Pritisak odozdo

Foto: T.S.

Prosvjed ispred Gradske skupštine

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget te inicijativa Zagreb te zove pozivaju na novi prosvjed protiv Bandićeve otimačine grada koji će se održati u četvrtak, 6. veljače u 8 sati, ispred zgrade Gradske skupštine u Zagrebu.
vizual_30za_01.png

30 godina aktivizma, otpora i promjena

Zelena akcija poziva na konferenciju pod nazivom "30 godina aktivizma, otpora i promjena" koja će se održati u petak, 31. siječnja, s početkom u 9.30 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) u Zagrebu. 
whatsapp_image_2020_01_23_at_12.42.16.jpeg

Prosvjed - pošto žensko zdravlje?

U nedjelju, 26. siječnja u podne, dođite na Narodni trg u Zadru na prosvjed Pošto žensko zdravlje? protiv nedostatka ginekoloških timova u Zadarskoj županiji i šire. Početkom siječnja zadarski ginekolozi upozorili su da je u Zadru čak 13 tisuća žena, od čega 600 trudnica, ostalo bez primarne ginekološke skrbi. U Hrvatskoj nedostaje čak 61 ginekološki tim, pa 450 tisuća žena nema svog ginekologa/inju. Na preglede odlaze van svog mjesta ili plaćaju skupe preglede kod privatnika.
img_4416.jpg

Ekološko gospodarenje biorazgradivim otpadom

Udruga Krizni eko stožer Marišćina organizira tribinu Ekološko gospodarenje biorazgradivim otpadom - Bio Logic 2020. Tribina će se održati 22. siječnja, s početkom u 11 sati, u dvorani Transadria u Rijeci (Riva boduli 1).
dostaje_bandic_prosvjed_za.jpg

Prosvjed: Dosta Je!

U subotu, 1. veljače, u 16:00 sati dođite na Trg bana Jelačića na prosvjed protiv Bandićeve otimačine, pozivaju inicijativa “Zagreb te zove” te udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga građana Siget.
grahpoljak_sjeme_mk_copy33807.jpg

Razmjena sjemena u Zagrebu

Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača u suradnji s udrugom Crta i točka organiziraju razmjenu sjemena u Smoothie baru Sokić, Nova cesta 130, 18. siječnja, od 9-12h. Iza toga od 12:30-14h bit će predstavljena nova brošura i održana radionica "Kako registrirati ekološku proizvodnju povrtnog sjemena na obiteljskom gospodarstvu".
Foto: Zagreb te zove

Građani na ročištu Milanu Bandiću

Inicijativa Zagreb te zove poziva građane i građanke da se 22. siječnja u 8 i 30 sati pojave ispred Županijskog suda u Zagrebu, gdje je zakazano ročište gradonačelniku Milanu Bandiću i suradnicima. "Želimo biti tamo. Želimo ga dočekati. Želimo biti glasni", poručuju u pozivu građanima.
hrana.jpg

Hrana, a ne oružje: besplatan obrok na Glavnom

Kolektiv Hrana, a ne oružje ove subote, 21. prosinca od 14 sati, dijeli besplatan obrok na Glavnom kolodvoru (kod kipa kralja Tomislava), ukazujući time na problem prekomjernog bacanja hrane i produbljivanja društvenih nejednakosti između bogatih i siromašnih. Ovom simboličnom i solidarnom akcijom ukazuju na nedostatnost sistema da se pobrine za one marginalizirane, ali i na mogućnost da se samoorganiziramo i ukažemo na nepravednu distribuciju resursa.