Pritisak odozdo

bea_jo.png

Bea Johnson u Dubrovniku

Svjetski poznata zagovarateljica životnog stila s "nula otpada” Bea Johnson u Dubrovniku će održati besplatno predavanje o održivim životnim navikama i inspirirati posjetitelje da prigrle život bez otpada. Predavanje u organizaciji Udruge Žmergo održat će se 30. lipnja u 18 sati, u prostoru amfiteatra na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41).
zenobija.jpg

Predstavljanje grafičkog romana Zenobija i nastup zbora Domaćigosti

Predstavljanje Zenobije održava se na Svjetski dan izbjeglica, 20. lipnja, u okviru manifestacije 5. Tjedni izbjeglicaMA, a u sklopu predstavljanja nastup će imati Zbor Domaćigosti. Predstavljanje grafičkog romana autora Mortena Dürra i ilustratora Larsa Hornemana održat će se u Booksi (Martićeva 14, Zagreb) s početkom u 20 sati.
akcija_rojc_2018_poster.jpg

Akcija Rojc

U subotu 16. lipnja dogodit će se tradicionalna Akcija Rojc. Jednom u godini Akcija Rojc, kao zajednička manifestacija svih udruga iz Rojca, zbližava zajednicu, a uz raznovrstan i zabavan program obraća pozornost i na teme koje nas se kolektivno tiču. Želja je na interesantan i kreativan način uključiti javnost u programe i aktivnosti udruga i umjetnika iz Rojca.
split_pride_facebook.jpg

Split Pride - Hod za ljubav

Osmi po redu Split Pride - Hod za ljubav održat će se 23. lipnja od 17 sati . Povorka počinje okupljanjem u Đardinu, a kreće u 18 sati uobičajenom rutom: Ulica kralja Tomislava-Marmontova-Riva-Marulićeva ulica-Pjaca-Bosanska ulica i povratak. Ove će se godine, za razliku od prethodnih, zabavni program nakon povorke održati nekoliko metara dalje, na Bedemu Cornaro.
Foto: I.P.

5. tjedni IZBJEGLICAma

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju poziva na 5. tjedne IZBJEGLICAma, koji će trajati od 11. lipnja do 23. lipnja u šest gradova: Karlovcu, Novigradu, Ogulinu, Osijeku, Zadru i Zagrebu. Tjedni IZBJEGLICAma! održavaju se povodom Svjetskog dana izbjeglica, koji se obilježava 20. lipnja, kako bi se upozorilo na tešku situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove.
zbor_gradana_tzf.jpg

Zbor građana - Radovi na Trgu žrtava fašizma

Vijeće Gradske četvrti Donji grad sazvao je Mjesni zbor građana Gradske četvrti Donji Grad, koji će se održati 20. lipnja s početkom u 18 sati, u velikoj dvorani Češke besede (Šubićeva 20, Zagreb).
hrana_rijeka2020.jpg

Hrana u fokusu prve tematske konferencije Fashion Week Proljeće 2018.

Fashion Week Proljeće 2018 - Hrana: Politike i inovacije, prva u nizu tematskih konferencija na kojima će se istraživati i raspravljati o modelima i načinima korištenja prostora napuštene industrijske baštine te promišljati "gradove budućnosti", održat će se 8. i 9. lipnja u prostorijama DeltaLaba (Delta 5, Rijeka). Ulaz na konferenciju je slobodan!
skvot_facebook.jpg

Skvotiranje u sivom gradu

U nastavku razgovora o skvotiranju kao obliku stanovnja Chillton donosi razgovor s E.T.C. Dee-jem, skvoterom i aktivistom koji je upravo izdao knjigu Squatting the grey city- Skvotiranje u sivom gradu. Razgovor će se održati 6. lipnja s početkom u 21 sat, u Chilltonu (Jadranska 1, Split).
skola_razred_nastava_profesori_ucitelji_ucenici_prtscr_copy26174.jpg

Unaprjeđenje obrazovanja učenika migrantskog porijekla

Forum za slobodu odgoja organizira okrugli stol pod nazivom Unaprjeđenje obrazovanja učenika migrantskog porijekla, čija je svrha raspraviti o obrazovanju učenika migrantskog porijekla iz perspektive donosioca javnih politika, odgojno obrazovnih djelatnika, predstavnika civilnog društva, istraživača te osoba koje direktno rade s izbjeglicama, azilantima, tražiteljima azila. Okrugli stol će se održati 5. lipnja., s početkom u 10 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1, Zagreb).