Video gerila

vidmar_lapo.jpg

Lapo lapo

Matejeva priča sve je češća realnost mladih ljudi razapetih između onoga što žele, onoga što mogu i onoga što društvo očekuje od njih.
opatic_bratstvo.jpg

Bratstvo

Bratstvo je priča o nepripadanju i konstantnoj potrazi za domovinom koja nikako da dođe, ispričana kroz intimne obiteljske snimke.
rezidba_prtscr.jpg

Rezidba

Uoči blagdana autorica i njen djed, koji se trudi svladati tehniku filmske montaže, započinju zajednički projekt snimanja svakodnevice malog mjesta na moru.
Foto: ScreenShot

Što je ostalo od obućarskog giganta?

"Nekada su u 05:15 svakog jutra odzvanjali koraci naseljem, a danas je – tišina". Kako tvrtka Borovo, ali i život u samom naselju izgleda danas, pogledajte u novom videu Udruge BRID.
mali_plac.jpg

Mali plac

Mali plac je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Osmišljen je kao platforma za povezivanje velikog broja lokalnih proizvođača.
prekarni_rad.jpg

Prekarni rad

Što o prekarnom radu i svojoj svakodnevnici govore Darko, Jana i Zrinka pogledajte u video prilogu udruge BRID - Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju.
Foto: prtscr

Akvarij s umjetnim ribicama

Kvartovski Vox Populi iz perspektive kupaonice i dnevne sobe autorovih susjeda. S kojeg prozora se najljepše vidi bliješteći pogon?
john_ttip.jpg

Što je TTIP?

John Hilary, izvršni direktor organizacije War on Want, koja se bori protiv siromaštva i kršenja ljudskih prava, jasno i sažeto objašnjava što je to TTIP.
greenpeace11.jpg

Aktivisti u kajacima protiv Shella

Aktivistkinje i aktivisti jučer su u Seattleu ponovno kajacima presreli Shellovu platformu Polar Pioneer koja se spremala na put prema Arktiku u namjeri da započne eksploataciju nafte.