Ilustracija: M.K.Ilustracija: M.K.Udruga Portal Dobrote pokrenula je novu humanitarnu priču usmjerenoj najmlađima "Bicikl za sretno dijete".

Jeste li znali da siromašna djeca nemaju priliku sudjelovati u aktivnostima za djecu, nisu uključena u izvanškolske programe, ne mogu prirediti rođendansku proslavu, često ne posjeduju dječje igračke, slikovnice ili bicikl? U Hrvatskoj oko 200 do 300 tisuća djece živi u siromaštvu, prema različitim procjenama i kriterijima. Zato je udruga Portal Dobrote pokrenula novu humanitarnu priču usmjerenoj najmlađima "Bicikl za sretno dijete".

Svatko tko ima bicikl koje je njegovo dijete preraslo može pokloniti putem njihove FB stranice na način da u objavi upiše svoj grad, stavi sliku bicikla koji poklanja i zamoli da mu se roditelji koji svojoj djeci ne mogu kupiti bicikl iz grada označenog u objavi jave u inbox direktno donatoru. Kada se bicikl pokloni donator može ukloniti objavu.

FB objava na stranici Portala Dobrote: "Što pomislite kada kažete "bicikl"? Sigurno mislite na slobodu, igru, djetinjstvo i mogućnosti. No, za mnogobrojnu siromašnu djecu u Hrvatskoj bicikl je luksuz i želja koja se ne ostvaruje. Zašto ne bismo bicikle koje su naša djeca prerasla poklonila nekom djetetu u susjedstvu? Podijelite na facebook stranici Portala Dobrote objavu - npr. "Bicikl za sretno dijete! Sisak - poklanjam bicikl. Molim da mi se javite u inbox."

Uz objavu stavite i sliku bicikla. Za navedeni bicikl molimo da se direktno donatoru javljuju roditelji djece iz grada označenog u objavi radi lakšeg preuzimanja.

"Vjerujemo kako će dobro srce naših sugrađana ponovno pokrenuti lavinu dobrote", zaključuju iz udruge Portal Dobrote.