dorf_1_sonics.jpgUdruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i treću godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 7. Antičkih filmskih večeri i 13. Festivala dokumentarnog rock filma slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u tjednu od 19. do 24. kolovoza uživati će u projekcijama recentne filmske produkcije uz popratni program.

Ovogodišnji DORF otvara regionalna premijera - projekcija filma o kultnom sastavu iz Seattlea Boom! A Film about the Sonics (2018.), autora Jordana Albertsena (SAD).

Dugo očekivana priča o bandu koji je utjecao na cijeli žanr, svirao uzbudljivi rock and roll i postavio temelje punk rock eksplozije prikazana je u emotivnoj posveti autora, koji ih je pratio 10 godina. U filmu su prikazani impresivni materijali, izjave nadahnutih sugovornika (Mudhoney, Pearl Jam, Jack Endino...) uz kronološki prikaz vrlo kratke karijere ovog utjecajnog sastava.

U okviru OFF DORF programa, u Vinkovcima će biti predstavljen nagrađivani fotograf Igor Čoko iz Srbije, a osim izložbe fotografija pripremljene su promocije knjiga. U suradnji sa Austrijskim kulturnim forumom iz Beča ponovo na DORF dolaze sjajni DJ dvojac Stefan Skorepa i Dieter Pfeiler. U sjećanju su njihovi uzbudljivi nastupi u Rijeci i Zagrebu od prije nekoliko godina, kada su ovi članovi bečkog kolektiva Beatzentrale svojim raspojasanim setom vintage soul i funk plesnih bisera puštanih sa singlica napravili DORF tulum za pamćenje.

Ovom prigodom će premijerno predstaviti i svoj dokumentarni glazbeni film o bečkoj soul sceni 45 Revolutions per Minute.

Više informacija o festivalu i projekcijama pronađite ovdje.