Pritisak odozdo

upitnik_679x350_copy51638.jpg

Ima li nade za nastavu povijesti?

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću organizira u okviru Human Rights Film Festivala tribinu Ima li nade za nastavu povijesti?, u petak 9. prosinca, s početkom u 11 sati, u dvorani Müller, kina Europa. Na tribini će govoriti: Neven Budak, Igor Despot, Goran Đurđević. Tribinu će moderirati Maja Dubljević.
solidarna.jpg

Javno predstavljanje zaklade SOLIDARNA

SOLIDARNA je prva domaća privatna zaklada u Republici Hrvatskoj koju je osnovalo 55 pojedinaca i udruga u svrhu podrške autonomiji i održivosti građanskog djelovanja na promociji i zaštiti temeljnih sloboda, socijalne i ekonomske pravde, okoliša, javnih dobara, demokracije i vladavine prava. Predstavljanje će se održati u subotu, 10. prosinca u 11 sati, u Kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb).
odraz_film.jpg

Građani znaju najbolje - panel rasprava

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice poziva na panel raspravu Građani znaju najbolje - sudjelovanje građana u odlučivanju i predstavljanje rezultata projekta Edukacijom, podrškom i promocijom do dobrog upravljanja na lokalnoj razini. Pridružite se 22. prosinca u 11 sati u Zagrebu, HKD Napredak (Bogovićeva 1/I kat).
unnamed_33.jpg

Dan prava životinja

Prijatelji životinja pozivaju sve da povodom Dana prava životinja ne zatvaraju oči pred nasiljem nad životinjama. 10. prosinca brojni će aktivisti na zagrebačkom Trgu bana Jelačića s maskama na licima puštati scene iz filma Zemljani. Ono na što film Zemljani skreće pozornost jest činjenica da ovaj planet dijelimo s drugim životinjskim vrstama. Svi smo mi Zemljani i imamo pravo na život bez iskorištavanja i držanja u ropstvu.
pr_1_cover_1.png

Bez 'veze' nije bezveze!

Bez 'veze' nije bezveze! održat će se u petak, 9. prosinca, tijekom dana na štandovima u Studentskom centru, na Ekonomskom fakultetu te na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Završnica projekta održat će se Taban baru u Tkalčićevoj ulici s početkom u 20 sati, gdje će biti održan i nastup grupe Anger Managers. Cilj projekta je potaknuti mlade na raspravu o korupciji i mogućnosti zapošljavanja na osnovu vlastitog truda, a ne korisnih poznanstava.
Foto: T.O.

Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja

Zagreb Pride u suradnji s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI organizira panel na temu homofobičnog i transfobičnog nasilja i zlostavljanja u sustavu obrazovanja, u srijedu, 14. prosinca u 19 i 30 sati, na Fakultetu političkih znanosti (Lepušićeva 6, Zagreb)
antifasizam_copy34364.jpg

Tribina o napadima na građanske slobode u Mađarskoj i Poljskoj

Sutra, 7. prosinca u 18 sati, u sklopu Human Rights film festivala, održava se tribina o napadima na građanske slobode u Mađarskoj i Poljskoj (dvorana Muller, kino Europa). Tribinu organizira CROSOL-Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske u suradnji s partnerima. Na tribini gostuju András Dési, novinar i urednik nedavno ukinutih mađarskih novina Népszabadság i Barbara Grabowska-Moroz, pravnica i aktivistkinja Helsinškog odbora za ljudska prava u Poljskoj.
status_m.jpg

Tribina Emocionalni odgoj dječaka

Tribina o emocionalnom odgoju dječaka održat će se ​​u​ utorak, 6. prosinca u 18 sati, u K​ulturnom informativnom centru​ (Preradovićeva 5, Zagreb). ​Gost tribine je​ edukator Mislav Mihael Mandir​ iz udruge Status M​.