Pritisak odozdo

Foto: Pixabay

Prosvjedni skup Raskid!

Prosvjedni skup Raskid! održat će se 19. listopada, s početkom okupljanja u 11:55 sati, na lokaciji u blizini Europskog trga u Zagrebu (križanje Bakačeve i Cesarčeve). Pozivaju se svi građani i građanke – i vjernici i oni koji to nisu – koji smatraju da Vatikanski ugovori negiraju odredbu Ustava Republike Hrvatske kojom su vjerske zajednice odvojene od države.
hnd_zpd_mediji_i_mentalno_zdravlje.png

Okrugli stol Mediji i mentalno zdravlje

Zagrebačko psihološko društvo i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju na okrugli stol Mediji i mentalno zdravlje, koji će se održati 10. listopada, na Dan mentalnog zdravlja, u maloj dvorani Novinarskog doma (Klub), Perkovčeva 2, Zagreb, s početkom u 11 sati.
Foto: I.P.

Mimohod za klimu u Puli

Povodom Tjedna akcije protiv klimatskih promjena, u skladu sa tradicijom Eko-škole i Lumena Gimnazije Pula (koji su prvi Mimohod upozorenja održali 1994. godine povodom Dana planeta Zemlje), u petak 27. rujna u 9 i 30 sati sa igrališta Gimnazije kreće Mimohod za klimu ulicama Pule.
stenci.jpg

Udomljavanje je fora: Upoznaj me u Dumovcu!

U subotu 28. rujna u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu održat će se nova akcija Udomljavanje je fora. Akcija će trajati od 10 do 18 sati, a u 11 sati potporu će joj svojim dolaskom dati glazbenik Dino Jelusić.
unnamed_21.png

Aktivacija neiskorištenih gradskih prostora

Centar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane na javni panel na temu modela i smjernica za dodatnu aktivaciju postojećih neiskorištenih gradskih prostora namjenski za kulturni sektor. Panel se održava 30. rujna, od 15 do 18 sati, u ZgForumu (Gajeva ulica 27).
prosvjedklimazagreb.jpg

Globalni štrajk za klimu u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu

Inicijativa mladih "Fridays for Future Croatia" poziva na Globalni prosvjed za klimu koji će se održati u petak, 20. rujna, u 18h na Europskom trgu u Zagrebu, odakle će se ići na Markov trg. Prosvjedi će se istog dana održati u Rijeci, Osijeku i Splitu.