Pritisak odozdo

vrt_hrana_povrce_zdravo_poljoprivreda_mk_copy30636.jpg

Urbano vrtlarenje – dobra ekonomija u praksi?

Tribina pod nazivom Pogled izbliza: Urbano vrtlarenje – dobra ekonomija u praksi? održat će se u petak, 16. prosinca, u prostoru Galerije Pikto, Branimir centar – Ulica kneza Branimira 29, Zagreb, od 13 i 30 do 15 sati.
terselic_documenta.hr_copy72684.jpg

O dokumentiranju ratnih žrtava i mjesta zatočenja

U ponedjeljak 12. prosinca, u hotelu Dubrovnik (I kat, dvorana Ban Frankopan, Zagreb) s početkom u 11 sati, Nataša Kandić, Fond za humanitarno pravo Beograd (FHP) i Vesna Teršelič, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, predstavit će najnovije rezultate dokumentiranja ratnih žrtava u ratovima iz devedesetih godina.
viz.jpg

Terra Madre Day

Hrvatska se ove godine prvi put pridružuje obilježavanju Terra Madre Daya – dana koji promiče važnost bioraznolikosti i održive proizvodnje lokalne hrane. Terra Madre Day u Hrvatskoj održat će se u ponedjeljak, 12. prosinca, u Privrednikovom domu u Preradovićevoj 18 u Zagrebu, od 16 do 21 sat, uz zanimljiv program i nekoliko kulinarskih iznenađenja. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.
upitnik_679x350_copy51638.jpg

Ima li nade za nastavu povijesti?

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću organizira u okviru Human Rights Film Festivala tribinu Ima li nade za nastavu povijesti?, u petak 9. prosinca, s početkom u 11 sati, u dvorani Müller, kina Europa. Na tribini će govoriti: Neven Budak, Igor Despot, Goran Đurđević. Tribinu će moderirati Maja Dubljević.
solidarna.jpg

Javno predstavljanje zaklade SOLIDARNA

SOLIDARNA je prva domaća privatna zaklada u Republici Hrvatskoj koju je osnovalo 55 pojedinaca i udruga u svrhu podrške autonomiji i održivosti građanskog djelovanja na promociji i zaštiti temeljnih sloboda, socijalne i ekonomske pravde, okoliša, javnih dobara, demokracije i vladavine prava. Predstavljanje će se održati u subotu, 10. prosinca u 11 sati, u Kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb).
odraz_film.jpg

Građani znaju najbolje - panel rasprava

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice poziva na panel raspravu Građani znaju najbolje - sudjelovanje građana u odlučivanju i predstavljanje rezultata projekta Edukacijom, podrškom i promocijom do dobrog upravljanja na lokalnoj razini. Pridružite se 22. prosinca u 11 sati u Zagrebu, HKD Napredak (Bogovićeva 1/I kat).