Pritisak odozdo

vjeraudijalog.jpg

Vjera u dijalog: religijsko i sekularno

Večer dijaloga i predstavljanja knjige Vjera u dijalog: religijsko i sekularno u razgovoru održat će se u četvrtak, 12. siječnja, u 19 sati u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu.
Foto: Hina

Akcija solidarnosti: Apel za Alep

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke da se pridruže u akciji solidarnosti Apel za Alep, u četvrtak, 22. prosinca, od 18 do 19 sati i da na Ulici grada Vukovara, kao simbola stradanja, zapale lampaš za sve stradale u oružanim sukobima u Alepu i Siriji.
privredniktribine_copy33776.jpg

Koliko još neoustaštva možemo podnijeti

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Koliko još neoustaštva možemo podnijeti u utorak, 20. prosinca, u 18 sati, u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.
vrt_hrana_povrce_zdravo_poljoprivreda_mk_copy30636.jpg

Urbano vrtlarenje – dobra ekonomija u praksi?

Tribina pod nazivom Pogled izbliza: Urbano vrtlarenje – dobra ekonomija u praksi? održat će se u petak, 16. prosinca, u prostoru Galerije Pikto, Branimir centar – Ulica kneza Branimira 29, Zagreb, od 13 i 30 do 15 sati.
terselic_documenta.hr_copy72684.jpg

O dokumentiranju ratnih žrtava i mjesta zatočenja

U ponedjeljak 12. prosinca, u hotelu Dubrovnik (I kat, dvorana Ban Frankopan, Zagreb) s početkom u 11 sati, Nataša Kandić, Fond za humanitarno pravo Beograd (FHP) i Vesna Teršelič, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, predstavit će najnovije rezultate dokumentiranja ratnih žrtava u ratovima iz devedesetih godina.
viz.jpg

Terra Madre Day

Hrvatska se ove godine prvi put pridružuje obilježavanju Terra Madre Daya – dana koji promiče važnost bioraznolikosti i održive proizvodnje lokalne hrane. Terra Madre Day u Hrvatskoj održat će se u ponedjeljak, 12. prosinca, u Privrednikovom domu u Preradovićevoj 18 u Zagrebu, od 16 do 21 sat, uz zanimljiv program i nekoliko kulinarskih iznenađenja. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.