Velika većina prisutnih građana napustila je sinoć javnu raspravu o UPU Srđa nakon što je Andro Vlahušić odbio komentirati vlastitu izjavu iz 2005. godine kako "nije dobro da Dubrovnik u gradskoj upravi ima osobu s nepravomoćnom presudom"

Više desetaka građana i građanki Dubrovnika napustilo je jučer javnu raspravu za Urbanistički plan uređenja za projekt golfa na Srđu revoltirani ponašanjem Andre Vlahušića. Naime, nedavno nepravomoćno uvjetno osuđeni dubrovački gradonačelnik više je puta odbio odgovoriti na pitanja građana koji su ga podsjetili na izjavu koju je dao Dubrovačkom listu u ožujku 2005. godine. 

Upitan da komentira položaj tadašnjeg dogradonačelnika Srećka Kljunka koji je također bio nepravomoćno uvjetno osuđen, Vlahušić je odgovorio: "Ako kažemo da je Dubrovnik primarno europski, kulturni, civilizacijski grad, onda nije dobro da u gradskoj upravi ima čovjeka koji je nepravomoćno osuđen."

Međutim, nakon što je sam nepravomoćno osuđen u prosincu, gradonačelnik je promijenio mišljenje izjavivši kako ne namjerava dati ostavku. 

Vlahušić je jučer na upit Đure Capora odgovorio kako će peticiju za referendum i sam potpisati te da istu raspisuje Gradsko vijeće na zahtjev dvadeset posto građana. Međutim, Capor je još jednom podsjetio Vlahušića kako gradonačelnik ima ovlasti sam predložiti Gradskom vijeću raspisivanje referenduma što je i obećao u predizbornoj kampanji.

Iz inicijative Srđ je naš najavili su prikupljanje potpisa građana za raspisivanje referenduma između 1. i 15. veljače. U tom je vremenu potrebno prikupiti osam tisuća potpisa. Iz inicijative pozivaju sve koji su voljni volontirati tijekom prikupljanja potpisa da im se jave.

"Smjene bi bile po dva sata, da svatko dođe na red i da se nitko ne umori i ne smrzne. Da, zima je, ali znamo koliko je ovo važno. Neka nas dodatno motivira što ćemo kroz zajednički trud na ovoj stvari prepoznati i upoznati druge ljude koji drže do općeg dobra i u koje se možeš pouzdati. Što se više ljudi javi, moći ćemo pokriti više lokacija, skupit ćemo potpise brže i svima će biti lakše. Javite nam se na info@dubrovnikreferendum.com ili na 092 191 3811", pozivaju iz organizacijskog odbora za referendum.

dubr.jpg
Ključne riječi: Srđ, Andro Vlahušić
<
Vezane vijesti