Pritisak odozdo

vizual_projekta.png

Radnopravnost svima!

U Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb), 3. ožujka s početkom u 12 sati, bit će predstavljena zagovaračka kampanja Radnopravnost svima!
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy45615.jpg

Istraživanje nejednakosti plaća u Republici Hrvatskoj

Nejednakost u Hrvatskoj nije posebno istraživana. Procjene i izračuni uglavnom su bili usputni dio istraživanja o efikasnosti socijalne politike ili poreznog sustava, usporedbe plaća u javnom i privatnom sektoru te istraživanja siromaštva. Sindikat znanosti je odlučio potaknuti raspravu o nejednakostima i napraviti prvi korak, financirati istraživanje o nejednakostima u plaćama. Prve rezultate analize predstavit će: prof. dr. sc. Ivo Bićanić, dr. sc. Željko Ivanković i Matija Kroflin, mag. oec., 1. ožujka u 12 sati, na adresi Florijana Andrašeca 18A/1. kat (Zagreb).
ne_bojim_se.jpg

Noćni marš - 8. mart

Feministički kolektiv fAKTIV organizira Noćni marš povodom 8. marta drugu godinu za redom. Dođite 8. marta u 18 sati na Trg žrtava fašizma (Zagreb) i marširajući kroz grad pokažimo da svatko tko se usudi dirnuti u prava žena mora znati da žene neće stajati sa strane i gledati! Poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti.
refugeesmarch.jpg

Europski marš za prava izbjeglica u Zagrebu

U nedjelju, 26. veljače u Zagrebu će se održati Europski marš za prava izbjeglica. Okupljanje je predviđeno u 18:00 na Glavnom kolodvoru (kod kipa kralja Tomislava). U 18:20 povorka će krenuti, prošetati uz Zrinjevac, te marš privesti kraju na Trgu bana Jelačića.
privredniktribine_copy33776.jpg

Udar desnice na neistomišljenike

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Udar desnice na neistomišljenike u utorak, 28. veljače, u 18 sati u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.
Foto: Hina

Integracija izgubljena u prijevodu

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, Isusovačka služba za izbjeglice organizira okrugli stol Integracija izgubljena u prijevodu u utorak, 21. veljače, s početkom u 13 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).
film.jpg

Puk’o nam je film

Predstavljanje inicijative Puk’o nam je film održat će se u ponedjeljak, 20. veljače u kinu Europa (Varšavska 3, dvorana Muller), točno u podne. Više od stotinu ljudi koji stvaraju filmove ispred i iza kamere okupilo se oko ove inicijative s ciljem zaštite neovisnosti hrvatske kinematografije od utjecaja politike. Ako je i vama puk’o film, obavezno dođite.
ugljen.jpg

Ugalj i termoelektrane – strateška investicija ili bacanje novca?

Nakon Banjaluke Centar za životnu sredinu poziva na panel diskusiju Ugalj i termoelektrane – strateška investicija ili bacanje novca? u Ugljeviku, 15. veljače u 14 sati, u sali Centra za kulturu Filip Višnjić. Na panel diskusiji će biti predstavljena ekonomska analiza, autora Damira Miljevića, te zdravstvena analiza čiji je autor dr Mike Holland. Obe analize se bave korištenjem uglja u termoelektranama i ukazuju na punu cijenu proizvodnje električne energije na ovaj način.
danpermakulture.jpg

Dan permakulture i razmjena sjemena

ZMAG poziva na još jedan Dan permakulture i razmjenu sjemena koji će se održati u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1 u Zagrebu (dvorište) u subotu, 26. veljače.