Video gerila

viome_youtube.jpg

Borba radnika tvornice VIOME

Više od tri godine radnici solunske tvornice VIOME vode borbu za svoj opstanak i predstavljaju primjer uspješnog samoupravljanja u preuzetoj tvornici. Ovo je priča o njihovom otporu.
Foto: ytb prtsc

Učenici i učenice protiv zidova i žica

"Protivimo se gradnji zidova, postavljanju žica, sebičnosti i netrpeljivosti. Želimo živjeti u Europi ujedinjenoj u različitosti", poručuju učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.
milun.jpg

Statističke obmane

Statistikom je lako manipulirati, a Toni Milun uz pomoć dvoje statističara objašnjava kako.
eksperiment.jpg

Odlučujemo li sami?

Pogledajte snimku Milgramovog eksperimenta - manipulacija brojem koji dokazuje utjecaj mase na pojedince.
Foto: daz.hr

Što radi Državni arhiv u Zagrebu?

Pogledajte promotivni video koji je Državni arhiv snimio kako bi građanima približio svoj rad u zaštiti i očuvanju pisane baštine.
tribina_kgz.jpg

Ekološka poljoprivreda

Pogledajte petu tribinu ovogodišnjeg ciklusa Eppur si muove, u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, posvećenu ekološkoj poljoprivredi.
roda_razmisli.png

Koja je lozinka?

Pogledajte video koji su napravila djeca OŠ Dubovac iz Karlovca, pod mentorstvom prof. Grkovski-Zimet i Pulske filmske tvornice.
Foto: Stop specizmu

Zatočeništvo kao zabava

Izložba i fotografiranje s "egzotičnim" vrstama, zmijama i gušterima, u Westgate-u, pretvara zatočeništvo u profitabilnu "zabavu". Nečijih par minuta "zabave" drugima znači doživotno zatočeništvo.
Mladen Čižmek, Screenshot

Sezonski radnici u turizmu

Novi video udruge BRID (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju) problematizira uvjete sezonskog rada u turizmu. Upravo su za sezonske radnike karakteristični nesigurni oblici rada.