Video gerila

Foto: ytb-prtsc

Vršnjačko nasilje - što i kako

Šta je zapravo vršnjačko nasilje i kako se boriti protiv njega ukoliko si u ulozi žrtve ili svjedoka vršnjačkog nasilja?
strucno_burza_prtscr.jpg

Mjera za sve

Koliko se mladih zaposlilo nakon korištenja mjere stručnog osposobljavanja, koji je socijalni profil korisnika, samo su neka pitanja istraživanja o najkorištenijoj mjeri za zapošljavanje mladih.
11222231_1043533029014097_3356574566829153121_n.jpg

Petite Ballerine

Prvi hrvatski dokumentarac o baletu prikazuje balerine i baletane kroz tri generacije. "Film svojom temom i pričom istražuje što to znači biti umjetnik", kažu autori.
cvijeta.jpg

Prilika za stvarne promjene u društvu

Cvijeta Bišćević povodom klimatskih pregovora govoti o vezi između proizvodnje hrane i klimatskih promjena i prilici za stvarne promjene u društvu.
Foto: Eko Krka

Mir za Krku

Udruga Eko Krka iz Knina i Filmaktiv videom poručuju nadležnim institucijama: "Što prije riješite zagađenje Orašnice i Krke!" Rijeke onečišćuju DIV i gradska kanalizacija.
hiv.jpg

HIV - Znanje pobjeđuje

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a: Informirajte se, zaštitite se, testirajte se, poručuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo edukativno informativnim spotom.
uciteljica.jpg

Učiteljica

Kratki dokumentarni film odgovara na pitanje kako izgleda kvalitetna odgojno-obrazovna praksa u međimurskoj školi gdje djeca Romi čine 70 posto ukupne populacije učenika škole.
viome_youtube.jpg

Borba radnika tvornice VIOME

Više od tri godine radnici solunske tvornice VIOME vode borbu za svoj opstanak i predstavljaju primjer uspješnog samoupravljanja u preuzetoj tvornici. Ovo je priča o njihovom otporu.
Foto: ytb prtsc

Učenici i učenice protiv zidova i žica

"Protivimo se gradnji zidova, postavljanju žica, sebičnosti i netrpeljivosti. Želimo živjeti u Europi ujedinjenoj u različitosti", poručuju učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.