Video gerila

kampanje.jpg

Zagovaračke kampanje

Pogledajte kratki video uradak o zagovaračkim kampanjama, snimljen u sklopu projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima.
fotka_sto_je_zena.jpg

Što je žena?

Kratki dokumentarni film Što je žena? prikazuje presjek odgovora o položaju žena u Hrvatskoj - intervjui su snimljeni s pedeset slučajnih prolaznika.
klimatskepromjene_eea.jpg

Ranjiva Europa

Europska okolišna agencija u novom izvještaju Klimatske promjene, učinci i ranjivost u Europi 2016. pojašnjava opasnosti koje donosi povišena razina mora i ekstremnije vrijeme.
Rijeka Željeznica

Čuvari rijeka

Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine predstavila je film koji pokazuje različite načine borbe za očuvanje rijeka, a protiv izgradnje hidroelektrana.
cijena_ugljena.jpg

Cijena ugljena

Po prvi put u Hrvatskoj animirani film Cijena ugljena u jednu priču povezuje razorne posljedice eksploatacije ugljena u Kolumbiji s termoelektranom u Plominu.
Foto: S. Bratanović

Modna trikotaža Arena: Početak i kraj

Oživite sjećanje na neponovljivu i jedinstvenu Modnu trikotažu Arena iz Pule kroz video Snježane Bratanović. Nakon 65 godina rada od tvornice su ostale tek ruševine.
zelenica_copy54743.jpg

Kako Zelenica mijenja Zagreb

Zelenica je suradnička platforma koja želi djelovati na društvo prema promjeni ponašanja iz neodrživog u održivo društvo – koje podržava ljude, prirodu i pravednu raspodjelu u zajednici.
studentski_rad_prtscr.jpg

Studentski rad

Zašto više od 65 posto studenata radi, koji su glavni problemi studentskog rada i kako studenti percipiraju čitavu problematiku pogledajte u Otporniku.
Foto: Adopta

O posvojenju posve otvoreno

Na Svjetski dan posvojenja objavljen je dokumentarni film u kojem Dora, Lucija i Margareta pričaju, među ostalim, o posvojenju te želji da upoznaju biološke roditelje.
moje_mjesto_u_zajednici_logo_tekst_dolje_300x258.jpg

Što je to zagovaranje?

Uočili ste neki problem u vašem okruženju i željeli bi da se situacija poboljša. Znate li kome se obratiti? Video nastao u sklopu projekta Moje mjesto u zajednici nudi nekoliko ideja.