Pritisak odozdo

magnolija_facebook.jpg

Protestno druženje i svirka!

Građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju pozivaju vas da 2. svibnja, u 18 sati, dođete na Trg žrtava fašizma na sada već redovito protestno druženje.
trnjanski.png

Trnjanski kresovi 2018.

Dan oslobođenja Zagreba proslavit ćemo glasno, angažirano i strastveno sada već tradicionalnim, četvrtim po redu obnovljenim Trnjanskim kresovima na Savskom nasipu kod Mosta slobode i kluba Močvara / Pogona Jedinstvo. Program počinje 5. svibnja od 14 sati.
public_access_information.jpg

Okrugli stol o primjeni Opće odredbe o zaštiti osobnih podataka

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana slobode medija Hrvatsko novinarsko društvo organizira okrugli stol o primjeni Opće odredbe o zaštiti osobnih podataka u zemljama EU i hrvatskog Zakona o zaštiti osobnih podataka. Okrugli stol će se održati 2. svibnja u 11 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2).
sudac_copy76193.jpg

Pravosuđe u službi cenzure

Tribina Pravosuđe u službi cenzure, u organizaciji Privrednika i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se 2. svibnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18/1).
za_reforme_za_ljude_sssh.jpg

ZA reforme za LJUDE - prosvjedna povorka

Savez samostalnih sindikata Hrvatske poziva vas da se pridružite prosvjednoj povorci 1. svibnja, koja u 11 sati kreće od Radničkog doma prema parku Maksimir. Kako navode, traže reforme za ljude - reforme koje idu u korist svih građana, a ne samo kapitala i privilegirane "elite", reforme koje će osigurati kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj!
solarni_paneli_obnovljivi_energija_mk_copy82994.jpg

Drugačija energetika je moguća!

Drugačija energetika je moguća! naslov je predavanja kojeg će održati dr.sc. Nikola Biliškov u sklopu projekta Zelena knjižnica, na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, 26.travnja s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.
unnamed_1.jpg

Udomljavanje je fora!

Proljetna akcija Udomljavanje je fora održat će se 21. travnja od 9 do 15 sati na Trgu bana Jelačića. Na informativnim štandovima svatko će moći odabrati neke od promotivnih materijala, dijelit će se edukativni letci i senzibilizirati javnost o nenapuštanju kućnih životinja te predstaviti psi iz skloništa koji traže novi dom.
mali_vranac_se_sunca1.jpg

Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero i ove godine priključit će se kampanji “Zelena čistka”, koja se u Parku tradicionalno organizira četvrtu godinu za redom povodom Dana planeta Zemlje. Akcija čišćenja će se u Parku prirode održati u nedjelju, 22. travnja od 9 i 30 do 13 sati.
Foto: wikipedia

Digitalni novac za sve!

Udruga Drugo more u Rijeku dovodi poznatog nizozemsko-australskog teoretičara medija, internetskog kritičara i aktivista Geerta Lovinka, koji će u srijedu, 18. travnja s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1) održati predavanje Digitalni novac za sve!
umjetnost_tribina_brid.jpg

O mogućnostima sindikalizma u kulturnom sektoru

Predavanje O mogućnostima sindikalizma u kulturnom sektoru održat će se 17. travnja s početkom u 18 sati, u prostorijama MAZ-a (Hatzova 16, Zagreb). Izlaganje će održati Mario Kikaš, kulturni radnik i aktivist.