vukomeric.jpgU subotu, 4. svibnja, na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održat će se 3. Konvencija prirodnog graditeljstva, na kojoj će besplatno moći sudjelovati svi zainteresirani za temu prirodne gradnje.

Na ovogodišnjoj Konvenciji moći ćete tako čuti zanimljiva predavanja o samoizgradnji solarnih kolektora i energetskoj neovisnosti i slami kao građevinskom materijalu, sudjelovati na okruglom stolu na temu novih održivih trendova u kulturi stanovanja, upoznati se s projektima Balkan Earth Conference & Regio Earth Festival iz Srbije i Natural Homes Conference iz Češke te doznati detaljnije informacije o ZMAG-ovoj Akademiji prirodnog graditeljstva koja počinje krajem svibnja.

Uz niz predavanja, u sklopu ovogodišnje Konvencije očekuje vas i multimedijalna izložba umjetnice Nives Sertić "Kuća je Šuma je Kuća". Riječ je o multimedijalnoj prostornoj instalaciji u šumskim prostorima Recikliranog imanja, osmišljenoj kao hommage pokretima ruka, tijela, alata, pokretima grana, trave i lišća, materijalima iz prirode i njihovim teksturama te prirodnim/permakulturnim graditeljima. Materijali korišteni za instalaciju snimljeni su tijekom procesa izgradnje ekološke kuće u Staroj Drenčini na prvoj Akademiji prirodnog graditeljstva.

Više