knjigavlak5_copy52698.jpgNakon što su u Daruvaru postavili malu knjižnicu na otvorenom, iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar osmislili su novu originalnu inicijativu za poticanje čitanje.

Nakon što su u Daruvaru postavili malu knjižnicu na otvorenom, iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar osmislili su novu originalnu inicijativu za poticanje čitanje. Jučer ujutro su sa Zagrebačkog željezničkog kolodvora, na put u svijet u smjeru Budimpešte, otpremili knjigu velikoga Miroslava Krleže "Povratak Filipa Latinovicza" u prijevodu Zore Depolo na engleski jezik, a u izdanju VBZ-a.

Riječ je o projektu ''putujuće knjige'' otisnute u svijet koja na put odlazi vlakom. U knjigu su umetnuli poruku čitatelju – s namjerom da knjigu pročita, pošalje razglednicu ili fotografiju sebe s knjigom iz grada u kojemu se knjiga zatekla na adresu daruvarske knjižnice te knjigu otpremi dalje na put u sljedeći vlak. 

"Na ovaj način još jedanput želimo skrenuti pažnju na važnost čitanja kao i biti promotor hrvatske knjige ne samo unutar granica naše zemlje već i u svijetu", kažu aktivne daruvarske knjižničarke te napominju kako put knjige možete pratiti u njihovoj knjižnici na karti svijeta koju će postaviti u predvorju knjižnice.

Ključne riječi: željeznice, knjige, čitanje
<
Vezane vijesti