Pritisak odozdo

Foto: Hina

Integracija izgubljena u prijevodu

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, Isusovačka služba za izbjeglice organizira okrugli stol Integracija izgubljena u prijevodu u utorak, 21. veljače, s početkom u 13 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).
film.jpg

Puk’o nam je film

Predstavljanje inicijative Puk’o nam je film održat će se u ponedjeljak, 20. veljače u kinu Europa (Varšavska 3, dvorana Muller), točno u podne. Više od stotinu ljudi koji stvaraju filmove ispred i iza kamere okupilo se oko ove inicijative s ciljem zaštite neovisnosti hrvatske kinematografije od utjecaja politike. Ako je i vama puk’o film, obavezno dođite.
ugljen.jpg

Ugalj i termoelektrane – strateška investicija ili bacanje novca?

Nakon Banjaluke Centar za životnu sredinu poziva na panel diskusiju Ugalj i termoelektrane – strateška investicija ili bacanje novca? u Ugljeviku, 15. veljače u 14 sati, u sali Centra za kulturu Filip Višnjić. Na panel diskusiji će biti predstavljena ekonomska analiza, autora Damira Miljevića, te zdravstvena analiza čiji je autor dr Mike Holland. Obe analize se bave korištenjem uglja u termoelektranama i ukazuju na punu cijenu proizvodnje električne energije na ovaj način.
danpermakulture.jpg

Dan permakulture i razmjena sjemena

ZMAG poziva na još jedan Dan permakulture i razmjenu sjemena koji će se održati u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1 u Zagrebu (dvorište) u subotu, 26. veljače.
onebilion.png

Milijarda ustaje: Solidarnost sa ženama s invaliditetom

Petu godinu zaredom brojne ženske udruge i druge organizacije civilnog društva organiziraju kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Revolution u kojoj sudjeluju žene i muškarci u preko 200 zemalja. Akcija će se održati 14. veljače s početkom u 12 sati, na Trgu Europe u Zagrebu.
ocuvajmo_biorazzznolikost_medijima.jpg

Najava predavanja i razmjena sjemenja za proljeće

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom tokom proljeća priprema brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji će biti besplatni za javnost. Posjetit će se preko 20 mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu Očuvajmo biorazzznolikost - upoznajmo životinjske saveznike u vrtu te razmjene sjemenja.
karepovac7.jpg

Prosvjed Splićana kod odlagališta Karepovac

Građanska inicijativa Karepovac – drugo lice Splita organizira prosvjed kod glavnog ulaza u odlagalište Karepovac, 10. veljače u 11 sati. Na prosvjed su pozvani svi gradski vijećnici, svi saborski zastupnici iz naše županije, načelnici i gradonačelnici svih općina i gradova koji svoj otpad odlažu na odlagalištu Karepovac te župan i gradonačelnik.
plakat_rijeka.jpg

Solidarnost počinje susretom - izazovi i inovacije u domaćoj filantropiji

Tribina će se održati u četvrtak, 9. veljače u 18 sati, u antikvarijatu Ex libris (Riva Boduli 3B, Rijeka). Ova tribina zamišljena je kao razgovor s građanima o tome kako graditi kulturu solidarnosti gdje sami građani svojim donacijama novca, vremena i znanja direktno pokreću društvo s mrtve točke povrh (ne) djelovanja vlasti.
cak.jpg

Prostoripacija - participacija građana u procesima upravljanja javnim prostorima

U sklopu manifestacije Prostoripacija! Platforma za Društveni centar Čakovec u subotu 18. veljače organizira niz aktivnosti u zgradi Scheier. Platforma za Društveni centar Čakovec već dvije godine aktivno radi na zagovaranju uspostave društveno-kulturnog centra, s ciljem oživljavanja niza niz javnih prostora u Međimurju koji godinama stoje neiskorišteni (ili nedovoljno iskorišteni) kroz organizaciju različitih društveno-kulturnih sadržaja.
Foto: Nato.net

Prosvjed protiv obaveznog vojnog roka

Radnička fronta poziva na na prosvjed protiv uvođenja obaveznog vojnog roka, u subotu, 11. veljače u 12 sati, ispred MORH-a (Trg Petra Krešimira IV, Zagreb). Ističu kako se mladima umjesto životnog standarda, budućnosti i svima dostupnog obrazovanja - kao izlaz nude rat, mržnja i smrt za tuđe interese.