Video gerila

sipanje.jpg

Sipanje

Film prati tri obitelji iz okolice Bjelovara koje su dobile prinovu. Zajedničko im je što će dolazak majke i novorođenčeta iz bolnice biti popraćen lokalnim običajem poznatim pod nazivom sipanje.
dezinsekcija_ri.jpg

Dezinsekcija Rijeka

Dezinsekcija Rijeka bavi se destruktivnim procesima tranzicije u Hrvatskoj oslanjajući se isključivo na izražajne mogućnosti filmskog jezika - sliku, montažu i zvuk.
vidmar_lapo.jpg

Lapo lapo

Matejeva priča sve je češća realnost mladih ljudi razapetih između onoga što žele, onoga što mogu i onoga što društvo očekuje od njih.
opatic_bratstvo.jpg

Bratstvo

Bratstvo je priča o nepripadanju i konstantnoj potrazi za domovinom koja nikako da dođe, ispričana kroz intimne obiteljske snimke.
rezidba_prtscr.jpg

Rezidba

Uoči blagdana autorica i njen djed, koji se trudi svladati tehniku filmske montaže, započinju zajednički projekt snimanja svakodnevice malog mjesta na moru.
Foto: ScreenShot

Što je ostalo od obućarskog giganta?

"Nekada su u 05:15 svakog jutra odzvanjali koraci naseljem, a danas je – tišina". Kako tvrtka Borovo, ali i život u samom naselju izgleda danas, pogledajte u novom videu Udruge BRID.
mali_plac.jpg

Mali plac

Mali plac je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Osmišljen je kao platforma za povezivanje velikog broja lokalnih proizvođača.
prekarni_rad.jpg

Prekarni rad

Što o prekarnom radu i svojoj svakodnevnici govore Darko, Jana i Zrinka pogledajte u video prilogu udruge BRID - Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju.
Foto: prtscr

Akvarij s umjetnim ribicama

Kvartovski Vox Populi iz perspektive kupaonice i dnevne sobe autorovih susjeda. S kojeg prozora se najljepše vidi bliješteći pogon?