Općinski sud u Puli jučer je presudio da je otkaz novinaru Zoranu Angeleskom nedopušten te je poništio odluku uprave Glasa Istre o izvanrednom otkazu iz kolovoza 2011.

Presuda, također, jasno nalaže Glasu Istre da Angeleskog vrati na posao, na radno mjesto urednik - komentator, te mu prizna sva prava iz radnog odnosa, počevši od 1. rujna 2011. nadalje. Ova je presuda nepravomoćna te će se o eventualnoj žalbi uprave Glasa Istre izjasniti viši, Županijski sud u Puli.

Potvrdi li taj sud ovu prvostupanjsku presudu, a u području radnog prava propisano je brže postupanje suda, ta će presuda postati pravomoćna.

Zoran Angeleski je nakon objave samo kratko izjavio da je zadovoljan presudom. Inače, to nije i jedina sudska pobjeda Angeleskog. Nedavno je Općinski sud potvrdio i svojedobnu privremenu mjeru povratka Angeleskog na posao uz punu plaću sve do pravomoćnog okončanja sudskog postupka, a koju je uprava Glasa Istre 20. listopada prošle godine izigrala i ismijala, vrativši Angeleskog samo na tren na posao, da bi mu odmah uručila suspenziju.

Također, i viši je Županijski sud 6. prosinca 2011. odbio žalbu uprave Glasa Istre te potvrdio iznova tu privremenu mjeru hitnog povratka na posao. Uza sve to, i Općinski sud je 11. studenoga prošle godine donio rješenje o ovrsi, kojim se od uprave Glasa Istre, pod prijetnjom novčane kazne od 50.000 kuna upravi, te po 15.000 kuna svakom od tri člana uprave Glasa Istre Novine d.o.o., traži povratak Angeleskog na posao u roku od tri dana.

No unatoč tome, premda žalba na to ovršno rješenje ne odgađa izvršenje te ovrhe, u svojevrsnoj demonstraciji moći i nad sudom, uprava Glasa Istre se sve do danas hladnokrvno oglušava na tu ovrhu i ne vraća Angeleskog na posao.

Angeleski je, podsjetimo, dobio izvanredan otkaz nakon što je, iako je sjednici Gradskog vijeća prisustvovao kao predstavnik udruge "Volim Pulu" koja se protivi projektu Brijuni rivijera, u zapisniku naveden kao novinar Glasa Istre. Uprava tog društva je ocijenila kako je time narušio ugled tvrtke te mu, navodno zbog toga, dala otkaz.

Ključne riječi: glas istre, Zoran Angeleski
<
Vezane vijesti