Pritisak odozdo

Foto: Hina

Tribina Živi zid raste, ostali se češljaju

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju Vas na tribinu Živi zid raste, ostali se češljaju. Tribina će se održati 15. svibnja s početkom u 18 sati, u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18/1, Zagreb).
trans_facebook.jpg

Savezništva za solidarnost: obilježavanje IDaHoTB 2018

Diljem svijeta 17. svibnja obilježava se Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia - the Global page - IDAHOTB) s ciljem podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv predrasuda i diskriminacije prema osobama homoseksualne i biseksualne orijentacije te prema transrodnim i transeksualnim osobama. Povodom ovog dana udruga Dugine obitelji u kinu Europa organizira prigodni program i aktivnosti, u skladu s ovogodišnjom globalnom temom - Savezništva za solidarnost.
lex_lng.jpg

Tribina Zašto ne LNG terminalu na otoku Krku

Tribina Zašto ne LNG terminalu na otoku Krku održat će se 16. svibnja s početkom u 11 sati, u dvorani Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb). Nakon završene javne rasprave o Zakonu o LNG-u te ocjene ovog projekta kao prihvatljivog za okoliš od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike, suočeni s različitim, a često i kontradiktornim informacijama u javnosti, organizira se rasprava na kojoj će se prezentirati različiti aspekti ovog projekta.
magnolija_ip2_copy75562.jpg

Izviždimo institucije!

Građanke i građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju pozivaju vas da u srijedu, 9. svibnja u 18 sati, dođete na Trg žrtava fašizma i pridružite se protestnom druženju s jasnom porukom da se devastacija Trga žrtava fašizma mora zaustaviti.
da_nam_zivi_zivi_rod_zagreb_pride_2018.png

17. Povorka ponosa - Da nam živi, živi rod

Najveći prosvjed za ljudska prava u Hrvatskoj, 17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride pod sloganom "Da nam živi, živi rod", održat će se 9. lipnja s početkom 15 sati na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare) odakle će proći središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima do Ribnjaka – gdje će Povorka završiti javnim skupom i koncertom grupa U pol 9 kod Sabe i Le Zbor.
unnamed_copy24616.jpg

7. VegeSajam

7. Vegesajam održat će se 21. svibnja od 8 do 19 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Organizatori VegeSajma nastojat će građanima približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način - ponudom ukusne veganske klope za zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ili pojesti nešto "s nogu".
okolisni_ff_za.jpg

4½. Okolišni filmski festival

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na trodnevno druženje uz bogat filmski program, radionice i tribine s fokusom na okolišne i društvene probleme. Ovogodišnje izdanje Okolišnog filmskog festivala održava se od 4. do 6. svibnja u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb), a ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!
magnolija_facebook.jpg

Protestno druženje i svirka!

Građani, udruge, inicijative i stručnjaci okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju pozivaju vas da 2. svibnja, u 18 sati, dođete na Trg žrtava fašizma na sada već redovito protestno druženje.