drvored.jpgDrvored i Radio Aktiv stižu u četvrtak, 27.04, u Vintage Industrial Bar u sklopu službenog Tabor Film Festival warm up-a ususret njegovom jubilarnom 15. izdanju! Prije nastupa bendova posjetitelji će moći uživati u retrospektivi tri prethodno nagrađivana filma na Festivalu, sudjelovati u nagradnim igrama te tulumariti s DJ Vukom. Karte po pretprodajnoj cijene od 35 kuna mogu se kupiti u Kavezu i Dirty Old Shopu, a na dan će koštati 50 kuna. Najbržim čitateljima/cama dijelimo ulaznice.

Drvored je zagrebački bend osnovan 2010. godine. Devetero glazbenika okupljenih oko jednokratnog projekta već je nakon par zajedničkih probi odlučilo nastaviti s radom i djelovati kao bend. Njihova muzika je mješavina šarma francuskih šansona i energije balkanske nostalgije koja je često prožeta brzim ritmovima i promjenama raznih glazbenih pravaca, a sami su ga nazvali balkankan. Nakon uspješnog prvog albuma Arhelino, Drvored se energičnim nastupima uživo predstavio diljem Lijepe Naše. Svjež zvuk na hrvatskoj sceni praćen je izvrsnim spotovima za pjesme poput Baš sam sretan i Zanzibar. Trenutno su u studiju, a upravo su izbacili Zagreb, prvi od tri planirana singla.

RADIO AKTIV je autorski bend okupljen 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe uz tekstove na hrvatskom jeziku. Dosad iza sebe imaju nagrade za najbolji mladi bend (HGF, HR Demo Klub 2011., Fender Megamuzika 2013.), nominaciju za Porin u kategoriji Najbolji novi izvođač 2013., dva sjajna albuma objavljena u izdanju Aquarius Records / Spona, te brojne nastupe u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH, i Makedonije. Trenutno rade na pjesmama za treći album, u Vintage se vraćaju nakon dvije godine što će im biti premijerni nastup u novoj postavi.

Dragan Vuković alias DJ VUK je dinaroid trenutno nastanjen u Murskoj Soboti. Urednik je radio emisije Anatomija Zvuka koja se emitira svaki drugi utorak na BH Radio 1. Uređuje također tri bloga s različitim temama (banjalučka scena, naši muzičari u Europi i svijetu te duo bendovi s prostora bivše Jugoslavije). Objavio je enciklopediju domaćih duo bendova. Organizirao je mnoštvo turneja i koncerata za bendove iz Europe i svijeta po Balkanu, a na istom području imao je preko 100 DJ nastupa. I ono najbitnije: voli nogomet, pizze i životinje.                                       

Ovom prigodom će se u sklopu TFF retrospektive u Kavezu prikazati tri nagrađivana filma. Onda vidim Tanju autora Juraja Lerotića je na Festivalu dobio nagradu za najbolji domaći film, Muto je animirani uradak jednog od najpoznatijih talijanskih uličnih umjetnika, Blua, koji je bio nagrađen za najbolji eksperimentalni film. Bobby Yeah nastajao je sedam godina u laboratoriju autora Roberta Morgana noseći titulu najbolesnije stop animacije. Na TFF-u je dobio nagradu za najbolji animirani film. Početak projekcija je u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Najbržim čitateljima H-Alter dijeli dva puta po jednu ulaznicu, a sve što trebate jest poslati nam e-mail s osobnim podacima na adresu redakcija@h-alter.org!

Ključne riječi: vintage industrial bar
<
Vezane vijesti