biciklisti_vpopovic.jpgOd ovog vikenda u sklopu Animafest Insights projekta gledatelji će po prvi puta besplatno u trajanju od sedam dana moći online vidjeti animirani film Veljka Popovića Biciklisti.

Komedija začinjena erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada, Biciklisti Veljka Popovića sljedeća je poslastica na meniju bogatog Animafestovog online projekta – Animafest Insights.

Biciklisti su biser domaće animacije i posveta legendarnom Vasku Lipovcu, ikoni splitske umjetničke scene koji je nadaleko prepoznatljiv po svojim skulpturama jedinstvenih oblika i boja.

Film je to i neobične estetike koji šarmantno osvaja nizanjem raskošnih erotskih asocijacija i vibrantnim koloritom što mu je donijelo nagradu za Najbolji hrvatski film na Animafestu 2018. godine, ali i druga priznanja na prestižnim festivalama kao što su oni u Annecyju i Hiroshimi.

Od ovog vikenda u sklopu Animafest Insights projekta gledatelji će po prvi puta besplatno u trajanju od sedam dana moći online vidjeti ovaj animirani film Veljka Popovića, ali i uživati u razgovoru kojeg je s autorom vodio umjetnički ravnatelj Animafesta ZagrebDaniel Šuljić.