Pritisak odozdo

27750281_1608624612565035_7987954280529206549_n.jpg

Keširaj, marširaj - živio 8. mart!

fAKTIV ove godine slavi drugi rođendan, fAKTIV i ove godine organizira Noćni marš za 8. mart u Zagrebu. E, sad… fAKTIV je neformalni kolektiv i ne raspolaže novčanim sredstvima pa im treba drugarska pomoć i podrška jer bez nje nema ni marša. Dođite 24. veljače u Jiggy bar, od 21 sat. Keš donacije u minimalnoj visini od 20 kuna prikupljat će se na ulazu, a za prvih 100 drugarica i drugara pripremljeni su fanzini.
documenta_copy76603.gif

Problem nestalih osoba – najznačajnije humanitarno pitanje

Documenta Centar za suočavanje s prošlošću u utorak, 13. veljače, s početkom u 11:00 (do 13:00 sati) u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c, Zagreb, organizira okrugli stol pod nazivom Problem nestalih osoba – najznačajnije humanitarno pitanje, na kojem će prezentirati preliminarne rezultate analize stanja u rješavanju problematike nestalih osoba u regiji.
sveuciliste_copy21690.jpg

Sveučilište mora bolje!

Prosvjed Sveučilište mora bolje!, u organizaciji Sveučilišne platforme održat će se u četvrtak 22. veljače u 17 sati na Trgu Republike Hrvatske. Naime, 23. veljače Senat će izabrati novog rektora Sveučilišta u Zagrebu. U tim izborima pravo glasa nemaju ni građani niti većina profesora i studenata Sveučilišta, iako ih se oni itekako tiču. Tog će dana nekoliko desetaka senatora odabrati smjer kojim će se Sveučilište kretati iduće četiri godine - smjer koji može značiti ili poboljšanje kvalitete Sveučilišta ili njegovo daljnje propadanje.
Foto: Uljanik.hr

Prosvjed - Ne damo Uljanik, ne damo Pulu!

Inicijativa za obranu Uljanika - Ne damo Uljanik, ne damo Pulu poziva na prosvjed u u četvrtak, 15. veljače, na Portarati u Puli u 18.00 sati
Foto: HNO

Akcija Hrana, a ne oružje: Besplatni ručak na Cvjetnom

U subotu, 10. veljače, kolektiv Hrana, a ne oružje na Cvjetnom će trgu u Zagrebu dijeliti besplatan veganski obrok od odbačenih, a još uvijek itekako iskoristivih i ukusnih namirnica prikupljenih na zagrebačkim tržnicama. "Svratite do našeg štanda na ručak, razgovor i druženje od 14 do 15 sati", pozivaju iz HNO. Akcija je OTKAZANA.
jasenovac_foto_tamara_opacic_copy91681.jpg

Tribina Čiji je Jasenovac

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Čiji je Jasenovac, koja će se održati 6. veljače s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, prvi kat).
people_s_kitchen_info.jpg

People's Kitchen

Prvi ovogodišnji zajednički People's Kitchen održat će se 5. veljače s početkom u 18 sati, u Infoshop knjižnici Pippilotta (Pierottijeva 11, Zagreb).
danpermakulture.jpg

Dan permakulture

ZMAG i Zadruga za dobru ekonomiju pozivaju na još jedan Dan permakulture, već tradicionalno događanje koje povezuje ljude koji se bave permakulturom ili nekim njenim aspektom, koji će se održati u subotu, 3. veljače, od 10 do 16 sati u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).
privrednik.jpg

Projekcija filma Gazda: Početak i razgovor s autorima

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na projekciju dokumentarnog filma Gazda: Početak i razgovor s autorima u utorak, 23. siječnja, u 18 sati u Privrednikovom domu u Zagrebu, Preradovićeva 18, I. kat.