Pritisak odozdo

onebilion.png

Milijarda ustaje: Solidarnost sa ženama s invaliditetom

Petu godinu zaredom brojne ženske udruge i druge organizacije civilnog društva organiziraju kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Revolution u kojoj sudjeluju žene i muškarci u preko 200 zemalja. Akcija će se održati 14. veljače s početkom u 12 sati, na Trgu Europe u Zagrebu.
ocuvajmo_biorazzznolikost_medijima.jpg

Najava predavanja i razmjena sjemenja za proljeće

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom tokom proljeća priprema brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji će biti besplatni za javnost. Posjetit će se preko 20 mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu Očuvajmo biorazzznolikost - upoznajmo životinjske saveznike u vrtu te razmjene sjemenja.
karepovac7.jpg

Prosvjed Splićana kod odlagališta Karepovac

Građanska inicijativa Karepovac – drugo lice Splita organizira prosvjed kod glavnog ulaza u odlagalište Karepovac, 10. veljače u 11 sati. Na prosvjed su pozvani svi gradski vijećnici, svi saborski zastupnici iz naše županije, načelnici i gradonačelnici svih općina i gradova koji svoj otpad odlažu na odlagalištu Karepovac te župan i gradonačelnik.
plakat_rijeka.jpg

Solidarnost počinje susretom - izazovi i inovacije u domaćoj filantropiji

Tribina će se održati u četvrtak, 9. veljače u 18 sati, u antikvarijatu Ex libris (Riva Boduli 3B, Rijeka). Ova tribina zamišljena je kao razgovor s građanima o tome kako graditi kulturu solidarnosti gdje sami građani svojim donacijama novca, vremena i znanja direktno pokreću društvo s mrtve točke povrh (ne) djelovanja vlasti.
cak.jpg

Prostoripacija - participacija građana u procesima upravljanja javnim prostorima

U sklopu manifestacije Prostoripacija! Platforma za Društveni centar Čakovec u subotu 18. veljače organizira niz aktivnosti u zgradi Scheier. Platforma za Društveni centar Čakovec već dvije godine aktivno radi na zagovaranju uspostave društveno-kulturnog centra, s ciljem oživljavanja niza niz javnih prostora u Međimurju koji godinama stoje neiskorišteni (ili nedovoljno iskorišteni) kroz organizaciju različitih društveno-kulturnih sadržaja.
Foto: Nato.net

Prosvjed protiv obaveznog vojnog roka

Radnička fronta poziva na na prosvjed protiv uvođenja obaveznog vojnog roka, u subotu, 11. veljače u 12 sati, ispred MORH-a (Trg Petra Krešimira IV, Zagreb). Ističu kako se mladima umjesto životnog standarda, budućnosti i svima dostupnog obrazovanja - kao izlaz nude rat, mržnja i smrt za tuđe interese.
radnici_hina_copy49157.jpg

Raditi u inozemstvu: Kako zaštititi hrvatske radnike

Zaklada Friedrich Ebert - Zagreb u suradnji sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske poziva na skup Raditi u inozemstvu: Kako zaštititi hrvatske radnike, u sklopu kojeg će se održati stručna panel rasprava Sloboda kretanja radnika i pravedna mobilnost te će se predstaviti brošura Zaštiti se znanjem!, namijenjena onima koji u Njemačkoj žele raditi u skladu sa zakonom i uz pravedne uvjete rada. Skup se održava u četvrtak, 9. veljače, od 9 i 30 do 12 sati u Kući Europe (Augusta Cesarca 6, Zagreb).
svicarski_franak_wikipedia_copy99514.jpg

Tribina Udruge Franak

Tribina Udruge Franak održat će se u Tribinama Grada Zagreba, na Kaptolu 27 – Zagreb, s početkom u 18 sati dana 13. veljače. Tribinu će voditi saborski zastupnik Goran Aleksić. Na tribini će se govoriti o mogućnostima za privatne tužbe protiv banaka te o tome što znači presuda Ustavnoga suda s kraja 2016. godine u vezi sa slučajem Franak​.
susa_klimatske_promjene_mk_copy12258.jpg

Promjena klime: Najznačajniji izazov za čovječanstvo

Okrugli stol u organizaciji Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb na temu Promjena klime: Najznačajniji izazov za čovječanstvo održat će se u utorak, 7. veljače, u 18 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I.