Pritisak odozdo

kvaliteta_zraka_split.jpg

Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu

Inicijativa Javno je dobro poziva vas na tribinu Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu, koja se održava 14. ožujka s početkom u 19 sati, u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Cilj tribine je upoznati svih s realnim problemima vezanim za zbrinjavanje otpada, navesti neke od uzroka kao i ponuditi moguća rješenja. Govorit će Stanko Uršić, Juraj Kamenjarin, Ante Vučković te Željan Jurlin.
vojarna_karlovac.jpg

Tribina Planiranje ili skvotiranje - sudbina vojarne Luščić

Tribina Planiranje ili skvotiranje - sudbina vojarne Luščić održat će se 15. ožujka s početkom u 18 sati u karlovačkoj Knjižnici za mlade (Banjavčićeva ulica 8). Na tribini će govoriti gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, Vladimir Petrović, dipl. ing. arh., Antun Alegro, dipl. ing. biol. i Luka Krmpotić, mag. ing. arh., a moderator je Marin Bakić.
permakultura.jpg

Urbana permakultura: kultiviranje grada

Urbana permakultura: kultiviranje grada naslov je predavanja permakulturne dizajnerice Cvijete Biščević kojeg će održati u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 15. ožujka s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.
lngterminal_prosvjed_copy29616.jpg

Prosvjed protiv plutajućeg LNG terminala

Općina Omišalj poziva na prosvjed protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju. Prosvjed će se održati u Rijeci, na Korzu (Trg 128. brigade Hrvatske vojske), u subotu, 3. ožujka, s početkom u 12 sati.