H-Alter
image003_1.jpgUsusret Interliberu otvara se prva u seriji izložbi Dizajn u gradu. Izložba će se od 8. do 28. studenog istovremeno održavati na tri različite lokacije u Zagrebu, usko povezane s fragmentima domaćeg dizajnerskog nasljeđa. U napuštenim lokalima pothodnika kod glavnog ulaza u Zagrebački velesajam obrađivat će se teme oblikovanja knjiga i publikacija Mihajla Arsovskog te serije didaktičkih i propagandnih izložbi Porodica i domaćinstvo, održanih između 1957. i 1960. godine upravo na Zagrebačkom velesajmu.

One su za cilj imale promociju modernog stanovanja, ali i odijevanja i općenito široki raspon aspekata kvalitetnog svakodnevnog života. A dok ćete pothodnikom prema Interliberu, obratite pažnju na signalizaciju koju je, u suradnji sa Zvonimirom Lončarićem, dizajnirao upravo Arsovski.

Autorstvo izložbe potpisuje kustoski tim kojeg čine Marko Golub, Koraljka Vlajo, Marija Perkec, Matija Prica i Monika Džakić. Vizualni identitet izložbe projektira Organizam, a dizajn postava Oaza.