Foto: Vratite magnolijuFoto: Vratite magnolijuMilan Bandić jučer je je u sat i pol planirao obići čak pet gradilišta u gradu Zagrebu među kojima je i Trg žrtava fašizma, gdje je bilo planirano ozbiljnije obraćanje jer su se okupili i Silvije Novak, pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, Vesna Kusin, posebna savjetnica gradonačelnika, Damir Đerzić, pomoćnik pročelnika za građenje komunalne infrastrukture i Loredana Stunić, arhitektica prema čijem projektu se izvode sporni radovi na Meštrovićevom paviljonu.

Međutim, obraćanje su pokvarili prosvjednici okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju koji su zvižducima, sirenom i transparentom dočekali gradonačelnika na samom ulazu na gradilište. Praćen zvižducima i povicima "Ovo je čovjek koji devastira trg i Zagreb!", "Zašto se ovo radilo?" i "Kukavice!" Bandić je ekspresno napravio krug po gradilištu i pobjegao od građana u svoju limuzinu nepropisno parkiranu na dijelu kolnika označenim žutim trakama.

Podsjetimo, protiv projekta preuređenja okoliša Meštrovićevog paviljona oštro se izjasnila struka, a građani okupljeni u inicijativu Vratite magnoliju već gotovo pola godine svake srijede u 18 sati okupljaju se na Trgu žrtava fašizma kod fontane kako bi ukazali na brojne nepravilnosti u projektu i njegovoj provedbi, što je sve posljedica bahatog, neodgovornog i netransparentnog upravljanja gradom kojem svjedočimo posljednjih 18 godina. Zato pozivamo sve građane da nam se i ove srijede, 12. rujna, pridruže na novom, 23. po redu protestnom okupljanju pod nazivom „Ostavka i odgovornost!“

<
Vezane vijesti