Pritisak odozdo

unnamed_33.jpg

Dan prava životinja

Prijatelji životinja pozivaju sve da povodom Dana prava životinja ne zatvaraju oči pred nasiljem nad životinjama. 10. prosinca brojni će aktivisti na zagrebačkom Trgu bana Jelačića s maskama na licima puštati scene iz filma Zemljani. Ono na što film Zemljani skreće pozornost jest činjenica da ovaj planet dijelimo s drugim životinjskim vrstama. Svi smo mi Zemljani i imamo pravo na život bez iskorištavanja i držanja u ropstvu.
pr_1_cover_1.png

Bez 'veze' nije bezveze!

Bez 'veze' nije bezveze! održat će se u petak, 9. prosinca, tijekom dana na štandovima u Studentskom centru, na Ekonomskom fakultetu te na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Završnica projekta održat će se Taban baru u Tkalčićevoj ulici s početkom u 20 sati, gdje će biti održan i nastup grupe Anger Managers. Cilj projekta je potaknuti mlade na raspravu o korupciji i mogućnosti zapošljavanja na osnovu vlastitog truda, a ne korisnih poznanstava.
Foto: T.O.

Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja

Zagreb Pride u suradnji s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI organizira panel na temu homofobičnog i transfobičnog nasilja i zlostavljanja u sustavu obrazovanja, u srijedu, 14. prosinca u 19 i 30 sati, na Fakultetu političkih znanosti (Lepušićeva 6, Zagreb)
antifasizam_copy34364.jpg

Tribina o napadima na građanske slobode u Mađarskoj i Poljskoj

Sutra, 7. prosinca u 18 sati, u sklopu Human Rights film festivala, održava se tribina o napadima na građanske slobode u Mađarskoj i Poljskoj (dvorana Muller, kino Europa). Tribinu organizira CROSOL-Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske u suradnji s partnerima. Na tribini gostuju András Dési, novinar i urednik nedavno ukinutih mađarskih novina Népszabadság i Barbara Grabowska-Moroz, pravnica i aktivistkinja Helsinškog odbora za ljudska prava u Poljskoj.
status_m.jpg

Tribina Emocionalni odgoj dječaka

Tribina o emocionalnom odgoju dječaka održat će se ​​u​ utorak, 6. prosinca u 18 sati, u K​ulturnom informativnom centru​ (Preradovićeva 5, Zagreb). ​Gost tribine je​ edukator Mislav Mihael Mandir​ iz udruge Status M​.
Foto: M.K.

CONNECT FORUM - Susret poljoprivrednika i ugostitelja

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA i ove godine organizira CONNECT FORUM - Susret predstavnika ugostiteljskog sektora i poljoprivrednih proizvođača s ciljem međusobnog povezivanja i organiziranja na tržištu te uspostave kanala prodaje i nabave. Forum će se održati 7. prosinca (srijeda) s početkom u 10 sati u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu, Bana Josipa Jelačića 22B (bivša vojarna) u Multimedijalnoj dvorani (prizemlje, lijevo).
direktna_demokracija.jpg

Demokracije: dobre, loše, zle?

Rasprava Demokracije: dobre, loše, zle? održat će se u četvrtak, 8. prosinca u 11 sati, u prostoru Sindikata znanosti (Florijana Andrašeca 18a/ I kat, Zagreb). Uvodno će temu predstaviti Danijela Dolenec, docentica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.
privredniktribine.jpg

Sloboda javnog govora u demokratskoj Hrvatskoj

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Sloboda javnog govora u demokratskoj Hrvatskoj koja će se održati u utorak, 6. prosinca, u 18 sati u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.