Pritisak odozdo

masovna_voznja_biciklista_u_zagrebu.jpg

Break Free kritična masa - klimi ima spasa!

Greenpeace Hrvatska, Sindikat biciklista i Zelena akcija u nedjelju, 12. ožujka, organiziraju masovnu biciklističku vožnju kroz Zagreb s ciljem osvještavanja što većeg broja građana i vladajućih o održivim oblicima kretanja i zaustavljanju klimatskih promjena. Prosvjedna vožnja započinje okupljanjem u 16h u dvorištu Tehničkog muzeja.
osmi_mart.jpg

Protestna akcija povodom 8. marta

Aktivistkinje Ženske mreže Hrvatske, ženskih sindikalnih grupa SSSH, NHS i HURS te udruge Roda organiziraju protestnu akciju povodom Dana žena, u srijedu, 8. ožujka pod nazivom Žene protiv bijede. Akcija započinje okupljanjem pred Radničkim domom (Trg Petra Krešimira IV, Zagreb) u 9 sati.
zene_8ea_copy43246.jpg

Prosvjed radnica u Zadru

Građanska koordinacija pod vodstvom Novog sindikata i Sindikata TEHNOS 8. ožujka, na Dan žena, u Zadru organizira prosvjednu akciju potpore trgovačkim djelatnicama i djelatnicama. Prosvjedna akcija započinje prigodnim 8. martovskim okupljanjem ispred trgovačkog lanca Interspara, ovaj put na zadarskoj Relji, gdje će se nizom aktivnosti upozoriti na sve propuste prema radnicama, radnicima i građanima općenito. Okupljanje će početi u 10 i 30 sati.
vizual_projekta.png

Radnopravnost svima!

U Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb), 3. ožujka s početkom u 12 sati, bit će predstavljena zagovaračka kampanja Radnopravnost svima!
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy45615.jpg

Istraživanje nejednakosti plaća u Republici Hrvatskoj

Nejednakost u Hrvatskoj nije posebno istraživana. Procjene i izračuni uglavnom su bili usputni dio istraživanja o efikasnosti socijalne politike ili poreznog sustava, usporedbe plaća u javnom i privatnom sektoru te istraživanja siromaštva. Sindikat znanosti je odlučio potaknuti raspravu o nejednakostima i napraviti prvi korak, financirati istraživanje o nejednakostima u plaćama. Prve rezultate analize predstavit će: prof. dr. sc. Ivo Bićanić, dr. sc. Željko Ivanković i Matija Kroflin, mag. oec., 1. ožujka u 12 sati, na adresi Florijana Andrašeca 18A/1. kat (Zagreb).
ne_bojim_se.jpg

Noćni marš - 8. mart

Feministički kolektiv fAKTIV organizira Noćni marš povodom 8. marta drugu godinu za redom. Dođite 8. marta u 18 sati na Trg žrtava fašizma (Zagreb) i marširajući kroz grad pokažimo da svatko tko se usudi dirnuti u prava žena mora znati da žene neće stajati sa strane i gledati! Poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti.
refugeesmarch.jpg

Europski marš za prava izbjeglica u Zagrebu

U nedjelju, 26. veljače u Zagrebu će se održati Europski marš za prava izbjeglica. Okupljanje je predviđeno u 18:00 na Glavnom kolodvoru (kod kipa kralja Tomislava). U 18:20 povorka će krenuti, prošetati uz Zrinjevac, te marš privesti kraju na Trgu bana Jelačića.
privredniktribine_copy33776.jpg

Udar desnice na neistomišljenike

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Udar desnice na neistomišljenike u utorak, 28. veljače, u 18 sati u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.