Pritisak odozdo

okolisnifilmskifestival.jpg

Četvrti E?! – Okolišni filmski festival

Četvrti E?! – Okolišni filmski festival održava se od 21. do 23. travnja u Kinu Tuškanac (Tuškanac 1, Zagreb), a ulaz na sve filmove, radionice i rasprave je besplatan!
heptribina.jpg

Kakav zaokret za HEP?

Strukovni sindikat radnika Hrvatske elektroprivrede (TEHNOS), Institut za političku ekologiju (IPE) te Zadruga za etično financiranje (ZEF), pozivaju vas na okrugli stol o budućnosti HEP-a pod nazivom "Kakav zaokret za HEP?", koji će se održati u srijedu, 19. travnja, u Novinarskom domu u Zagrebu s početkom u 18 sati.
okrugli_stol.jpg

Okrugli stol o planiranju održive mobilnosti u gradovima

ODRAZ (Tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE) i Udruga gradova u RH pozivaju na okrugli stol o planiranju održive mobilnosti u gradovima. Okrugli stol će se održati u četvrtak 13. travnja, u 11 sati u prostoru HKD Napredak u Zagrebu (Bogovićeva 1/I.kat).
Foto: Vestigium

Kvartovska proljetna akcija uređenja Vrbana

Udruga Vestigium poziva građane Vrbana - učenike, roditelje i nastavnike, ali i građane drugih kvartova da se pridruže u proljetnoj akciji sadnje školskog vrta i uljepšavanja školskog okoliša. Akcija će se održati u subotu, 22. travnja od 10 do 13 sati.
daj_mi_kino_orig_2_vizual.jpg

Daj mi kino! - 2

Prije nepunih trinaest godina, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorio je kino Tuškanac pred gledalištem dupkom ispunjenim filmašima i kulturnjacima svih generacija i svečano ga predao na zajedničko upravljanje Hrvatskom filmskom savezu i Zagreb filmu. Budućnost kina Tuškanac sada je ozbiljno narušena i ugrožena. Akcija DAJ MI KINO – 2 započinje tiskovnom konferencijom u velikoj dvorani kina Tuškanac, u četvrtak 13. travnja u 11 sati.
privredniktribine_copy33776.jpg

Tribina: Agonija Agrokora – radnici u strahu

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Agonija Agrokora – radnici u strahu u utorak, 11. travnja, u 18 sati u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.
nevojnomroku.jpg

Poziv glazbenicima na snimanje antiratne pjesme

Svi aktivni pjevači i pjevačice te članovi/ce bendova ili klapa koji bi željeli sudjelovati u pjevanju pjesme autora Emila Šprljana pozivaju se na dogovor koji će se održati u prostorijama udruge Eko-Zadar na adresi Špire Brusine 12, Zadar, u srijedu, 12. travnja, u 17 sati.
solarni_paneli_obnovljivi_energija_mk_copy76223.jpg

Nova energetska politika RH – šansa za razvoj lokalne ekonomije

Nova energetska politika RH – šansa za razvoj lokalne ekonomije naslov je predavanja koje će u sklopu Zelene knjižnice održati ekološki aktivist Vjeran Piršić na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli (dvorana 302) u petak, 7. travnja, u 15 sati. Predavanje organizira Društvo bibliotekara Istre. Ulaz je slobodan.
17553947_393948490988500_1685912160652324642_n.jpg

Politička (r)evolucija u Španjolskoj

Predavanje će se održati u utorak, 4. travnja, na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti u dvorani A, prizemlje fakulteta, s početkom u 18,30 sati.