Pritisak odozdo

invalidi_split.jpg

Nema invalida u Splitu 2

Udruga mladih Prijatelj i Savjet mladih Grada Splita pozivaju da popratite i pridružite se događaju Nema invalida u Splitu 2 - film i rasprava, u četvrtak, 2. veljače, u Chillton baru (Jadranska 1, Split) u 19 sati.
tribinavjerskaprava.jpg

Tribina Vjerska prava i slobode u Republici Hrvatskoj - stanje i preporuke

Tribina Vjerska prava i slobode u Republici Hrvatskoj - stanje i preporuke održat će se u ponedjeljak, 30. siječnja, u Kući ljudskih prava Zagreb (Selska cesta 112 c), s početkom u 17 sati. Javna tribina bit će održana povodom predstavljanja istoimenog tematskog istraživanja Kuće ljudskih prava Zagreb.
women.jpg

Podrška Ženskom maršu u Washingtonu

U subotu 21. siječnja, dok Donald Trump priseže za predsjednika Sjedinjenih američkih država, feminističke, kao i druge organizacije koje se bore za zaštitu ljudskih prava, organiziraju Ženski marš na Washington. Centar za ženske studije poziva sve da 21. siječnja u 5 do 12 sati, dođu na Cvjetni trg u Zagrebu, solidarno uz Ženski marš na Washington.
ucenje_citanje.jpg

Prezentacija projekata društveno korisnog učenja

U utorak, 24. siječnja u 10 i 30 sati, u Računalnoj dvorani Knjižnice FFZG-a već treću godinu zaredom održava se prezentacija projekata društveno korisnog učenja koje su studenti kolegija Psihologija posvojenja kroz protekli semestar provodili s tri društvena partnera (udrugama ADOPTA i Na drugi način te DV Matije Gupca) za tri vrste krajnjih korisnika (volonteri, potencijalni posvojitelji i odgajateljice).
povrce_forum_hrana2_mk_copy59990.jpg

Kakvu hranu jedemo (i uvozimo) u Hrvatskoj?

Zbor agrarnih novinara HND-a i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, organiziraju okrugli stol Kakvu hranu jedemo (i uvozimo) u Hrvatskoj?, koji će se održati u ponedjeljak, 16. siječnja, u 11h u velikoj dvorani Novinarskog doma, u Perkovčevoj 2, u Zagrebu.
vjeraudijalog.jpg

Vjera u dijalog: religijsko i sekularno

Večer dijaloga i predstavljanja knjige Vjera u dijalog: religijsko i sekularno u razgovoru održat će se u četvrtak, 12. siječnja, u 19 sati u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu.
Foto: Hina

Akcija solidarnosti: Apel za Alep

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke da se pridruže u akciji solidarnosti Apel za Alep, u četvrtak, 22. prosinca, od 18 do 19 sati i da na Ulici grada Vukovara, kao simbola stradanja, zapale lampaš za sve stradale u oružanim sukobima u Alepu i Siriji.
privredniktribine_copy33776.jpg

Koliko još neoustaštva možemo podnijeti

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Koliko još neoustaštva možemo podnijeti u utorak, 20. prosinca, u 18 sati, u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.