Foto: ZA GRADFoto: ZA GRADStanovnici Vrbana III ove su subote ispraznili svoje ormare i garaže te razmijenili stvari koje više ne koriste u Društvenom dućanu stranke ZA GRAD. Uz razmjenu dobara, građani su imali priliku saznati rezultate ankete o željenoj prenamjeni jedne od rijetkih zelenih površina u tom kvartu.

Subotnje popodne građani Vrbana III proveli su u druženju na platou između osnovne škole i vrtića u Palinovečkoj ulici, gdje su razmjenjivali rabljenu odjeću, obuću, bicikle, društvene igre i knjige.

"Društveni dućan funkcionira po principu 'uzmi kaj trebaš, ostavi kaj ne trebaš'. Svi u svojim kućanstvima imamo stvari koje više ne upotrebljavamo, a drugima bi dobro došle. Besplatnom razmjenom štedi se kućni budžet te potiče održivo ponašanje prema dobrima koje posjedujemo", izjavila je Jelena Zenko Milović, koordinatorica Društvenog dućana stranke ZA GRAD. Vrbani III tako su se pridružili nizu zagrebačkih kvartova, poput Srednjaka, Trnja, Kvatrića i Novog Zagreba, koje je Društveni dućan već posjetio.  

Dodatan razlog posjeta kvartu bila je objava rezultata ankete koju je ZA GRAD  proveo u veljači. Naime, odmah uz plato na kojem se održao Društveni dućan nalazi se jedna od rijetkih zelenih površina u tom naselju na kojoj se planira gradnja.

"U anketi provedenoj među stanovnicima Vrbana III njih čak 85 posto izjasnilo se kako žele da zelena površina i dalje ostane zelena. Postavili smo natpis s rezultatima kako bismo osvijestili među građanima da dijele mišljenje, jer ono je ujedno i alat kojim mogu djelovati na tijela gradske uprave", poručio je Ivan Zelenić, supredsjednik i vijećnik Stranke u gradskoj četvrti Trešnjevka - jug.

ZA GRAD se zalaže za aktivnu participaciju građana u životu lokalne zajednice te konkretne promjene u dosadašnjim neodrživim okolišnim, prometnim i drugim politikama koje izazivaju gužve, smanjuju kvalitetu života i u konačnici koštaju građane.                 

Ključne riječi: Za Grad
<
Vezane vijesti