Pritisak odozdo

skola_razred_nastava_profesori_ucitelji_ucenici_prtscr_copy26174.jpg

Unaprjeđenje obrazovanja učenika migrantskog porijekla

Forum za slobodu odgoja organizira okrugli stol pod nazivom Unaprjeđenje obrazovanja učenika migrantskog porijekla, čija je svrha raspraviti o obrazovanju učenika migrantskog porijekla iz perspektive donosioca javnih politika, odgojno obrazovnih djelatnika, predstavnika civilnog društva, istraživača te osoba koje direktno rade s izbjeglicama, azilantima, tražiteljima azila. Okrugli stol će se održati 5. lipnja., s početkom u 10 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1, Zagreb).
gordogan_slika.jpg

Tribina Slučaj Gordogan – što se događa u Ministarstvu kulture?

Uredništvo časopisa Gordogan i prijatelji časopisa s Filozofskog fakulteta u Zagrebu pozivaju vas na tribinu koja će se održati 5. lipnja u 19 sati u vijećnici Filozofskog fakulteta. Tema tribine je slučaj Gordogan – što se događa u Ministarstvu kulture?
dobra_ekonomija_press.jpg

5. Konferencija o dobroj ekonomiji

​Dobra ekonomija i ove godine donosi autentične i inspirativne priče onih koji mijenjaju ovaj svijet na bolje, onih koji zaista žive to što pričaju, onih koji su na terenu i koji djeluju. Konferencija će se održati 15. lipnja s početkom u 10 sati, u kinu Tuškanac, dok će se Skupština mreže RIPESS održati 16. i 17. lipnja u dvorištu i prostorima Gimnazije Tituša Brezovačkog Zagreb (Habdelićeva 1).
volonteri_velika.jpg

Festival volonterstva u Obrovcu

Festivala volonterstva održava se od 31. svibnja do 3. lipnja. Glavno mjesto događanja je Srednja škola Obrovac i njena okolica.
referendum3_copy66913.jpg

Referendum protiv manjinskih prava

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju vas na tribinu Referendum protiv manjinskih prava, koja će se održati 29. svibnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, Zagreb).
kurikularna_22_of_26_copy34225.jpg

Obrazovna reforma koja podržava građansku odgovornost i aktivnost: Put ili stranputica?

Ususret obilježavanju godišnjice dvaju prosvjeda pod nazivom Hrvatska može bolje 2016. i 2017. godine, GOOD inicijativa sa suradnicima organizira konferenciju na kojoj će se raspravljati o tome što se danas događa s reformom obrazovanja. Konferencija će se održati 28. svibnja s početkom u 10 i 30 sati, u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).
mladi_radnici_ak9_copy46205.jpg

Ali vi ste žensko! - Što tržište rada poručuje ženama?

Inicijativa Radno i ravnopravno i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter pozivaju vas na tribinu Ali vi ste žensko! - Što tržište rada poručuje ženama?, koja će se održati u ponedjeljak, 28. svibnja. u 20 sati u antikvarijatu Ex Libris (Ul. Riva Boduli 3b) u Rijeci.
park_sredisce.jpg

Potpisivanje peticije za inicijativu "DA za park, NE za cestu"

"Podržite nas da sačuvamo naš park u Stonskoj ulici u Zagrebu", pozivaju iz udruge građana Glog. Svojim glasom i vi možete pomoći - birajmo zelenilo umjesto betona te vas pozivamo da potpišete ovu peticiju kako bismo čelnim ljudima grada dali do znanja koliko nam znači očuvati parkić. Peticiju možete potpisati 26. svibnja od 10 do 12 sati kod sata u Stonskoj ulici.