indiegogo_perkovi.pngUdruga Dugine obitelji započela je jučer crowdfunding kampanju Moja dugina obitelj – slikovnica o djeci istospolnih roditelja i u samo 24 sata prešla je dva početna cilja postavljena kampanjom: osiguravanje sredstava za tisak još tisuću slikovnica, te osiguravanje sredstava za tisak tisuću primjeraka bojanke Moja dugina obitelj.

Cilj slikovnice Moja dugina obitelj je jačanje socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje te promicanje tolerancije i poštovanja različitosti. Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi te prikazuje sličice iz života dvoje djece s istospolnim roditeljima. Novo izdanje slikovnice dostupno je i na engleskom jeziku, budući da je udruga u proteklih mjesec dana zaprimila i brojne upite iz inozemstva

Crowdfunding kampanju udruga odlučila je pokrenuti nakon neočekivano velikog interesa za besplatnim primjerkom slikovnice Moja dugina obitelj, koja je predstavljena javnosti tijekom siječnja. I prije samog službenog predstavljanja slikovnice, udruga je zaprimila više stotina upita iz Hrvatske i inozemstva, te kampanjom želi osigurati primjerak svakom zainteresiranom pojedincu, obitelji i organizaciji.

"Vjerujemo da na ovakav način doprinosimo stvaranju društva u kojem se od malih nogu uči poštivati različitosti i prihvaćati sve obitelji", kaže Daniel Martinović, koordinator udruge koja je izdala slikovnicu.

"Prvi cilj nam je bio osigurati 3000 dolara kako bi mogli tiskati 1000 novih primjeraka slikovnice, ovaj put u boljoj, ukoričenoj verziji. U svega par sati prešli smo taj cilj, što je uistinu nevjerojatno, količina podrške nas ne prestaje iznenađivati. Do kraja jučerašnjeg dana prešli smo i cilj od 5000 dolara, koji nam omogućuje tisak 1000 primjeraka bojanke Moja dugina obitelj. Bojanka je nešto novo što smo htjeli ponuditi i našoj djeci, i svim ostalim zainteresiranim osobama koje dijele naše vrijednosti", zaključuje Martinović.

Novo izdanje slikovnice dostupno je i na engleskom jeziku, budući da je udruga u proteklih mjesec dana zaprimila i brojne upite iz inozemstva. Osim roditelja, interes za slikovnicom pokazale su i knjižnice; Moja dugina obitelj tako će biti dostupna za posudbu u Rijeci, Osijeku, Sisku i Zagrebu gdje udruga planira održati i prezentacije slikovnice, a ovom kampanjom želi omogućiti dovoljno primjeraka da slikovnica dospije i u sve ostale knjižnice koje žele svoje primjerak.

Više o kampanji pronađite ovdje.

Ključne riječi: ljudska prava, LGBTIQ, Dugine obitelji
<
Vezane vijesti