H-Alter
freejamesfoley.orgfreejamesfoley.orgHrvatsko novinarsko društvo zgroženo je time što je portal "Dalmacija news" objavio video snimku pogubljenja američkog novinara Jamesa Foleya

Pripadnici tzv. Islamske države objavili su u utorak tu video snimku na internetu ali nijedan od uglednih svjetskih medija nije prenio i objavio kako američkom kolegi brutalne ubojice nožem režu glavu. Nije još jasno je li ta snimka autentična, ali to nema baš nikakve veze sa suštinom stvari i s krajnje neetičkim, neprofesionalnim  postupkom uredništva Dalmacija newsa.

Na tom videu vide se i brojne snimke drugih dekapitiranih tijela, pa i tijela djece, a urednici Dalmacija newsa odlučili su da objave taj odvratni, krvoločni video. Takav tip senzacionalizma je za svaku osudu a primjerenu i hitnu reakciju očekujemo i od Vijeća za elektroničke medije.

HND još jednom poziva sve medije u Hrvatskoj da poštuju sva novinarska profesionalna pravila, da ne podliježu senzacionalizmu ne bi li na krvi i nasilju zaradili koju kunu više i da se u uređivanju medija rukovode porivom za istinom, pravdom i humanošću.

<
Vezane vijesti