Video gerila

john_ttip.jpg

Što je TTIP?

John Hilary, izvršni direktor organizacije War on Want, koja se bori protiv siromaštva i kršenja ljudskih prava, jasno i sažeto objašnjava što je to TTIP.
greenpeace11.jpg

Aktivisti u kajacima protiv Shella

Aktivistkinje i aktivisti jučer su u Seattleu ponovno kajacima presreli Shellovu platformu Polar Pioneer koja se spremala na put prema Arktiku u namjeri da započne eksploataciju nafte.
bojanm.jpg

58 posto

Sunčano prijepodne jednog petka zaokupirao je brojne prolaznike da pogled upere prema suncu. U isto vrijeme nekome uopće nije bilo do toga.
Foto: udruga Biovrt

Čuvaj pčelicu

Udruga Biovrt pokrenula je kampanju Čuvaj pčelicu kojom želi pomoći opstanku zajednica pčela putem podizanja svijesti javnosti o važnosti pčela za naš opstanak.
earth.jpg

Priroda govori

"Tvoja djela određuju tvoju sudbinu. Ja ću nastaviti dalje. Ja sam Priroda. Ja sam spremna na evoluciju. Jesi li ti?", poručuje Priroda čovjeku u snažnom videu Conservation Internationala.
Foto: YIHR

Solidarnost sa žrtvama zločina u Prijedoru

Aktivisti i aktivistkinje Inicijative mladih za ljudska prava iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine zajedničkom akcijom na Trgu Bana Jelačića obilježili su Dan bijelih traka .
referendum_copy61997.jpg

Nećete bez naroda!

Pogledajte spot inicijative Za referendum koja u subotu kreće s prikupljanjem potpisa za referendum o referendumu. Potpisi će se prikupljati do 13. lipnja u više gradova Hrvatske.
Foto: Prtscr 

Moj glas protiv homofobije

Što građani i građanke Zagreba misle o LGBT osobama, homofobiji, životnim partnerstvima pogledajte u dokumentarcu koji je nastao u sklopu projekta Moj glas protiv homofobije.
beograd.jpg

Naš Beograd na vodi

Probudi se za svoj Beograd na rijeci, pozivaju autori edukativnog filma o projektu Beograd na vodi i mogućim alternativama projektu koje stavljaju naglasak na kulturu i javni interes.
supek_copy32618.jpg

Preživljavati usprkos!

Preživljavati usprkos je zbornik radova objavljen povodom stote obljetnice rođenja Ivana Supeka. Pogledajte snimku predstavljanja zbornika održanog jučer u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.