Pritisak odozdo

za_reforme_za_ljude_sssh.jpg

ZA reforme za LJUDE - prosvjedna povorka

Savez samostalnih sindikata Hrvatske poziva vas da se pridružite prosvjednoj povorci 1. svibnja, koja u 11 sati kreće od Radničkog doma prema parku Maksimir. Kako navode, traže reforme za ljude - reforme koje idu u korist svih građana, a ne samo kapitala i privilegirane "elite", reforme koje će osigurati kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj!
solarni_paneli_obnovljivi_energija_mk_copy82994.jpg

Drugačija energetika je moguća!

Drugačija energetika je moguća! naslov je predavanja kojeg će održati dr.sc. Nikola Biliškov u sklopu projekta Zelena knjižnica, na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, 26.travnja s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.
unnamed_1.jpg

Udomljavanje je fora!

Proljetna akcija Udomljavanje je fora održat će se 21. travnja od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića. Na informativnim štandovima svatko će moći odabrati neke od promotivnih materijala, dijelit će se edukativni letci i senzibilizirati javnost o nenapuštanju kućnih životinja te predstaviti psi iz skloništa koji traže novi dom.
mali_vranac_se_sunca1.jpg

Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero i ove godine priključit će se kampanji “Zelena čistka”, koja se u Parku tradicionalno organizira četvrtu godinu za redom povodom Dana planeta Zemlje. Akcija čišćenja će se u Parku prirode održati u nedjelju, 22. travnja od 9 i 30 do 13 sati.
Foto: wikipedia

Digitalni novac za sve!

Udruga Drugo more u Rijeku dovodi poznatog nizozemsko-australskog teoretičara medija, internetskog kritičara i aktivista Geerta Lovinka, koji će u srijedu, 18. travnja s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1) održati predavanje Digitalni novac za sve!
umjetnost_tribina_brid.jpg

O mogućnostima sindikalizma u kulturnom sektoru

Predavanje O mogućnostima sindikalizma u kulturnom sektoru održat će se 17. travnja s početkom u 18 sati, u prostorijama MAZ-a (Hatzova 16, Zagreb). Izlaganje će održati Mario Kikaš, kulturni radnik i aktivist.
bicpop_proljece_copy33761.jpg

Posvećenje biciklističkog proljeća

Biciklopopravljaona slavi dolazak proljeća i intenzivnije šarafljenje po biciklima te organizira trodnevni događaj – od 20. do 22. travnja u Zelenoj akciji (Frankopanska 1). Pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u brojnim aktivnostima koje su vam pripremili.
varos_tribina_facebook.jpg

A ko to more/mora platit?

Međukotarska tribina o "gospodarenju" otpadom održat će se 16. travnja s početkom u 19 sati, u Gradskom kotaru Varoš (Sinovčića 6, Split). Uz pomoć kraćih stručnih izlaganja želi se raspraviti na nekoliko razina i aspekata problema gospodarenja otpadom u Splitu.
gordogan_slika.jpg

Doniraj Gordogan!

Ministarstvo kulture RH potkraj prošle godine donijelo je odluku kojom je časopisu Gordogan, nakon četrdeset godina izlaženja, obustavljeno sufinanciranje. Kako bi pomogli časopisu i njegovoj biblioteci da nastave s izlaženjem, uredništvo poziva građane i građanke da pomognu donacijama.
sve_u_jedan_glas_crowdfunding_copy51846.jpg

Podržite Le Zbor i festival Sve u jedan glas!

Sve u jedan glas! regionalni je susret, treći po redu festival samoorganiziranih aktivističkih zborova, s kojime započinje program Queer Zagreb Sezona 2018. u Teatru &TD 21. travnja. Kako bi se podmirili svi troškovi organizacije pokrenuta je crowdfunding kampanja koja traje do 22. travnja.