Pritisak odozdo

povrce_forum_hrana2_mk_copy59990.jpg

Inovacije kreću odozdo: lokalni modeli sprečavanja bacanja hrane

Usprkos činjenici da je 2015. godine doniranje hrane oslobođeno PDV-a, donacije proizvođača hrane i trgovačkih lanaca nisu povećane, a košarice brojnih korisnika humanitarnih organizacija i socijalnih samoposluga i dalje su prazne. Zbog takve situacije Platforma Mreža hrane, Udruga Žmergo, Udruga gradova u RH te Europski gospodarsko socijalni odbor u Opatiji 21. studenog organiziraju prvu konferenciju o bacanju hrane u Hrvatskoj pod nazivom Inovacije kreću odozdo: lokalni modeli sprečavanja bacanja hrane.
drugotna.jpg

Drugotna na sav glas - javna promocija

SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost! poziva sve građane i građanke da dođu 19. studenog u 11 sati na Cvjetni trg kako bi se pobliže informirali o kampanji Drugotna na sav glas.
slusamte_1.png

Simpozij o mentalnom zdravlju - Slušam te

U petak i subotu, 18. i 19. studenog, u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar održat će se simpozij pod nazivom Slušam te. Simpozij je posvećen mentalnom zdravlju mladih, stavit će poseban naglasak na problematiku pristupa i prevencije samoubojstava u adolescentnoj populaciji te pružiti smjernice za razvoj okruženja u kojoj će se mlada osoba sa problemom osjećati prihvaćeno i slobodno govoriti o tome što ju muči.
zeleni_krovovi.jpg

Predavanje: Zeleni krovovi

Centar Knap poziva na predavanje ZELENI KROVOVI, koje će se održati 19. studenog u 11 sati, u prostorijama Knapa (Ivanićgradska 41a, Zagreb). Predavanje se provodi u sklopu programa Ekoteka u suradnji s Zelenom mrežom aktivističkih grupa (ZMAG). Predavanje vodi Matko Šišak.
bioeticki.jpg

Bioetički utorak: TTIP sporazum i pad demokracije

Tribina će se održati 22. studenog u 17 i 30 sati, u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu (2. kat, Konferencijska dvorana). Cilj je informirati i ukazati na to da TTIP najintenzivnije pogađa osobni život svakog od nas. Iako je stvoren i institucionalni otpor sporazumu, ono što se događa indikator je šire primjenjivanih uzoraka (političkog) eksploatiranja. Sudjeluju: Ivica Kelam (Agencija za bioetiku i socijalnu ekologiju), Jakov Kolak (Klub studenata Fakulteta političkih znanosti), Valerije Vrček (Farmaceutsko-biokemijski fakultet).
sredisce.jpg

5 do 12 - Prosvjed građana Središća

Prosvjedno okupljanje održat će se u subotu, 19. studenog, s početkom u 11:55 sati na istočnoj strani Muzeja suvremene umjetnosti - u ulici Julija Knifera, Zagreb.
most_udruga.jpg

Prikupljanje donacija za akciju A di si ti?

Tradicionalna akcija A DI SI TI?! održat će se u subotu, 10. prosinca u Splitu. Kao i proteklih godina prikupljaju se novi i rabljeni predmeti poput stripova, DVD-ova, CD-ova, LP ploča, igrica, slika, nakita, ukrasa, suvenira, torba, društvenih igara, knjiga.
mars_mladi_mmh.jpg

Mladi za radnička prava - dosta fleksibilizacije

Inicijativa udruga i sindikata koja organizira prosvjednu akciju Mladi za radnička prava u srijedu, 16. studenog organizira vizualno atraktivni performans ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske (Trg Sv. Marka 2), s početkom u 10 sati. Akcija dio je aktivnosti ususret prosvjednoj akciji Mladi za radnička prava koja će se održati 17. studenog u 18 sati na Trgu žrtava fašizma.
simlesa_ytb_prtsc.jpg

Dražen Šimleša: Dobra ekonomija

Dobra ekonomija naslov je predavanja koje će Dražen Šimleša održati 24. studenog u 18 sati, na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković (Petra Preradovića 1, Pula). Predavanje je organizirano u sklopu projekta Zelena knjižnica.
knjiz.jpg

Socijalno inkluzivne knjižnične usluge

Znanstveno-stručni skup Socijalno inkluzivne knjižnične usluge održat će se u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u Koprivnici, 18. studenog, s početkom u 10 sati. Na njemu će sudjelovati stručnjaci koji su o problemima socijalne isključenosti, beskućništva, azilanata, imigranata pisali svoje stručne radove, ali i stručnjaci iz knjižničarske struke koji vide Knjižnicu kao mjesto inkluzije ovih skupina ljudi u lokalnu zajednicu.