Pritisak odozdo

volonteri_velika.jpg

Festival volonterstva u Obrovcu

Festivala volonterstva održava se od 31. svibnja do 3. lipnja. Glavno mjesto događanja je Srednja škola Obrovac i njena okolica.
referendum3_copy66913.jpg

Referendum protiv manjinskih prava

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju vas na tribinu Referendum protiv manjinskih prava, koja će se održati 29. svibnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, Zagreb).
kurikularna_22_of_26_copy34225.jpg

Obrazovna reforma koja podržava građansku odgovornost i aktivnost: Put ili stranputica?

Ususret obilježavanju godišnjice dvaju prosvjeda pod nazivom Hrvatska može bolje 2016. i 2017. godine, GOOD inicijativa sa suradnicima organizira konferenciju na kojoj će se raspravljati o tome što se danas događa s reformom obrazovanja. Konferencija će se održati 28. svibnja s početkom u 10 i 30 sati, u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).
mladi_radnici_ak9_copy46205.jpg

Ali vi ste žensko! - Što tržište rada poručuje ženama?

Inicijativa Radno i ravnopravno i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter pozivaju vas na tribinu Ali vi ste žensko! - Što tržište rada poručuje ženama?, koja će se održati u ponedjeljak, 28. svibnja. u 20 sati u antikvarijatu Ex Libris (Ul. Riva Boduli 3b) u Rijeci.
park_sredisce.jpg

Potpisivanje peticije za inicijativu "DA za park, NE za cestu"

"Podržite nas da sačuvamo naš park u Stonskoj ulici u Zagrebu", pozivaju iz udruge građana Glog. Svojim glasom i vi možete pomoći - birajmo zelenilo umjesto betona te vas pozivamo da potpišete ovu peticiju kako bismo čelnim ljudima grada dali do znanja koliko nam znači očuvati parkić. Peticiju možete potpisati 26. svibnja od 10 do 12 sati kod sata u Stonskoj ulici.
magnolija_tzf_poziv.jpg

Zagreb nije ravna ploča!

Prije točno dva mjeseca iščupana je magnolija na Trgu žrtava fašizma. Dođite 23. svibnja u 18 sati i pogledajte kako danas izgleda opustošeni okoliš Meštrovićevog paviljona.
citanje_istanbulske.jpg

Čitanje Istanbulske konvencije – znanje je moć

Ideja je da se stanemo pored štanda i s osobama prolazimo kroz tekst konvencije, a ako osobe odbiju, da ju jednostavno počnemo čitati jer je to naše demokratsko pravo. Postoji nekoliko dijelova koji su namjerno manipulirani od strane pokretača referenduma te ćemo se posebno koncentrirati na te dijelove.
odrzivost.jpg

Prema održivom Zadru

Udruga Eko – Zadar organizira tribinu Prema održivom Zadru koja će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar, multimedijalnoj dvorani, u ponedjeljak 21. svibnja, s početkom u 18 sati. Tribina ima za cilj sudionike informirati i educirati o generalnoj održivosti te njenom inpaktu na ekonomiju lokalne zajednice, očuvanje tradicije i kulture te dovesti do zajedničkog osmišljavanja konkretnih poteza lokalne zajednice na putu prema održivom razvoju.