Pritisak odozdo

zg.jpg

Slučaj Zagreba: kako do boljih modela upravljanja gradom?

Javno predavanje Slučaj Zagreba - kako do boljih modela upravljanja gradom? održat će se u srijedu, 29. ožujka u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb). Sudjeluju dr. sc. Saša Poljanec Borić, znan. savjetnica (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb), dr. sc. Sandra Švaljek, znan. savjetnica (Ekonomski institut, Zagreb) i, u svojstvu moderatora, doc. dr. sc. Kruno Kardov (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb).
zmergo.jpg

Zelena čistka 2017.

Udruga Žmergo poziva na edukativno-promotivni program koji će se održati u utorak, 21. ožujka, s početkom u 10 sati, na riječkom Korzu, ispred bivše Hrvatske pošte.
tresnja.jpg

Kretanje mojim kvartom: Trešnjevka-jug

ODRAZ, Grad Zagreb i Sindikat biciklista pozivaju na peti susret građana i predstavnika gradske uprave i samouprave u okviru projekta Dijalog o mobilnosti u Zagrebu. Susret će se održati u četvrtak, 23. ožujka u Mjesnom odboru HORVATI-SREDNJACI (Horvaćanska cesta 54) od 18 do 20 sati.
zagrebjenas.png

Dosta nam je - Vratimo Zagreb u svoje ruke!

Povodom sjednice Gradske skupštine koja će taj dan odlučiti o raspisivanju izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, iz političke platforme Zagreb je NAŠ! pozvali su na prvo javno okupljanje platforme koje će se održati u utorak, 21. ožujka, u 18h.
unnamed.jpg

Svjetski dan bez mesa

Obilježavanje Svjetskog dana bez mesa održat će se u ponedjeljak, 20. ožujka u 11 sati, na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Na štandu Prijatelja životinja biti će izloženo više od 25 raznih veganskih pizza za degustaciju.
udruga_roda_copy77077.jpg

Predstavljanje priručnika o prehrani djece u kriznim situacijama

Udruga Roditelji u akciji i Ured UNICEF-a za Hrvatsku organiziraju predstavljanje priručnika Podrška dojenju i prehrani male djece u kriznim situacijama - Iskustva stečena tijekom migrantsko-izbjegličke krize u Hrvatskoj 2015./2016. godine. Predstavljanje će se održati u utorak, 14. ožujka, u 11 sati, u novom prostoru udruge Roditelji u akciji – Roda, u Ulici Jurja Žerjavića br. 10 u Zagrebu.
masovna_voznja_biciklista_u_zagrebu.jpg

Break Free kritična masa - klimi ima spasa!

Greenpeace Hrvatska, Sindikat biciklista i Zelena akcija u nedjelju, 12. ožujka, organiziraju masovnu biciklističku vožnju kroz Zagreb s ciljem osvještavanja što većeg broja građana i vladajućih o održivim oblicima kretanja i zaustavljanju klimatskih promjena. Prosvjedna vožnja započinje okupljanjem u 16h u dvorištu Tehničkog muzeja.
osmi_mart.jpg

Protestna akcija povodom 8. marta

Aktivistkinje Ženske mreže Hrvatske, ženskih sindikalnih grupa SSSH, NHS i HURS te udruge Roda organiziraju protestnu akciju povodom Dana žena, u srijedu, 8. ožujka pod nazivom Žene protiv bijede. Akcija započinje okupljanjem pred Radničkim domom (Trg Petra Krešimira IV, Zagreb) u 9 sati.
zene_8ea_copy43246.jpg

Prosvjed radnica u Zadru

Građanska koordinacija pod vodstvom Novog sindikata i Sindikata TEHNOS 8. ožujka, na Dan žena, u Zadru organizira prosvjednu akciju potpore trgovačkim djelatnicama i djelatnicama. Prosvjedna akcija započinje prigodnim 8. martovskim okupljanjem ispred trgovačkog lanca Interspara, ovaj put na zadarskoj Relji, gdje će se nizom aktivnosti upozoriti na sve propuste prema radnicama, radnicima i građanima općenito. Okupljanje će početi u 10 i 30 sati.