Video gerila

sirija_aktivist.jpg

Prekid rata moguć je suradnjom svih

U Siriji ljudi žive u konstantnom strahu od režima, ističe aktivistkinja iz Damaska koja je i upozorila na daljnje raseljavanje i stradanja koja će se događati ako dođe do jednostranog mira.
Foto: PrtScr

Bejrut pliva u smeću

Rijeke otpada i dalje preplavljuju glavni grad Libanona, upozorava inicijativa You Stink! iz Bejruta u novom videu pod nazivom Rise above - Lebanon's political garbage.
Foto: FOEI

"Rijeka nas je pozvala, moramo odgovoriti"

U Hondurasu je prošloga tjedna ubijena okolišna i ljudskopravaška aktivistkinja Berta Cáceres koja je vodila kampanje protiv velikih hidroelektrana u Južnoj Americi.
Foto: ytb-prtsc

Gledati srcem

U velikoj konkurenciji škola iz raznih zemalja video Tolerancija i slogan maturanata Gospodarske škole Varaždin odabran je među pet najboljih na natjecanju "Neka se tvoj glas čuje" EU projekta LADDER.
Foto: prtsc

Održivi turizam na Mediteranu

Mnoga su bogatstva Mediterana - kako ih zadržati i u njima uživati? WWF je objavio video koji pokazuje kako turizam na Mediteranu može biti održiv.
Foto: ytb-prtsc

UdrugeInfo aplikacija

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske osmislio je mobilnu aplikaciju UdrugeInfo kojom se želi povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici i osnažiti sudjelovanje građana u njihovim aktivnostima.
Foto: ytb-prtsc

Naučite napraviti solarni kolektor

Zelena akcija objavila je drugi dio vrlo popularnog video priručnika o samogradnji solarnih kolektora za pripremu tople vode. Video prikazuje samogradnju solarnog spremnika topline.
untitled_copy16873.jpg

Nezaposlenost leti u nebo

Međunarodna organizacija rada predviđa porast nezaposlenosti u svijetu za 3,4 milijuna u dvije godine, te udio prekarnih radnika u radnoj snazi od čak 46 posto ili 1,5 milijarde ljudi.
Eko Zadar

Reciklirajmo staklo

U zadarskom Muzeju antičkog stakla od razbijenih staklenih čaša i boca rade replike antičkih amfora i drugih predmeta iz tog razdoblja.
Foto: Vberger, Wikimedia

Jadran - veliki plavi kontejner?

Jedemo li iz mora plastiku koju bacamo? Koliko otpada ima u našem Jadranu i odakle dolazi? Što svaki pojedinac može napraviti da se smanji količina otpada u moru?