Video gerila

mali_plac.jpg

Mali plac

Mali plac je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Osmišljen je kao platforma za povezivanje velikog broja lokalnih proizvođača.
prekarni_rad.jpg

Prekarni rad

Što o prekarnom radu i svojoj svakodnevnici govore Darko, Jana i Zrinka pogledajte u video prilogu udruge BRID - Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju.
Foto: prtscr

Akvarij s umjetnim ribicama

Kvartovski Vox Populi iz perspektive kupaonice i dnevne sobe autorovih susjeda. S kojeg prozora se najljepše vidi bliješteći pogon?
john_ttip.jpg

Što je TTIP?

John Hilary, izvršni direktor organizacije War on Want, koja se bori protiv siromaštva i kršenja ljudskih prava, jasno i sažeto objašnjava što je to TTIP.
greenpeace11.jpg

Aktivisti u kajacima protiv Shella

Aktivistkinje i aktivisti jučer su u Seattleu ponovno kajacima presreli Shellovu platformu Polar Pioneer koja se spremala na put prema Arktiku u namjeri da započne eksploataciju nafte.
bojanm.jpg

58 posto

Sunčano prijepodne jednog petka zaokupirao je brojne prolaznike da pogled upere prema suncu. U isto vrijeme nekome uopće nije bilo do toga.
Foto: udruga Biovrt

Čuvaj pčelicu

Udruga Biovrt pokrenula je kampanju Čuvaj pčelicu kojom želi pomoći opstanku zajednica pčela putem podizanja svijesti javnosti o važnosti pčela za naš opstanak.
earth.jpg

Priroda govori

"Tvoja djela određuju tvoju sudbinu. Ja ću nastaviti dalje. Ja sam Priroda. Ja sam spremna na evoluciju. Jesi li ti?", poručuje Priroda čovjeku u snažnom videu Conservation Internationala.
Foto: YIHR

Solidarnost sa žrtvama zločina u Prijedoru

Aktivisti i aktivistkinje Inicijative mladih za ljudska prava iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine zajedničkom akcijom na Trgu Bana Jelačića obilježili su Dan bijelih traka .