banana_split_screeen_s01e02_marka_zvaka_vizual.jpgU drugom nastavku serijala razgovora o netradicionalnim oblicima rada na internetu pod nazivom Banana Split Screen, u srijedu, 14. studenog u 20 sati u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) održat će se premijerno prikazivanje najnovijeg video uratka poznatih beogradskih YouTubera Dušana Šaponje i Dušana Čavića, poznatijih pod imenom Marka Žvaka.

Emisija Marka Žvaka prikazivala se od 2006. do 2011. godine na televizijskom programu B92, nakon čega Dušan Šaponja i Dušan Čavić emisiju u vlastitoj produkciji Ciklotron sele na YouTube. Autori su mnogih nagrađivanih djela, njihov YouTube kanal prati preko 45.000 pretplatnika, a dosad su objavili više od 350 video uradaka. 

U svojim videima koje objavljuju svakog četvrtka u 10 sati, Šaponja i Čavić obrađuju širok spektar aktualnih i često kontroverznih društvenih pitanja. Tako, primjerice, prenose o čemu razmišljaju džogeri dok trče, kako se osjećaju stanovnici nebodera u Novom Beogradu koji kao posljedicu jednog Titovog govora imaju stup u dnevnim boravcima, kako izgleda frizerski salon u kartonskom romskom naselju, formiraju li umirovljenici red ispred pošte prije ili poslije 4 sata ujutro na dan isplate mirovina, i što misle Beograđani o pušačima koji posljednji dim unose u gradski autobus.

Nakon prikazivanja prve epizode Marke Žvake snimljene na ovim prostorima, s autorima će razgovarati voditelji serijala Banana Split Screen, Leo Kirinčić i Dorotea Škrabo. U razgovoru će biti riječi o njihovom radu i razvoju, o tome je li moguće zarađivati od platforme kao što je YouTube, i kako njihov alter ego Marka Žvaka u poslovnom smislu doprinosi njihovoj produkcijskoj kući Ciklotron.

Ulaz je slobodan, a više doznajte na internetskoj stranici udruge Drugo more i na Facebook stranici događanja.