da se kroz pjesmu i ples ukaže na globalni problem nasilja nad ženama. Ples će predvoditi Plesna Grupa Flame, nastupit će zbor VINS, a čitat će se i svjedočanstva žena iz akcije #prekinimošutnju.
hnd_novinarstvo_mediji.png

Prosvjed Novinarstvo ne damo!

Hrvatsko novinarstvo društvo 2. ožujka organizira prosvjednu šetnju Oteli ste medije, novinarstvo ne damo! #Ninanana, koja će početi u 12.05 sati ispred Novinarskog doma (Perkovčeva 2).
novinarstvo_lr.jpg

Okrugli stol HND-a: Novinarstvo pred sudom

Okrugli stol Novinarstvo pred sudom bavit će se problemom golemog broja građanskih i kaznenih postupaka koji se pokreću ili vode protiv novinara i medija te zloupotrebom prava na zaštitu časti i ugleda. Koji su razmjeri opasnosti sudskog progona kritičkih medija i novinara i je li cilj tužbama ušutkati i zastrašiti kritičko novinarstvo, odnosno uvesti cenzuru i autocenzuru? Okrugli stol održat će se 6. veljače s početkom u 11 sati, u Hrvatskom novinarskom društvu.