img_4416.jpgUdruga Krizni eko stožer Marišćina organizira tribinu Ekološko gospodarenje biorazgradivim otpadom - Bio Logic 2020. Tribina će se održati 22. siječnja, s početkom u 11 sati, u dvorani Transadria u Rijeci (Riva boduli 1).

Cilj tribine je aktivno uključiti sve sudionike u sustavu gospodarenja otpadom i detektirati uzroke višegodišnjih problema u organizaciji sustava koji su kulminirali problemima u radu ŽCGO Marišćina, ali i pokrenuti akciju rješavanja problema gospodarenja biorazgradivim otpadom, što je i jedan od osnovnih problema postojećeg sustava.

Pozivu na tribinu odazvali su se predstavnici jedinica lokalne samouprave i komunalnih društava s područja Primorsko-goranske županije, predstavnici udruga i političkih stranaka, kao i predstavnica Ureda pučke pravobraniteljice.

Sudionici panel rasprave bit će predstavnici komunalnih društava s područja Primorsko-goranske županije, predstavnik Udruge gradova, predstavnik Primorsko-goranske županije, direktor TD Ekoplus d.o.o. kao i predstavnici Udruge Krizni eko stožer Marišćina.

Pozivaju se svi građani i građanke da se pridruže i doprinesu konačnom zaokretu sustava odvoza smeća prema sustavu gospodarenja otpadom.