Video gerila

PrtScr

Zeleni izleti - mali koraci za održivo društvo

Kakvi su to zeleni izleti i kako pridonose izgradnji održivog društva, pogledajte u videu splitske udruge Sunce. Početkom nove školske godine započinje i nova sezona izleta, najavljuju.
good_copy84236.jpg

Naučimo biti veliki

Pogledajte video spotove nastale u sklopu kampanje za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole pod nazivom "Naučimo biti veliki".
Foto: ScreenShot

Nova pjesma za spas Jadrana

Pogledajte i poslušajte što nastane kada Saša Antić (TBF), YURI (Stillness), Kid Rađa i Meri Cetinić udruže glasove i pridruže se borbi protiv eksploatacije nafte u Jadranu.
nemam_pojma.png

Nemam pojma

Kao apsolutna početnica, autorica za završni rad odabire razgovarati sa svojom majkom, umirovljenicom koja se cijeli radni vijek bavila obrazovanjem odraslih.
jerko_stjepanovic.jpg

Original, original. Franz.

Franz, kao i ja, luta ulicama Budimpešte u nedjelju u dva ujutro. Hodamo zajedno, dok me vodi po Budimpešti, igramo se kao djeca.

Teorija i praksa mekog terorizma

Marko Brecelj: Ukrasna umjetnost ne vrijedi ništa, već jedino agitacijska umjetnost u prostoru koji je postao otporan na bilo kakvu agitaciju.
krzno.jpg

Život i smrt zbog krzna

Prijatelji životinja predstavljaju video češke organizacije Obraz koji dočarava uvjete u kojima ugibaju životinje u industriji krzna.
sipanje.jpg

Sipanje

Film prati tri obitelji iz okolice Bjelovara koje su dobile prinovu. Zajedničko im je što će dolazak majke i novorođenčeta iz bolnice biti popraćen lokalnim običajem poznatim pod nazivom sipanje.
dezinsekcija_ri.jpg

Dezinsekcija Rijeka

Dezinsekcija Rijeka bavi se destruktivnim procesima tranzicije u Hrvatskoj oslanjajući se isključivo na izražajne mogućnosti filmskog jezika - sliku, montažu i zvuk.