Pritisak odozdo

Foto: Damir Senčar, Hina

Konferencija vjernika za mir

Već četvrti put sastaju se vjernici koji sebe prepoznaju kao vjernici za mir na konferenciji koja se bavi temom Re:Akcija – vjernici za mir u vremenu nacionalizma i ksenofobije. Konferencija se održava u Duhovnom centru Lužnica kraj Zagreba, od 30. ožujka do 2. travnja. Više od 70 sudionica i sudionika dolazi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, sa Kosova, iz Makedonije, Njemačke, Srbije, Švicarske i Velike Britanije. Radi se o muslimanima i kršćanima raznih denominacija, te po prvi put i humanistima agnostičkih svjetonazora.
lgbtiq_7de.jpg

LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu

Udruga LORI organizira panel diskusiju LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu koja će se održati u Rijeci 28. ožujka, s početkom u 17 sati. Panel će se održati u prostoru Gradske Vijećnice (Korzo 16, Rijeka). Na panelu će sudjelovati doc. dr. sc. Jasminka Juretić, voditeljica istraživačkog tima koji je proveo istraživanje, Bojana Ivanišević, dipl iur., savjetnica za pravna pitanja u okviru projekta LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu te Marina Škrabalo, MA iz udruge GONG.
zg.jpg

Slučaj Zagreba: kako do boljih modela upravljanja gradom?

Javno predavanje Slučaj Zagreba - kako do boljih modela upravljanja gradom? održat će se u srijedu, 29. ožujka u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb). Sudjeluju dr. sc. Saša Poljanec Borić, znan. savjetnica (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb), dr. sc. Sandra Švaljek, znan. savjetnica (Ekonomski institut, Zagreb) i, u svojstvu moderatora, doc. dr. sc. Kruno Kardov (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb).
zmergo.jpg

Zelena čistka 2017.

Udruga Žmergo poziva na edukativno-promotivni program koji će se održati u utorak, 21. ožujka, s početkom u 10 sati, na riječkom Korzu, ispred bivše Hrvatske pošte.
tresnja.jpg

Kretanje mojim kvartom: Trešnjevka-jug

ODRAZ, Grad Zagreb i Sindikat biciklista pozivaju na peti susret građana i predstavnika gradske uprave i samouprave u okviru projekta Dijalog o mobilnosti u Zagrebu. Susret će se održati u četvrtak, 23. ožujka u Mjesnom odboru HORVATI-SREDNJACI (Horvaćanska cesta 54) od 18 do 20 sati.
zagrebjenas.png

Dosta nam je - Vratimo Zagreb u svoje ruke!

Povodom sjednice Gradske skupštine koja će taj dan odlučiti o raspisivanju izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, iz političke platforme Zagreb je NAŠ! pozvali su na prvo javno okupljanje platforme koje će se održati u utorak, 21. ožujka, u 18h.
unnamed.jpg

Svjetski dan bez mesa

Obilježavanje Svjetskog dana bez mesa održat će se u ponedjeljak, 20. ožujka u 11 sati, na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Na štandu Prijatelja životinja biti će izloženo više od 25 raznih veganskih pizza za degustaciju.
udruga_roda_copy77077.jpg

Predstavljanje priručnika o prehrani djece u kriznim situacijama

Udruga Roditelji u akciji i Ured UNICEF-a za Hrvatsku organiziraju predstavljanje priručnika Podrška dojenju i prehrani male djece u kriznim situacijama - Iskustva stečena tijekom migrantsko-izbjegličke krize u Hrvatskoj 2015./2016. godine. Predstavljanje će se održati u utorak, 14. ožujka, u 11 sati, u novom prostoru udruge Roditelji u akciji – Roda, u Ulici Jurja Žerjavića br. 10 u Zagrebu.