H-Alter
60445234_355640971823810_8398679243042586624_n.jpgU okviru 10. sezone programa Distune vam predstavlja dolazi američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica, Emma Ruth Rundle. Njen premijerni riječki koncret u znaku je aktualnog albuma On Dark Horses izdanog za renomiranu etiketu Sargent House. Koncert će se održati će u utorak, 15. listopada u OKC Palach.

Naslovnica albuma prikazuje lagano blijedeću fotografiju koja prekriva njeno lice velikom dječjom igračkom konja sa slomljenim nogama. Istovremeno iskren i tajanstven, otmjen ali i izlomljen portret, na najbolji način prezentira njenu karijeru i osobnost ovijenu velom ispod kojeg se naziru ožiljci koje očajnički želi pokazati svijetu.

Tijekom cijelog albuma provlači se misija svhovitosti i bitnosti svakog ponaosob, motivirana idejom oporavka i zaliječenja trajno potisnutih trauma koje duboko u sebi skrivamo. Ono što albumu daje posebnu energiju i izričaj su njeni prateći članovi - Dylan Nadan iz Wovenhanda (bubanj) te Evan Petterson (vokal/gitara/klavijature) i Tood Cook (bas).

Emma Ruth Rundle je američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica. Nakon nezaustavljivog početka glazbene karijere s bendom The Nocturnes (Wellington EP (2008.) i dva studijska albuma A Year of Spring (2009.) i Aokigahara (2011.), Emma nastavlja svoj kreativni put u stalnoj postavi post-rock tria Marriages (predgrupa Wovenhandu u Rijeci 2014.) Vrijedi naravno spomenuti i odličnu suradnju s Bryant Clifford Meyerom iz nikad prežaljenih Isis u bendu Red Sparowes.

Više o koncertu u Rijeci i ulaznicama pronađite ovdje.