Pritisak odozdo

lngterminal_prosvjed_copy29616.jpg

Prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala

Općina Omišalj poziva na prosvjed protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju. Prosvjed će se održati u Rijeci, na Korzu (Trg 128. brigade Hrvatske vojske), u subotu, 3. ožujka, s početkom u 12 sati.
globalhealthwatch.jpg

Promocija: Global Health Watch 5

Udruga BRID organizira promociju petog izdanja Global Health Watch-a u četvrtak, 1. ožujka, u MM Centru (Savska 25, Zagreb) od 18 do 20 sati.
obitelj_u_dobroj_vjeri_facebook.jpg

Obitelji u dobroj vjeri

Razgovor Obitelji u dobroj vjeri koju organiziraju inicijativa U dobroj vjeri i udruga Dugine obitelji, održat će se 26. veljače s početkom u 19 sati, u prostorijama udruge Roda (Jurja Žerjavića 10, Zagreb).
8.mart.jpg

Noćni marš - 8. mart!

Osmi mart danas simboličko je i stvarno mjesto okupljanja borbi za bolji svijet. Sve borbe - za prava žena, za javne resurse i usluge, za humane uvjete rada, za slobodu i autonomiju - prožimaju se u jednu borbu. Osmomartovski noćni marš dio je te borbe - borimo za naša prava danas, ali i za prava budućih generacija. Pridruži se maršu u 18 sati na Trgu žrtava fašizma!
prosvjed_tresnjevka_kristijan_hnojcik.jpg

Poziv na prvi Zbor građana na Trešnjevci Sjever

Inicijativa Samoborček poziva vas da prisustvujete Zboru građana Trešnjevke Sjever 21. veljače s početkom u 18 sati, u Područnom uredu gradske uprave Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 2, dvorana 314/II). Tema zbora je sprječavanje daljnje betonizacije Trešnjevke i očuvanje zelenih i rekreativnih zona uz i na trasi bivše pruge Zagreb - Samobor.
science_wikimedia.png

Zamijenimo zablude znanošću!

Počevši od danas, 19. veljače Zagrebačko psihološko društvo će na svojim Facebook stranicama svaki dan predstaviti po jednu zabludu te znanstvene spoznaje u tom području. Ujedno, pozivaju sve građane i građanke da im se pridruže dijeljenjem i praćenjem članaka na Facebook stranici društva. Akcija, koja se održava u sklopu Tjedna psihologije, trajat će do petka 23. veljače.
Foto: T.Pavlek, Hina

Sveučilište na raskršću

Javni razgovor Sveučilište na raskršću održat će se 20. veljače u 19 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u dvorani D-VII. Razgovor je organiziran u povodu predstojećeg izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu, a predviđeni sudionici su kandidati za tu dužnost - sadašnji rektor Damir Boras te Damir Bakić.