cool_school_2019.jpgCentar za kulturu Trešnjevka tradicionalno će u siječnju održati Cool school Zimu na Trešnjevci. Ove besplatne radionice za osnovnoškolski uzrast namijenjene su svoj djeci koja nisu u mogućnosti otići van Zagreba za vrijeme školskih praznika. Pripremljena su tri radionička modula (likovni, game lab i arhitektonski) čiji je zajednički nazivnik "prostor". Uz vrsne voditelje i obilje materijala, kreativni laboratorij mjesto je učenja, druženja i zabave.

Likovna radionica, vodstvo: Anja Leko, likovna umjetnica

Kreativne igre kroz prostor i u prostoru različitim likovnim sredstvima i tehnikama, pri kojima djeca raznog uzrasta kroz timski rad, druženje i zabavu usvajaju razne vještine i znanja vezana za područje vizualne kulture.

Game lab radionica, vodstvo: Danijel Borna Fiket | Telecentar

Djeca se upoznaju sa programiranjem - Hour of Code (Minecraft, Star Wars), izradom scenarija računalne igre, kreiranjem likova i scene, snimanjem zvučnih efekata, kreiranjem digitalni fotografija, vizualnim programiranjem koristeći Scratch, objavljivanjem igara na internetu.

Arhitektonska radionica, vodstvo: studenti krajobrazne arhitekture (pri Agronomskom fakultetu) u mentorstvu arhitektice Anete Mudronja Pletenac

U svrhu arhitektonske radionice djeca imaju izrađene puzzle, memory karte te sudjeluju u igri analize krajobraza apstrakcijom na bijeloj ploči - sve na temu krajobraznih regija Hrvatske. Radionica je jako poučna, zabavna i interesantna.

Cool school Zima na Trešnjevci traje od 7. do 11. 1. 2019., od 10 do 12 sati.

Za više informacija o radionicama i sudjelovanju, slobodno se obratite na sljedeći broj telefona i e-mail: Saša Martinović Kunović, 091 3027 412, modulor@cekate.hr.