Pritisak odozdo

61649072_spasi_me_prosvjed_nasilje_zagreb.jpg

Poziv na podršku humanitarnoj akciji #SPASIME

Inicijativa #SPASIME u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost – SOLIDARNA te uz potporu civilnih udruga i organizacija nastavlja s djelovanjem. Osnovali su Fond #SPASIME za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja. Glavni cilj Fonda je pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći. Pružimo im podršku!
knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy51690.jpg

Subota u Rijeci: akcija #idaljecitam

Pozivaju se svi građani Rijeke da sa svojim primjerkom "Lovca u žitu" dođu u subotu, 25. svibnja, od 12 do 13:40 sati na Korzo, ispred Gradske vijećnice kako bi zajedno ukazali na važnost čitanja.
zelenaa.jpg

EU i okoliš - čemu glasanje na izborima?

Zelena akcija vas poziva na diskusiju "EU i okoliš - čemu glasanje na izborima" koja će se održati u četvrtak, 23. svibnja, od 18:30 u Zelenoj akciji, Frankopanska 1, Zagreb.
mala_ziva_knjiznica_2.jpg

Migracije u fokusu: Živa knjižnica

Živa knjižnica na temu bicikliranja u zemljama iz kojih dolaze izbjeglice održat će se u utorak, 21. svibnja, s početkom u 19 sati u Infocentru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu, Zagreb).
energijaurukamagradana_zez.jpg

Međunarodna konferencija Dobra energija i ekonomija

Međunarodna konferencija Dobra energija i ekonomija organizira se od 30. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu u suradnji Zelene energetske zadruge (ZEZ) i Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) i njihovih europskih partnerskih mreža. U sklopu trodnevne konferencije organizira se i 6. generalna skupština Europske federacije energetskih zadruga – REScoop.eu.
vruljica_ekozadar.jpg

Građanski razgovor o parku Vruljica u Zadru

Udruga Eko-Zadar u suradnji s Društvom arhitekata Zadra i Gradom Zadrom organizira javnu tribinu pod nazivom Građanski razgovor - Park naš svagdašnji: Kakvu Vruljicu bi ti?. Tribina će se održati u utorak, 14. svibnja, s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.
hod_za_slobodu.jpg

Hod za slobodu 2019.

Hod za slobodu 2019. u organizaciji građanske inicijative Građanke i građani Rijeke održat će se u subotu, 18. svibnja, s početkom u 10 sati na riječkom Korzu.