lgbt_flag_copy22821.jpgPovorka ponosa je postala punoljetna! 18. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji održat će se 8. lipnja. Okupljanje počinje u 15 sati ispred Muzeja Mimara.

Prenosimo priopćenje Zagreb Pridea:

"Borba je započela još 2002. godine kada smo prvi puta zauzele_i zagrebačke ulice, pustile_i glasne uzvike i poručile_i da uzimamo NAŠE živote u NAŠE ruke. Obespravljene_i i marginalizirane_i, ugnjetavane_i, ušutkavane_i i nevidljive_i, stavile_i smo do znanja koliko smo jake_i, snažne_i i spremne_i za borbu. Pokazale_i smo jasno da nam je dosta predrasuda i diskriminacije, nasilja i maltretiranja, odbacivanja zbog naše seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta.

U 18 godina borbe za vidljivost LGBTIQ osoba u medijskom i javnom prostoru, susretale_i smo se s brojnim napadima, nerazumijevanjem i strahovima. Iako suočene_i s brojnim izazovima, Povorka ponosa je opstala zahvaljujući napornom i predanom radu hrabrih volonterki i volontera, borkinja i boraca koje_i vjeruju u solidarno i ravnopravno društvo, vjeruju u našu slobodu, u naše dostojanstvo i naš život bez straha!

Te mlade osobe nesebično su davale svoje ruke, svoje vrijeme, kapacitete. Davale su svoje srce. Upravo zbog njih došle_i smo do snažnih osamnaest! U njihovu čast, s ponosom vas pozivamo na 18. Povorku ponosa LGBTIQ osoba i obitelji koja će se održati 8. lipnja 2019. godine. Okupljanje počinje u 15 sati ispred Muzeja Mimara."