posumuvanje.jpgVelika volonterska akcija revitalizacije opožarenih područja Dalmacije, Boranka, kreće od 29. rujna u realizaciju za ovu godinu. Pošumljavanje će se odvijati svake subote, zaključno sa subotom 17.studenog, a jedini izuzetak je subota 27. listopada. Organizatori pozivaju zainteresirane građane Splita da se prijave za sudjelovanje u pošumljavanju koje će se održavati na obroncima Mosora, ispod Zvjezdanog sela.

Prijaviti se možete radnim danom, između 18 i 20 sati, na broj mobitela 098 343 970, a prijave se zaprimaju do popunjenja predviđenog broja mjesta, za svaki termin. U pošumljavanju će, zbog organizacijskih zahtjeva, moći sudjelovati isključivo građani čije prijave budu zaprimljene ovim putem. U subotu, za koju se volonter prijavi, ukrcaj će biti na autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici, s polaskom u 10 sati. Povratak je predviđen do 17 sati.

Sve što trebate ponijeti sa sobom su:

1. dobra volja

2. adekvatna odjeća i obuća

3. u slučaju nestabilnog vremena – kabanica

Pošumljava se i po promjenjivim vremenskim uvjetima, kao i po laganoj kiši. Osigurani su lokacija, sadnice, alat, prijevoz, marenda, piće za osvježenje, čak i zaštitne rukavice za one kojima budu trebale, kao i stručne upute, te dežurstva Crvenog križa i HGSS, za eventualne slučajeve nezgoda.