Video gerila

nemam_pojma.png

Nemam pojma

Kao apsolutna početnica, autorica za završni rad odabire razgovarati sa svojom majkom, umirovljenicom koja se cijeli radni vijek bavila obrazovanjem odraslih.
jerko_stjepanovic.jpg

Original, original. Franz.

Franz, kao i ja, luta ulicama Budimpešte u nedjelju u dva ujutro. Hodamo zajedno, dok me vodi po Budimpešti, igramo se kao djeca.

Teorija i praksa mekog terorizma

Marko Brecelj: Ukrasna umjetnost ne vrijedi ništa, već jedino agitacijska umjetnost u prostoru koji je postao otporan na bilo kakvu agitaciju.
krzno.jpg

Život i smrt zbog krzna

Prijatelji životinja predstavljaju video češke organizacije Obraz koji dočarava uvjete u kojima ugibaju životinje u industriji krzna.
sipanje.jpg

Sipanje

Film prati tri obitelji iz okolice Bjelovara koje su dobile prinovu. Zajedničko im je što će dolazak majke i novorođenčeta iz bolnice biti popraćen lokalnim običajem poznatim pod nazivom sipanje.
dezinsekcija_ri.jpg

Dezinsekcija Rijeka

Dezinsekcija Rijeka bavi se destruktivnim procesima tranzicije u Hrvatskoj oslanjajući se isključivo na izražajne mogućnosti filmskog jezika - sliku, montažu i zvuk.
vidmar_lapo.jpg

Lapo lapo

Matejeva priča sve je češća realnost mladih ljudi razapetih između onoga što žele, onoga što mogu i onoga što društvo očekuje od njih.
opatic_bratstvo.jpg

Bratstvo

Bratstvo je priča o nepripadanju i konstantnoj potrazi za domovinom koja nikako da dođe, ispričana kroz intimne obiteljske snimke.
rezidba_prtscr.jpg

Rezidba

Uoči blagdana autorica i njen djed, koji se trudi svladati tehniku filmske montaže, započinju zajednički projekt snimanja svakodnevice malog mjesta na moru.
Foto: ScreenShot

Što je ostalo od obućarskog giganta?

"Nekada su u 05:15 svakog jutra odzvanjali koraci naseljem, a danas je – tišina". Kako tvrtka Borovo, ali i život u samom naselju izgleda danas, pogledajte u novom videu Udruge BRID.