Video gerila

zelenica_copy54743.jpg

Kako Zelenica mijenja Zagreb

Zelenica je suradnička platforma koja želi djelovati na društvo prema promjeni ponašanja iz neodrživog u održivo društvo – koje podržava ljude, prirodu i pravednu raspodjelu u zajednici.
studentski_rad_prtscr.jpg

Studentski rad

Zašto više od 65 posto studenata radi, koji su glavni problemi studentskog rada i kako studenti percipiraju čitavu problematiku pogledajte u Otporniku.
Foto: Adopta

O posvojenju posve otvoreno

Na Svjetski dan posvojenja objavljen je dokumentarni film u kojem Dora, Lucija i Margareta pričaju, među ostalim, o posvojenju te želji da upoznaju biološke roditelje.
moje_mjesto_u_zajednici_logo_tekst_dolje_300x258.jpg

Što je to zagovaranje?

Uočili ste neki problem u vašem okruženju i željeli bi da se situacija poboljša. Znate li kome se obratiti? Video nastao u sklopu projekta Moje mjesto u zajednici nudi nekoliko ideja.
odraz_film.jpg

Građani znaju najbolje

Što motivira građane na sudjelovanje - financije, ideologija, vjera? Ili ih motivira nešto drugo - problemi i pitanja o kojima ovisi budućnost zajednice u kojoj žive?
Foto: Prtsc

Graffiti na gradele

Regionalni festival Graffiti na gradele ove je godine proslavio svoj peti rođendan. U reportaži Fade In-a pogledajte kako se urbana kultura naselila u malu otočku sredinu.
zelenaekonomija_idis.jpg

Zelene ekonomije

Istraživači koji su sudjelovali u projektu Nove paradigme u istraživanju održivosti: zelene ekonomije i dobrobit mladih, govore o projektu i važnosti zelene ekonomije.
Foto: I.P.

Izbjeglice i EU

Koja je povijesna uloga Europe u stvaranju migracijskih puteva te kakvu poruku zatvaranjem granica Europa šalje svojim građanima, saznajte u reportaži Fade In-a.
fadein.jpg

Priče izbjeglica

"Priče izbjeglica - Ne postoje mi i oni" prikazuje četiri osobe različitih generacija i porijekla koje svjedoče o vlastitom izbjegličkom iskustvu i utjecaju koje je imalo na njihove životne izbore.
Foto: ytb-prtsc

Smjer: Društveni poduzetnik

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj (CEDRA) predstavio je svoj promotivni animirani film o društvenom poduzetništvu.