Vijesti

Foto: Komikaze

Izišao je novi e-broj Komikaza

Novo Komikaze izdanje donosi 103 stranice od jedanaest strip autora i autorica iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Španjolske i Švedske.
policija_copy92683.jpg

Dan ljudskih prava policija obilježila kršenjem prava na slobodu okupljanja i izražavanja

"Privođenjem i udaljavanjem Zorana Ercega s mjesta mirnog prosvjeda, policija je onemogućila ostvarivanje njegovog ljudskog prava na javno okupljanje i na slobodu izražavanja. Posebno zabrinjava prekršajni prijedlog policije kojim se, uz zatvorsku i novčanu kaznu, traži i mjera zabrane pristupa spomeniku u vremenu od godine dana. Ova mjera je nerazmjerna sankcija za navodno počinjeni prekršaj remećenja javnog reda i mira, te je protivna međunarodnim standardima za zaštitu ljudskih prava", ističu Kuća ljudskih prava i Documenta.
Foto: Pixabay

Što nam Državni proračun govori o obrazovnoj politici i reformskom potencijalu

Prvi ekspertni forum GOOD inicijative na temu ulaganja u obrazovanje okupio je uži krug stručnjakinja i praktičare iz područja obrazovanja, ekonomije i prava iz civilnog društva kako bi analizirali što ulaganje u obrazovanje financijskih sredstava iz Državnog proračuna govori o smjeru kretanja obrazovne politike i mogućnostima provedbe reformi te kakav je utjecaj tih ulaganja na učiteljice i učitelje te učenice i učenike.