H-Alter
unnamed_2.pngU svojih gotovo 20 godina postojanja, Močvara je bila poprište mnogobrojnih kulturnih događanja, među njima i puno onih koji su zaslužili svoje mjesto u domaćoj glazbenoj povijesti. Ali ovaj koncert bit će zaista po mnogo čemu jedinstven. U goste po prvi puta dolaze kultni Nijemci Die Ärzte, koji će u Močvari nastupit 20. svibnja 2019. godine.

Ovi punkeri osnovani su još davne 1982. godine u Berlinu i tijekom godina postali, na potpuno iznenađenje svih, jedan od najvećih njemačkih bendova svih vremena. Od početaka karijere prožete skandalima i cenzurom, čvrstim političkim i socijalnim stavovima (poznati po svojoj borbi protiv rasizma i nacizma), Die Ärzte su u Njemačkoj prodali nevjerojatnih gotovo 8 miliona albuma! Također, prometnuli su se i u jednu od najvećih koncertnih atrakcija u zemljama njemačkog govornog područja gdje su dosegnuli stadionski status.

Njihovoj posljednoj turneji održanoj 2012/2013. svjedočilo je više od 800.000 posjetitelja! Nakon dugih 5 godina bez turneja, Die Ärzte su odlučili iduće godine nastupiti na 4 odabrana festivala te su headlineri na Rock am Ring, Rock am Park, Nova Rock i St. Gallen gdje će ih ukupno pogledati nekoliko stotina tisuća ljudi. No, isto tako, odlučili su odsvirati i nekoliko pomno odabranih klupskih koncerata i odabrali su upravo…Močvaru!

Ovaj koncert je zaista veliko priznanje i potvrda dugogodišnjeg odličnog rada Močvare, a ujedno i jedinstvena povijesna prilika pogledati stadionski bend na vrhuncu karijere u klupskom okruženju.

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak 21. rujna.