dobrodosli.jpgKoordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 4. Tjedna IZBJEGLICAma. Ove godine poziv za sudjelovanjem otvoren je svim zainteresiranim pojedincima, kolektivima i gradovima koji žele obilježiti Svjetski dan izbjeglica te u svojim lokalnim sredinama organizirati konkretno događanje. Prijave su otvorene do 15. svibnja.

Svjetski dan izbjeglica obilježava se 20. lipnja s ciljem podizanja svijesti o teškoj situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove zbog straha od proganjanja. Prema podacima UN-ove agencije za izbjeglice, u svijetu je trenutno 65.3 milijuna prisilno raseljenih osoba. Republika Hrvatska je dosad primila malen broj izbjeglica te se društvo polarizira oko uključivanja izbjeglica u društvu. Naum ovog događaja je podignuti svijest političara, javnosti i stanovnika Hrvatske o položaju izbjeglica kroz razne forme: javne rasprave, press konferencije, kulturne događaje i slično.

Ako se želite pridružiti i organizirati neki odgađaj u lokalnoj zajednici u kojoj živite – javite nam se kako bismo vas uključili u 4.Tjedan IZBJEGLICAma! Program ranijih godina možete vidjeti na sljedećoj poveznici: 3. Tjedan IZBJEGLICAma2. Tjedan IZBJEGLICAma1. Tjedan IZBJEGLICAma

Važno je napomenuti da Koordinacija za integraciju ne može snositi trošak organiziranja događaja koje želite organizirati već je želja ovog poziva objediniti inicijative s jednakom motivom pod istim nazivom te doprinijeti kreiranju društva dobrodošlice diljem Hrvatske.

Prijave su otvorene do 15. svibnja, a možete se prijaviti preko ovog linka