Pritisak odozdo

magnolija_ip2_copy75562.jpg

Izviždimo institucije!

Građanke i građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju pozivaju vas da u srijedu, 9. svibnja u 18 sati, dođete na Trg žrtava fašizma i pridružite se protestnom druženju s jasnom porukom da se devastacija Trga žrtava fašizma mora zaustaviti.
da_nam_zivi_zivi_rod_zagreb_pride_2018.png

17. Povorka ponosa - Da nam živi, živi rod

Najveći prosvjed za ljudska prava u Hrvatskoj, 17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride pod sloganom "Da nam živi, živi rod", održat će se 9. lipnja s početkom 15 sati na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare) odakle će proći središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima do Ribnjaka – gdje će Povorka završiti javnim skupom i koncertom grupa U pol 9 kod Sabe i Le Zbor.
unnamed_copy24616.jpg

7. VegeSajam

7. Vegesajam održat će se 21. svibnja od 8 do 19 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Organizatori VegeSajma nastojat će građanima približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način - ponudom ukusne veganske klope za zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ili pojesti nešto "s nogu".
okolisni_ff_za.jpg

4½. Okolišni filmski festival

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na trodnevno druženje uz bogat filmski program, radionice i tribine s fokusom na okolišne i društvene probleme. Ovogodišnje izdanje Okolišnog filmskog festivala održava se od 4. do 6. svibnja u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb), a ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!
magnolija_facebook.jpg

Protestno druženje i svirka!

Građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju pozivaju vas da 2. svibnja, u 18 sati, dođete na Trg žrtava fašizma na sada već redovito protestno druženje.
trnjanski.png

Trnjanski kresovi 2018.

Dan oslobođenja Zagreba proslavit ćemo glasno, angažirano i strastveno sada već tradicionalnim, četvrtim po redu obnovljenim Trnjanskim kresovima na Savskom nasipu kod Mosta slobode i kluba Močvara / Pogona Jedinstvo. Program počinje 5. svibnja od 14 sati.
public_access_information.jpg

Okrugli stol o primjeni Opće odredbe o zaštiti osobnih podataka

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana slobode medija Hrvatsko novinarsko društvo organizira okrugli stol o primjeni Opće odredbe o zaštiti osobnih podataka u zemljama EU i hrvatskog Zakona o zaštiti osobnih podataka. Okrugli stol će se održati 2. svibnja u 11 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2).
sudac_copy76193.jpg

Pravosuđe u službi cenzure

Tribina Pravosuđe u službi cenzure, u organizaciji Privrednika i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se 2. svibnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18/1).