Pritisak odozdo

radnici_hina_copy49157.jpg

Raditi u inozemstvu: Kako zaštititi hrvatske radnike

Zaklada Friedrich Ebert - Zagreb u suradnji sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske poziva na skup Raditi u inozemstvu: Kako zaštititi hrvatske radnike, u sklopu kojeg će se održati stručna panel rasprava Sloboda kretanja radnika i pravedna mobilnost te će se predstaviti brošura Zaštiti se znanjem!, namijenjena onima koji u Njemačkoj žele raditi u skladu sa zakonom i uz pravedne uvjete rada. Skup se održava u četvrtak, 9. veljače, od 9 i 30 do 12 sati u Kući Europe (Augusta Cesarca 6, Zagreb).
svicarski_franak_wikipedia_copy99514.jpg

Tribina Udruge Franak

Tribina Udruge Franak održat će se u Tribinama Grada Zagreba, na Kaptolu 27 – Zagreb, s početkom u 18 sati dana 13. veljače. Tribinu će voditi saborski zastupnik Goran Aleksić. Na tribini će se govoriti o mogućnostima za privatne tužbe protiv banaka te o tome što znači presuda Ustavnoga suda s kraja 2016. godine u vezi sa slučajem Franak​.
susa_klimatske_promjene_mk_copy12258.jpg

Promjena klime: Najznačajniji izazov za čovječanstvo

Okrugli stol u organizaciji Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb na temu Promjena klime: Najznačajniji izazov za čovječanstvo održat će se u utorak, 7. veljače, u 18 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I.
invalidi_split.jpg

Nema invalida u Splitu 2

Udruga mladih Prijatelj i Savjet mladih Grada Splita pozivaju da popratite i pridružite se događaju Nema invalida u Splitu 2 - film i rasprava, u četvrtak, 2. veljače, u Chillton baru (Jadranska 1, Split) u 19 sati.
tribinavjerskaprava.jpg

Tribina Vjerska prava i slobode u Republici Hrvatskoj - stanje i preporuke

Tribina Vjerska prava i slobode u Republici Hrvatskoj - stanje i preporuke održat će se u ponedjeljak, 30. siječnja, u Kući ljudskih prava Zagreb (Selska cesta 112 c), s početkom u 17 sati. Javna tribina bit će održana povodom predstavljanja istoimenog tematskog istraživanja Kuće ljudskih prava Zagreb.
women.jpg

Podrška Ženskom maršu u Washingtonu

U subotu 21. siječnja, dok Donald Trump priseže za predsjednika Sjedinjenih američkih država, feminističke, kao i druge organizacije koje se bore za zaštitu ljudskih prava, organiziraju Ženski marš na Washington. Centar za ženske studije poziva sve da 21. siječnja u 5 do 12 sati, dođu na Cvjetni trg u Zagrebu, solidarno uz Ženski marš na Washington.
ucenje_citanje.jpg

Prezentacija projekata društveno korisnog učenja

U utorak, 24. siječnja u 10 i 30 sati, u Računalnoj dvorani Knjižnice FFZG-a već treću godinu zaredom održava se prezentacija projekata društveno korisnog učenja koje su studenti kolegija Psihologija posvojenja kroz protekli semestar provodili s tri društvena partnera (udrugama ADOPTA i Na drugi način te DV Matije Gupca) za tri vrste krajnjih korisnika (volonteri, potencijalni posvojitelji i odgajateljice).
povrce_forum_hrana2_mk_copy59990.jpg

Kakvu hranu jedemo (i uvozimo) u Hrvatskoj?

Zbor agrarnih novinara HND-a i Društvo agrarnih novinara Hrvatske, organiziraju okrugli stol Kakvu hranu jedemo (i uvozimo) u Hrvatskoj?, koji će se održati u ponedjeljak, 16. siječnja, u 11h u velikoj dvorani Novinarskog doma, u Perkovčevoj 2, u Zagrebu.