Pritisak odozdo

Foto: Pixabay

Ozelenjavanje Dubrovnika - zasadi drvo, ne budi panj!

Akcije ozelenjavanja Dubrovnika održat će se od 25. do 27. listopada - građani će moći preuzeti više od 150 sadnica za sadnju u vlastitim vrtovima, dok će volonteri na devet lokacija koje su predložili građani Dubrovnika posaditi više od 50 sadnica. Građane se poziva da u svojim vrtovima posade autohtone vrste stabala kao što su rogač, košćela, ljuta naranča, a na taracama mediteransko medonosno bilje poput lavande, ruzmarina, kadulje i tako doprinesu očuvanju gradskih pčela.
Foto: Pixabay

Prosvjedni skup Raskid!

Prosvjedni skup Raskid! održat će se 19. listopada, s početkom okupljanja u 11:55 sati, na lokaciji u blizini Europskog trga u Zagrebu (križanje Bakačeve i Cesarčeve). Pozivaju se svi građani i građanke – i vjernici i oni koji to nisu – koji smatraju da Vatikanski ugovori negiraju odredbu Ustava Republike Hrvatske kojom su vjerske zajednice odvojene od države.
hnd_zpd_mediji_i_mentalno_zdravlje.png

Okrugli stol Mediji i mentalno zdravlje

Zagrebačko psihološko društvo i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju na okrugli stol Mediji i mentalno zdravlje, koji će se održati 10. listopada, na Dan mentalnog zdravlja, u maloj dvorani Novinarskog doma (Klub), Perkovčeva 2, Zagreb, s početkom u 11 sati.
Foto: I.P.

Mimohod za klimu u Puli

Povodom Tjedna akcije protiv klimatskih promjena, u skladu sa tradicijom Eko-škole i Lumena Gimnazije Pula (koji su prvi Mimohod upozorenja održali 1994. godine povodom Dana planeta Zemlje), u petak 27. rujna u 9 i 30 sati sa igrališta Gimnazije kreće Mimohod za klimu ulicama Pule.
stenci.jpg

Udomljavanje je fora: Upoznaj me u Dumovcu!

U subotu 28. rujna u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu održat će se nova akcija Udomljavanje je fora. Akcija će trajati od 10 do 18 sati, a u 11 sati potporu će joj svojim dolaskom dati glazbenik Dino Jelusić.
unnamed_21.png

Aktivacija neiskorištenih gradskih prostora

Centar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane na javni panel na temu modela i smjernica za dodatnu aktivaciju postojećih neiskorištenih gradskih prostora namjenski za kulturni sektor. Panel se održava 30. rujna, od 15 do 18 sati, u ZgForumu (Gajeva ulica 27).