Pritisak odozdo

hrt3_tg_copy74666.jpg

Tribina Za javnu radioteleviziju!

O položaju i problemima javne televizije u vrijeme sve jače dominacije i zagovaranja privatizacijskih procesa te uništavanja javnih servisa možete poslušati na tribini u organizaciji Političkog leksikona pod nazivom Za javnu radioteleviziju!. Tribina će se održati 14. ožujka s početkom u 20 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
goodthingsawait.jpg

Biodinamički poljoprivrednik Niels Stokholm gostuje u Zagrebu

Niels Stokholm, poznati biodinamički poljoprivrednik iz Danske ponovo gostuje u Zagrebu. U srijedu, 21. ožujka, u 17 sati u Kinu Kinoteka, Kordunska 1, održat će se projekcija filma Good Things Await. Projekciji će prisustvovati Niels Stokholm, a nakon projekcije moći ćete porazgovarati s njim, najavljeno je iz Instituta za waldorfsku pedagogiju.
kvaliteta_zraka_split.jpg

Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu

Inicijativa Javno je dobro poziva vas na tribinu Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu, koja se održava 14. ožujka s početkom u 19 sati, u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Cilj tribine je upoznati svih s realnim problemima vezanim za zbrinjavanje otpada, navesti neke od uzroka kao i ponuditi moguća rješenja. Govorit će Stanko Uršić, Juraj Kamenjarin, Ante Vučković te Željan Jurlin.
vojarna_karlovac.jpg

Tribina Planiranje ili skvotiranje - sudbina vojarne Luščić

Tribina Planiranje ili skvotiranje - sudbina vojarne Luščić održat će se 15. ožujka s početkom u 18 sati u karlovačkoj Knjižnici za mlade (Banjavčićeva ulica 8). Na tribini će govoriti gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, Vladimir Petrović, dipl. ing. arh., Antun Alegro, dipl. ing. biol. i Luka Krmpotić, mag. ing. arh., a moderator je Marin Bakić.
permakultura.jpg

Urbana permakultura: kultiviranje grada

Urbana permakultura: kultiviranje grada naslov je predavanja permakulturne dizajnerice Cvijete Biščević kojeg će održati u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 15. ožujka s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.