Pritisak odozdo

europski_parlament_foto_europarl.europa.eu_copy49508.jpg

Prijetnje demokraciji na internetu – izbori za Europski parlament

Kako bi se povodom Svjetskog dana izbora i uoči izbora za Europski parlament otvorila javna rasprava o nekim od gorućih izazova i prijetnji demokraciji na internetu, Gong organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom Prijetnje demokraciji na internetu – izbori za Europski parlament. Konferencija će se održati 7. veljače od 10 do 13 sati, u Kući Europe (Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb).
ipe.jpg

Degrowth in the Global South & Southeast Europe

U prostoru Instituta za političku ekologiju (Preobraženska 2, Zagreb) u srijedu, 13. veljače, u 11 sati održat će se seminar o odrastu na globalnom jugu i u jugoistočnoj Europi. O europskoj perspektivi govorit će Mladen Domazet, dok će o južnoj hemisferi govoriti Gabriel Trettel Silva, odrastnik iz Brazila.
dosta_je_rezova.png

Prosvjed Dosta je rezova!

Inicijativa Dosta je rezova! poziva umjetnice_ke, radnice_ke u kulturi, ali i solidarne građanke i građane na prosvjed u ponedjeljak, 4. veljače u 15 sati ispred Ministarstva kulture (Runjaninova 2, Zagreb). Inicijativa je nastala kao rezultat godina nezadovoljstva zbog postepenog smanjivanja javnih sredstava za kulturu te netransparentnosti njihove dodjele.
mladezbezboga.jpg

Tribina Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija

Kolektiv MONTAЖ$TROJ i Zagrebačko kazalište mladih vas pozivaju na tribinu o mladima, našem i globalnom društvu, kritičkom obrazovanju i horizontima budućnosti. Tribina će se održati 1. veljače s početkom u 18 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih. Tribina Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija otvorit će prostor za polemiku o mladima u Hrvatskoj u kontekstu (zaustavljene/neželjene) obrazovne reforme, političkog trgovanja školstvom i ideoloških podjela koje nas vode u mentalitet opsadnog stanja.
smece_zelena_akcija.jpg

5 do 12: Zagrepčani_ke protiv poskupljenja i gušenja u smeću

Zelena akcija, Udruga eko Zagreb i Udruga za zaštitu okoliša Resnik (UZOR) pozivaju građane i građanke Zagreba da dođu u srijedu, 30. siječnja u 11:55 sati ispred Gradske uprave Grada Zagreba (Trg Stjepana Radića 1) kako bismo u što većem broju zahtijevali promjene u katastrofalnom sustavu gospodarenja otpadom!
volim_pulu.jpg

Prosvjed protiv davanja pulskih plaža u koncesiju

Inicijativa građana Volim Pulu poziva sugrađane na mirni prosvjed protiv planova gradske vlasti da naše najljepše plaže da u dugogodišnje koncesije. Prosvjed će se održati na pulskom Forumu u utorak, 29. siječnja, s početkom u 16:30 sati prije početka i tijekom trajanja 14. sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se nakon rasprave o 16. točki dnevnog reda odlučiti o godišnjem i trogodišnjem planu davanja koncesija na period od 10 do 20 godina.
prosvjed_protiv_politicke_represije.jpg

Prosvjed Protiv političke represije

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID), Radnička fronta, Radnički portal i Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) u srijedu, 30. siječnja organiziraju prosvjed Protiv političke represije koji će se održati u Zagrebu ispred spomenika Franji Tuđmanu na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice u 18 sati.
igra_politike_ili_politika_u_igrama.jpg

Panel: Igra politike ili politika u igrama

U okviru izložbe Games and Politics / Igre i politika, u subotu, 26. siječnja s početkom u 17 sati, u galerijskom prostoru Filodramatice (Korzo 28/1, Rijeka) održat će se razgovor na temu politike u videoigrama.
marjan12_mk_copy62738.jpg

Šetnja do Bena

Naš Marjan poziva građanke i građane na prosvjednu šetnju od Marjanskih vrata do Bena koja će se održati 26. siječnja s početkom u 11 sati.
djeca_kolibrici_prosvjed_prtscr.jpg

Prosvjed Spinraza za sve

Udruga roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići poziva sve građane da ih dolaskom na Markov trg u Zagrebu u subotu, 26. siječnja, u 11 sati podrže u prosvjedu Spinraza za sve.