Video gerila

naseobitelji.jpg

Naše obitelji

Prvi Rodin animirani film govori o različitim oblicima obitelji koje sve imaju nešto zajedničko - one su mjesto gdje se osjećamo voljeno.
nemojdafalis_copy54143.jpg

Nemoj da fališ: Boris Buden

Nakon što je FALIŠ-u podršku pružila časna sestra Teresa Forcades, isto je učinio filozof Boris Buden. Pogledajte video podrške.
Rijeka Drava, Foto: G. Šafarek

Europska Amazona 360°

Da biste doživjeli iznimnu prirodnu ljepotu naših rijeka Mure, Drave i Dunava odsad se više ne trebate smočiti.
nejednakost_prtscr.jpg

Nejednakost u Hrvatskoj

U posljednih trideset godina došlo je do značajnog povećanja nejednakosti, kako na globalnoj razini tako i u Hrvatskoj.
kampanje.jpg

Zagovaračke kampanje

Pogledajte kratki video uradak o zagovaračkim kampanjama, snimljen u sklopu projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima.
fotka_sto_je_zena.jpg

Što je žena?

Kratki dokumentarni film Što je žena? prikazuje presjek odgovora o položaju žena u Hrvatskoj - intervjui su snimljeni s pedeset slučajnih prolaznika.
klimatskepromjene_eea.jpg

Ranjiva Europa

Europska okolišna agencija u novom izvještaju Klimatske promjene, učinci i ranjivost u Europi 2016. pojašnjava opasnosti koje donosi povišena razina mora i ekstremnije vrijeme.
Rijeka Željeznica

Čuvari rijeka

Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine predstavila je film koji pokazuje različite načine borbe za očuvanje rijeka, a protiv izgradnje hidroelektrana.
cijena_ugljena.jpg

Cijena ugljena

Po prvi put u Hrvatskoj animirani film Cijena ugljena u jednu priču povezuje razorne posljedice eksploatacije ugljena u Kolumbiji s termoelektranom u Plominu.
Foto: S. Bratanović

Modna trikotaža Arena: Početak i kraj

Oživite sjećanje na neponovljivu i jedinstvenu Modnu trikotažu Arena iz Pule kroz video Snježane Bratanović. Nakon 65 godina rada od tvornice su ostale tek ruševine.