Pritisak odozdo

bicpop_proljece_copy33761.jpg

Posvećenje biciklističkog proljeća

Biciklopopravljaona slavi dolazak proljeća i intenzivnije šarafljenje po biciklima te organizira trodnevni događaj – od 20. do 22. travnja u Zelenoj akciji (Frankopanska 1). Pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u brojnim aktivnostima koje su vam pripremili.
varos_tribina_facebook.jpg

A ko to more/mora platit?

Međukotarska tribina o "gospodarenju" otpadom održat će se 16. travnja s početkom u 19 sati, u Gradskom kotaru Varoš (Sinovčića 6, Split). Uz pomoć kraćih stručnih izlaganja želi se raspraviti na nekoliko razina i aspekata problema gospodarenja otpadom u Splitu.
gordogan_slika.jpg

Doniraj Gordogan!

Ministarstvo kulture RH potkraj prošle godine donijelo je odluku kojom je časopisu Gordogan, nakon četrdeset godina izlaženja, obustavljeno sufinanciranje. Kako bi pomogli časopisu i njegovoj biblioteci da nastave s izlaženjem, uredništvo poziva građane i građanke da pomognu donacijama.
sve_u_jedan_glas_crowdfunding_copy51846.jpg

Podržite Le Zbor i festival Sve u jedan glas!

Sve u jedan glas! regionalni je susret, treći po redu festival samoorganiziranih aktivističkih zborova, s kojime započinje program Queer Zagreb Sezona 2018. u Teatru &TD 21. travnja. Kako bi se podmirili svi troškovi organizacije pokrenuta je crowdfunding kampanja koja traje do 22. travnja.
sporazumgradonacelnika2_copy21243.jpg

Sporazum gradonačelnika – stvaranje održivih zajednica

U Križevcima, 13. travnja, u Konferencijskoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, Franje Tuđmana 20, s početkom u 10 sati održat će se konferencija Sporazum gradonačelnika – stvaranje održivih zajednica u organizaciji Zelene energetske zadruge uz podršku Grada Križevci, Udruge gradova u Hrvatskoj te europskog udruženja Energy Cities, koje okuplja više od 1.000 gradova u 30 zemalja.
politicki_leksikon_copyleft.jpg

Politički leksikon - Copyleft

Na posljednjoj tribini ovogodišnjeg proljetnog ciklusa tribina Politički leksikon o Copyleftu govore stručnjaci u polju autorskih prava i njegovog redefiniranja: Hrvoje Hribar (član Odbora za zaštitu autorskih prava pri Društvu hrvatskih filmskih redatelja), Marcell Mars i Tomislav Medak (voditelji projekta Javna knjižnica i suosnivači Multimedijalnog instituta). Tribina će se održati 11. travnja s početkom u 20 sati, na Akademiji dramskih umjetnosti (Trg Republike Hrvatske 5, Zagreb).
munjarski_put_tresnjevka.jpg

Roštilj, glazba i psi - još jedno druženje na Grbi

Građanska inicijativa Samoborček poziva vas da im se pridružite na još jednom kvartovskom druženju na Grbi (livada na nekadašnjoj trasi "Samoborčeka" - između Selske i Metalčeve/Trakošćanske, kod boćališta) i to ovu subotu, 7. travnja. Zbor građana je odlučio da se na tom zelenom potezu (stara Samoborčekova trasa) uredi park, ali grad još nije reagirao i to je još uvijek trasa buduće ceste. Druženje će, uz tamburaše, započeti kraj gradilišta, odnosno kod boćališta na istočnoj strani Grbe, a sve će se odvijati od 12 do 18 sati.
mars_za_znanost_facebook.jpg

Marš za znanost

Marš za znanost održat će se 14. travnja s početkom u 11 i 55 sati, u Zagrebu s polaskom kod spomenika Nikoli Tesli u Preradovićevoj ulici, i u Splitu s okupljanjem u Đardinu.
zez.jpg

Dobra energija dolazi na Vis

Zelena energetska zadruga ZEZ i partneri organiziraju skup na temu Dobra energija na otoku Visu od 2. do 5. svibnja.