Foto: Dubrovniknet.hrFoto: Dubrovniknet.hrAgencija GFK provela je istraživanje u kojem se čak 63 posto ispitanih Dubrovčana protivi izgradnji na Srđu, a 77 posto ih smatra da je o tom pitanju hitno potrebno raspisati referendum

Prema rezultatima istraživanja koje je na teritoriju grada Dubrovnika na uzorku od 400 ispitanika polovicom lipnja proveo GFK Centar za istraživanje tržišta, čak 77 posto Dubrovčana smatra da dubrovački gradonačelnik treba hitno raspisati referendum o prijedlogu projekta golf igrališta s vilama na Srđu. Ukoliko bi on bio raspisan, čak 85 posto njih potvrdilo je da će izaći na referendum. Gotovo dvije trećine Dubrovčana i Dubrovčanki ne podržava izgradnju golf igrališta s vilama i apartmanima na Srđu. Građanska inicijativa Srđ je naš prema rezultatima ankete koju je naručio Heinrich Böll Stiftung - Ured za Hrvatsku uživa podršku čak 66 posto Dubrovčana.


Foto: Dubrovniknet.hr

1342352502m137.jpg 1342352502m137.jpg

Javna rasprava održat će se u špici sezone, u kolovozu, a inicijative Srđ je naš i Pravo na grad s lukobrana Kaše poslale su tijekom vikenda još jedan S.O.S. za Dubrovnik.

"Uložit ćemo napore i šireg kruga organizacija civilnog društva da se ovakav projekt dovede na razinu kvalitetne javne rasprave i očitovanja građana o njemu", izjavio je Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad, prenosi HRT.

Detaljnije razultate istraživanja potražite ovdje: press_dub_gfk_hbs.pdf

Ključne riječi: Dubrovnik, Srđ je naš, Srđ
<
Vezane vijesti