Pritisak odozdo

eko_certifikat_zelena_copy77968.jpg

Zašto biram eko

Radionica "Zašto biram eko" koju organizira Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača, održat će se 13. studenog od 18 do 19:30h u Frankopanskoj 1 (dvorana Zelene akcije), Zagreb.
mirovni_stuuu.png

Otvoreni upisi na Mirovne studije!

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za 22. generaciju Mirovnih studija, obrazovnog programa otvorenog svima - bez obzira na prethodno obrazovanje i godine. Mirovni studiji održavaju se kako bi se promišljale i gradile alternative društvenim nepravdama te kako bi potaknuli sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena u svojim zajednicama. Prijave do 3. prosinca.
ravnopravnost_spolova_konfa.jpg

Ravnopravnost spolova i osnaživanje svih žena i djevojčica

Klub HSU-a, nezavisnih zastupnika i SNAGA-e, u suradnji s Europskim parlamentarnim forumom za seksualna i reproduktivna prava, Platformom za reproduktivna prava, udrugom PaRiter i udrugom U Dobroj Vjeri pozivaju na konferenciju "Postizanje globalnog cilja održivog razvoja broj 5 u Hrvatskoj: Ravnopravnost spolova i osnaživanje svih žena i djevojčica" u srijedu, 30. listopada, od 9h do 17h u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.
gong_velika_copy97397.jpg

Medijska pismenost: trend ili nužnost

Povodom UNESCO-ovog Globalnog tjedna medijske i informacijske pismenosti, Gong u utorak, 29. listopada, u 12:30 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva organizira tribinu naziva "Medijska pismenost: trend ili nužnost".
privrednik_copy37821.jpg

Tribina Vukovar – zarobljenik prošlosti

Srpsko privredno društvo "Privrednik" i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu "Vukovar – zarobljenik prošlosti" u utorak, 29. listopada, u 18 sati u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.
zelena_akcija_fb_event_cover.jpg

22. Jesenski eko-seminar Zelene akcije

Jesenski eko-seminar će se ove godine održati od 5. studenog do 8. prosinca. Cilj eko-seminara je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje. To je ujedno najstarija edukativna aktivnost Zelene akcije koja se provodi redovito već 22 godine. Sav sadržaj je besplatan i otvoren za sve te nisu potrebne prethodne prijave.
Foto: Pixabay

Kriminalizacija solidarnosti u Europskoj uniji

Hrvatska će uskoro predsjedati Vijećem Europske unije, a kao jedno od glavnih pitanja Europske unije danas postavljaju se migracije. Osim odnosa Europske unije prema ljudima u pokretu, sve više se kristaliziraju primjeri kriminalizacije osoba i organizacija koje tim ljudima pružaju pomoć i podršku. Tribina će se održati u utorak, 29. listopada u 10 i 30 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1, Zagreb).
solidarno_kuhanje.jpg

Solidarna kuhinja: prikupljanje donacija za No name kitchen

No Name Kitchen je organizacija koja u posljednjih nekoliko godina neumorno pruža pomoć i podršku izbjeglicama gotovo zaboravljenima u kampovima na granicama, uključujući Šid i Veliku Kladušu. Kolektiv Hrana, a ne oružje poziva na druženje u četvrtak uz hranu i popravljanje bajkova, od 16 sati (u 16 kreće kuhanje, u 20 je večera), u dvorištu Frankopanske 1 (Zelena akcija). Moći ćete se informirati o samoj organizaciji i na koje sve načine donirati i pomoći.
Foto: Pixabay

Ozelenjavanje Dubrovnika - zasadi drvo, ne budi panj!

Akcije ozelenjavanja Dubrovnika održat će se od 25. do 27. listopada - građani će moći preuzeti više od 150 sadnica za sadnju u vlastitim vrtovima, dok će volonteri na devet lokacija koje su predložili građani Dubrovnika posaditi više od 50 sadnica. Građane se poziva da u svojim vrtovima posade autohtone vrste stabala kao što su rogač, košćela, ljuta naranča, a na taracama mediteransko medonosno bilje poput lavande, ruzmarina, kadulje i tako doprinesu očuvanju gradskih pčela.
Foto: Pixabay

Prosvjedni skup Raskid!

Prosvjedni skup Raskid! održat će se 19. listopada, s početkom okupljanja u 11:55 sati, na lokaciji u blizini Europskog trga u Zagrebu (križanje Bakačeve i Cesarčeve). Pozivaju se svi građani i građanke – i vjernici i oni koji to nisu – koji smatraju da Vatikanski ugovori negiraju odredbu Ustava Republike Hrvatske kojom su vjerske zajednice odvojene od države.