Foto: E.A. 1/1 S.V. Foto: E.A. 1/1 S.V. Otvorenje izložbe modnog brenda E.A. 1/1 S.V. pod nazivom Duboko Unutra održat će se 30. listopada s početkom u 19 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu (Boškovićeva 18, Zagreb). Izložbu možete pogledati do 16. studenog.

Tijekom 2015. i 2016. godine brend E.A. 1/1 S.V. predstavio je desetak različitih pop-up modnih projekata. Pojam pop-up označava jednokratna prodajna događanja koja u studiju razvijamo usporedno sa sezonskim kolekcijama odjeće, a obilježava ih suradnja s umjetnicima i stručnjacima širokog raspona djelovanja (fotografkinja Karla Jurić, fotograf Ivan Filipović, multimedijalni umjetnik Ivan Slipčević, DJ Strahinja Arbutina, multimedijalne umjetnice Tea i Marta Stražičić, tipograf Nikola Đurek, znanstvenik Stipica Tomić). Kolekcije predstavljene na pop-upovima brojale su nekoliko komada odjeće koji su, kao i same pop-up akcije, rađeni namjenski i prilagođeni točno određenom prostoru. Navedeni pop-upovi polazište su izložbe u prostoru galerije HDD-a gdje se prezentiraju nove i derivirane verzije tih događanja. Uz same odjevne predmete izlažu se i prostoru prilagođene verzije prijašnjih instalacija, plakati i pozivnice, uzorci tekstila, skice, fotografije i video radovi. Osim u HDD-u, dio izložbe bit će prikazan u Kinu Europa.

E.A. 1/1 S.V. modni je brend osnovan 2002. godine u Zagrebu. Osnovao ga je vizualni umjetnik i modni dizajner Silvio Vujičić kako bi osamostalio modnu produkciju unutar svog studija. Novonastali brend osobit je po brojnim istraživanjima i eksperimentima na području tekstila i forme, kao i po tome što je cjelokupan vizualni materijal koji se koristi za komunikaciju s korisnicima proizveden u studiju, a uključuje tehnologije i promišljanja koja nisu uobičajena za modno stvaralaštvo. Brend je fuzija profesionalaca iz različitih područja djelovanja. Naziv brenda proizašao je iz uvriježenoga načina potpisivanja grafičkih otisaka u umjetnosti: (E.A.) épreuves d'artiste probni je umjetnički otisak, nedovršeni prikaz koji će usavršavanjem postati završeno djelo, (1/1) edicija, (S.V.) Silvio Vujičić.

Više o događaju možete pronaći ovdje.