Pritisak odozdo

plakat_filma_gazda_pocetak.jpg

Premijera filma Gazda: Početak

Nakon godinu dana intenzivnog istraživanja ekipa serijala Gazda napravila je novi projekt čiji će se rezultat moći vidjeti na premijeri dugometražnog dokumentarnog filma Gazda:Početak te promociji istoimene knjige 16. siječnja s početkom u 19 sati u zagrebačkom kinu Europa (Varšavska 3).
crkavica.jpg

U borbi protiv krivolova

U organizaciji udruge Biom 11. siječnja s početkom u 18 sati, na biološkom odsjeku PMF-a ( predavaona BO2, Rooseveltov trg 6, Zagreb) održat će se predavanje o problemu krivolova. Predavanje će održati poznati borac protiv krivolova i viši inspektor zaštite prirode-specijalist mr. sc. Željko Vuković, koji će prisutne upoznati s dosadašnjim aktivnostima inspekcije zaštite prirode u borbi protiv krivolova i postignutim rezultatima.
zimski_spust_2018_plakat_copy87104.jpg

Deseti Zimski spust Dravom

Tradicionalni Zimski spust rijekom Dravom održat će se 13. siječnja s početkom u 9 sati u Donjoj Dubravi, a ovogodišnji cilj je poslati poruku za očuvanje i zaštitu rijeke Drave te izraziti protivljenje izgradnji hidroelektrana Molve 1 i 2.
radikalni_mediji.jpg

Tribina - Budućnost neprofitnih medija

Tribina Budućnost neprofitnih medija – između pomoći države i crowdfundinga, u organizaciji Privrednika i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se 9.siječnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, I. kat, Zagreb).
eko_kvarner.jpg

Predstavljanje kontrastudije za LNG terminal u Omišlju, Rijeci i Zagrebu

Udruga Eko Kvarner inicirala je izradu kontrastudije za predloženi projekt plutajućeg LNG terminala pored Omišlja na otoku Krku. Verzija 1.0 te kontrastudije biti će predstavljena u Omišlju, Rijeci i Zagrebu 27., 28. i 29. prosinca. U Zagrebu će se predstavljanje održati u Hrvatskom novinarskom društvu (mala dvorana), Perkovčeva 2, s početkom u 10 sati.
privrednik.jpg

Stradanje Srba u Sisku i okolici 90-ih

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju Vas na tribinu Stradanje Srba u Sisku i okolici 90-ih. Tribina će se održati u srijedu, 20. prosinca u 18 sati, u Privrednikovom domu u Zagrebu (Preradovićeva 18, I. kat). Na tribini će govoriti: Marica Šeatović (udruženje Zaborav), Boris Pavelić (Novi List) i Slaven Rašković (bivši istražitelj Documente).
blood_coal_conceptart_002.jpg

Premijera kratkog animiranog filma Zarobljenici ugljena

Kratki animirani film Zarobljenici ugljena u produkciji Zelene Istre bit će premijerno prikazan 21. prosinca u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli, s početkom u 20 sati. Priča o kobnom lancu ugljena ovoga nas puta vodi u regiju Cesar koja je jedan od izvora ugljena za TE Plomin. Regija je nekoć bila poznata po poljoprivrednoj proizvodnji, a danas je poprište razmahale rudarske industrije. Industrije, koja proizvodi kameni ugljen.