dan_biorzanolikosti.pngU sklopu događanja Dan bioraznolikosti u subotu 19. svibnja od 11 do 17 sati u Parku Maksimir bit će održane brojne radionice, interaktivne igre i izložbe na otvorenom te će prisutni moći naučiti ponešto o važnosti očuvanja okoliša i prirodne raznolikosti kao i o odgovornom ponašanju i odnosu prema prirodi.

U sklopu Dana bioraznolikosti bit će održane edukativne ture: Tko gmiže po parku Maksimir?Mali grabežljivciMaksimirski letačiInvazija na MaksimirU potrazi za biljnim vrstama. U Paviljonu jeke djeci predškolske i školske dobi približit će se tematika zašite okoliša i prirode, te klimatskih promjena kroz "virtualni muzej“ Diverterra. WWF  Adria ove godine na proslavu Dana biološke raznolikosti dolazi uz poruku da svatko osobno može djelovati na oporavak morskih vrsta i pomoći da i buduće generacije imaju dostatan izvor proteina iz mora. 

U suradnji s Hrvatskim geološkim društvom bit će održana georadionica Krš i lom dok će stručnjaci iz Hrvatskih voda demonstrirati kako radi mini pokretni laboratorij u čemu će se djeca i odrasli moći i sami okušati.

Na štandu kampanje Za ljepšu našu djeca će moći zaigrati Kantomet i/ili igru Čovječe ne kupuj sve te na zabavan način naučiti kako smanjiti nastanak otpada i kako odvajati otpad. Osim toga, kroz igru Abrakadabra – pretvori se i radionicu o ponovnoj upotrebi svi posjetitelji moći će saznati kako od svakodnevnih otpadnih stvari napraviti korisne predmete.

Svoje aktivnosti u Maksimiru predstavit će i svih osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode koji će zainteresirane upoznati s bogatstvima biljnog i životinjskog svijeta u parkovima kao i aktivnostima i ponudom.