Tri dana prije praznika ujedinjenja Njemačke - događaja koji su prosvjedima protiv komunističkog režima omogućili tisuće građana Njemačke demokratske republike - u Saveznoj republici Njemačkoj, onoj "pravoj" zapadnoj demokraciji, vlasti i policija nasiljem osporavaju pravo građana da na miran način iskažu svoje mišljenje.

Država i njezin mlateći dio izvršne vlasti smatraju osobe koje mirno prosvjeduju nasilnicima koje treba izmlatiti

sttutgart_3.jpg

Svoje nasilje policija je opravdala navodnim nasiljem demonstranata. Navodno bacanje kamenja na policijske snage opovrgnula je sama policija. Odgovornima nije preostalo ništa drugo nego optužiti prosvjednike za "visoki nasilni potencijal" kojim su "prosvjednici energično stali policiji na put ne uzimajući u obzir mogućnost vlastitih ozljeda",  bila je izjava jednog od načelnika policije. Za  ministara unutarnjih poslova Baden Württemberga Heriberta Recha, i tjelesno zdravlje majki s djecom manje je vrijedno od policijskog zadatka zaštite big biznisa. "Kada majke s djecom stanu na put policiji onda ih se mora odstraniti i tjelesnim nasiljem", izjavio je Rech. Znači država i njezin mlateći dio izvršne vlasti smatraju osobe koje mirno prosvjeduju nasilnicima koje treba izmlatiti. To nije ništa drugo nego batinanje demokracije pendrekom. Činjenica da su se demonstranti mirnom blokadom suprotstavili policiji ne znači da su potencijalni nasilnici. Policija je u Stuttgartu nepravedno i na neprimjereni način upotrijebila nasilje, te se sada opravdava izjavama kako je samo reagirala na nasilje prosvjednika.

stuttgart_2.jpg

Ukoliko policija prekrši demokratsko načelo narodnog suvereniteta, tada ne napada samo narod nego ruši osnovne temelje i uređenje Savezne republike Njemačke

stuttgart21.jpg
Ključne riječi: Njemačka, urbanizam, policijsko nasilje
<
Vezane vijesti