Pritisak odozdo

pravonakvart.jpg

Tribina: Pravo na Kvart

Tribina Pravo na kvart održat će se u petak, 2. prosinca, u prostorijama Mjesnog odbora Trnjanska Savica u Zagrebu, s početkom u 19,30 sati.
selimo_rodu.png

Kampanja #SelimoRodu

Udruga Roda pokrenula je na Indiegogo platformi 21. studenog crowdfunding kampanju #SelimoRodu. Kampanjom Roda želi prikupiti sredstva potrebna za uređenje Rodina gnijezda, novog prostora djelovanja udruge u Zagrebu. Kampanja traje do 12. prosinca.
moje_mjesto_u_zajednici.jpg

Trešnjevka sjever – modeli građanske participacije

Udruga K-zona predstavit će 30. studenog s početkom u 12 i 30 sati, u vijećnici (prostorija 301) na adresi Park Stara Trešnjevka 2, iskustva i rezultate akcije namijenjene povećanju participacije građanki i građana u razvoju lokalne zajednice na Trešnjevci sjever.
nasilje_nad_zenama_100.jpg

Okrugli stol Glas za žrtve seksualnog nasilja

Ženska soba – Centar za seksualna prava poziva vas na okrugli stol Glas za žrtve seksualnog nasilja, koji se organizira povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Okrugli stol održat će se 25. studenog u hotelu Arcotell Allegra (Branimirova 29, Zagreb) s početkom u 12 sati.
zene.jpg

Država je odgovorna za ubojstva žena jer ___

"U četvrtak, 24. studenog u 12 sati, stajat ćemo na Cvjetnom trgu za sve žene koje su ubili njihovi partneri, supružnici i bliski članovi obitelji, kao i žene čija imena ne znamo, čija su ubojstva zataškana i neprocesuirana. Stajat ćemo za 18 žena ubijenih ove godine, za četiri ubojstva u posljednja dva mjeseca", stoji u pozivu Faktiva povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama.
pk_23.11.2016..jpg

Besplatna pravna pomoć u Rijeci

Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu ponovno dolazi u Rijeku te će u studenom ponuditi građankama i građanima besplatnu pravnu pomoć. Građanke i građani moći će dobiti besplatnu pravnu pomoć dana 23.11. (srijeda) od 10 do 14 sati u udruzi SOS Rijeka, na adresi Verdijeva 11.
unnamed_30.jpg

Urbanizam.zg

Na Urbanizam.zg s temom - javni prostor - politika - novac, u utorak 22. studenog u 18 sati, u Društvu arhitekata Zagreba gostuju Azra Suljić/Sekcija urbanista Društva arhitekta Zagreba, Saša Šimpraga/1 posto za grad, Ana Gujić/Za kaj?Za Kajzericu!, Tomislav Tomašević/Institut za političku ekologiju, Gordana Dragičević/Parkticipacija, Inicijativa čuvamo naš park, te druge udruge i inicijative. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno prije svega temi javnog prostora i njegovom odnosu spram politike i novca, te će se odvijati u sklopu Klupskog utorka.