Od danas Daruvarčani mogu posuđivati i donirati knjige u bilo koje doba dana i noći. "Knjižnica na otvorenom pokrenuta je s ciljem poticanja čitanja", kažu iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.

U Daruvaru je danas otvorena knjižnica na otvorenom koja se bazira na dobrovoljnom doniranju, odnosno razmjeni knjiga. Razmjena se temelji na solidarnosti među čitateljima.

"Knjižnica na otvorenom pokrenuta je s ciljem poticanja čitanja svih generacija građana grada Daruvara i njegovih gostiju. Od danas Daruvarčani mogu slobodno posuđivati i donirati knjige u bilo koje doba dana i noći", kažu iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar koja je pokrenula i ostvarila ovaj vrijedni projekt.

Knjižnica funkcionira na način da čitatelj donira svoje knjige otvorenoj knjižnici. Isto tako čitatelj knjige koje se nalaze u ormariću slobodno posuđuje, uz obvezu vraćanja, ali rok posudbe nije određen.

Daruvar se tako pridužio malenoj obitelji knjižnica na otvorenom u Hrvatskoj gdje su već svoje mjesto našli Zagreb, Karlovac i Velika Gorica.

Ključne riječi: knjige, čitanje, knjižnice
<
Vezane vijesti