Pritisak odozdo

Foto: Facebook

Prosvjed na Markovom trgu - Bandiću radnička sramoto!

Udruga radnika i bivših radnika Dioki d.d. poziva vas na prosvjed 22. svibnja na Markovom trgu, kako navode, protiv Milana Bandića i njegovog pokušaja da poništi odluku Gradske skupštine Grada Zagreba o djelomičnom otkupu radničkih tražbina. Okupljanje kreće u 16 i 30 sati.
projekt_ilica_odrazimo_se_odrzivo_img.jpg

ODRAZimo se održivo - promišljanje o održivosti središnjeg gradskog prostora

Održivi razvoj zajednice sudjeluje u Projektu Ilica: Q´ART sa željom da doprinese zamisli o oživljavanju napuštenih i zapuštenih prostora oko zagrebačke žile kucavice. Uz pomoć i sudjelovanje građana razmotrit će kako neiskorišten prostorni resurs učiniti dostupnim, privlačnim i zanimljivim stanovnicima, posjetiteljima i turistima. Pridružite im se 22. svibnja u uličnom prostoru Ilice 124.
magnolija_centar.jpg

Izviždimo Centar bahatosti

Građanke i građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju pozivaju vas da u srijedu, 16. svibnja u 18 sati, dođete na Trg žrtava fašizma i pridružite se još jednom protestnom druženju.
tesla.jpg

Nikola Tesla. Migrant.

Projekt 'Nikola Tesla. Migrant' je osmišljen s dva ključna cilja: 1) pozicioniranje Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao mjesta interkulturalnog dijaloga i susreta i 2) okupljanje fizičkih i javnih osoba (inženjera, programera, dizajnera, aktivista, nevladinih organizacija…) koje doprinose razvoju i distribuciji tehnoloških inovacija kojima se nastoji ublažiti aktualna izbjeglička i humanitarna kriza. Predstavljanje projekta održat će 18. svibnja u Tehničkom muzeju u 17 i 30 sati.
unnamed_1_copy11359.jpg

Mov(i)e Activism

U petak, 18. svibnja u 19 sati, u Filodrammatici (Korzo 28/1), održat će se novo izdanje festivala dokumentarnog filma Mov(i)e Activism uz projekcije filmova Left on Pearl redateljice Susan Rivo i Tvornica je naša Vedrane Pribačić. Tema koja se provlači kroz oba filma je okupacija fizičkog prostora u svrhu skretanja pozornosti na postojeće probleme i borbu za rješavanje istih. Nakon projekcija filma Tvornica je naša održat će se razgovor s autoricom Vedranom Pribačić te protagonistom filma Dragutinom Vargom.
ekonomske_posljedice.jpg

Tribina Ekonomske posljedice neodgovorne ekološke politike

Turbina - turbo tribina i Klub Močvara organiziraju tribinu Ekonomske posljedice neodgovorne ekološke politike na kojoj će raspraviti o modernim ekonomskim odlukama koje zbog svojeg ekološkog odjeka čovječanstvu rade štetu, s naglaskom da se šteta događa već sada. Tribina se održava 14. svibnja u Klubu Močvara s početkom u 20 sati.
hod_za_slobodu1_copy62968.jpg

Hod za slobodu

Građani i građanke Rijeke pozivaju vas da im se pridružite 19. svibnja s početkom u 10 sati na Jadranskom trgu u Hodu za slobodu. Kako se ističe u pozivu, građanke i građani Rijeke, okupljeni i okupljene oko istoimene inicijative smatraju da je sloboda ključ - težimo slobodi i pravo na samoodređenje, kako pojedinaca i pojedinki tako i obitelji.
Foto: Hina

Tribina Živi zid raste, ostali se češljaju

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju Vas na tribinu Živi zid raste, ostali se češljaju. Tribina će se održati 15. svibnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18/1, Zagreb).
trans_facebook.jpg

Savezništva za solidarnost: obilježavanje IDaHoTB 2018

Diljem svijeta 17. svibnja obilježava se Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia - the Global page - IDAHOTB) s ciljem podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv predrasuda i diskriminacije prema osobama homoseksualne i biseksualne orijentacije te prema transrodnim i transeksualnim osobama. Povodom ovog dana udruga Dugine obitelji u kinu Europa organizira prigodni program i aktivnosti, u skladu s ovogodišnjom globalnom temom - Savezništva za solidarnost.
lex_lng.jpg

Tribina Zašto ne LNG terminalu na otoku Krku

Tribina Zašto ne LNG terminalu na otoku Krku održat će se 16. svibnja s početkom u 11 sati, u dvorani Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb). Nakon završene javne rasprave o Zakonu o LNG-u te ocjene ovog projekta kao prihvatljivog za okoliš od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike, suočeni s različitim, a često i kontradiktornim informacijama u javnosti, organizira se rasprava na kojoj će se prezentirati različiti aspekti ovog projekta.