Bandiću se sugerirao put u RemetinecBandiću se sugerirao put u RemetinecViše od četiri tisuće ljudi prosvjedovalo je danas u Zagrebu protiv izvođenja HOTO-projekta u Varšavskoj ulici, tražeći ostavku gradonačelnika Milana Bandića. Pogledajte foto-galeriju!

Prvo odredište bila je zgrada Državnog odvjetništva ispred koje su pjevajući u glas obrađenu inačicu pjesme Zagreb te zove Mladenu Bajiću poručili da što prije poradi na "odčepljenju" Zagreba. Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević podsjetio je kako se DORH jučer oglasio priopćenjem o slučaju Cvjetni. "Bili smo kod Bajića koji kaže da su u tijeku izvidi za utvrđivanje moguće kaznene odgovornosti za rušenje zgrada na Cvjetnom trgu vezano uz kaznenu prijavu koju smo podnijeli 2007. godine".

Jučer se oglasio i USKOK povodom prijave protiv Milana Bandića koju su aktivisti podnijeli prije mjesec dana. "USKOK je od policije zatražio kriminalističku obradu zbog mogućeg sklapanja štetnog ugovora o financiranju ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj ulici koju će, ako se ona uspije realizirati, građani platiti dvanaest milijuna kuna", upozorio je Tomašević.

Oko 19 sati, prosvjedna povorka je stigla ispred zgrade Gradskog poglavarstva gdje su organizatori prosvjeda javnosti predstavili svoj poklon za gradonačelnika - kofer za Remetinec s njegovim inicijalima u kojeg su mu pospremili sve sitnice koje mu tamo jednom možda zatrebaju: četkicu za zube, sapun, papuče, pidžamu, britvicu, ručnik, wc papir, utege da ostane u dobroj formi budući da više neće moći trčkarati po Sljemenu, a u slučaju da mu u zatvoru bude dosadno, tu je i društvena igra Čovječe ne ljuti se.

Celakoski se osvrnuo i na akciju pripadnika interventne policije koji su ove zime pod okriljem noći "uklonili" aktiviste iz ulice. "Ako nas policija ponovno makne iz Varšavske, pozvat ćemo vas da je ponovno zauzmemo. Budite spremni na taj poziv!"Na kraju prosvjeda glasovanjem je ponovno odlučeno da se dežuranje u Varšavskoj nastavlja do daljnjeg. Tomašević je rekao kako ovo više nije kampanja Prava na grad i Zelene akcije već inicijativa građana Zagreba koja će trajati sve dok god to oni sami budu htjeli. Poručio je kako je potrebno zajedničkim snagama nastaviti blokadu sve dok institucije ne odrade svoj posao do kraja.

varsavska-bandic-093.jpg varsavska-bandic-093.jpg

"Dosta je bilo zlatnih wc-a, Krašograda, Varšavske, Cvjetnog trga, zamjene zemljišta i svih onih stotine afera koje se vežu uz našeg gradonačelnika", rekao je predsjednik Zelene akcije. "Jedno je ime u Zagrebu za pogodovanje, kumove i korupciju, a to je Milan Bandić. I zato je jedino što želimo njegova ostavka", poručio je s govornice Teodor Celakoski iz Prava na grad.

Bandić je danas zapravo spakirao svoje kofere, no ne za zatvor već za put u Pečuh, a nadamo se da je u njih pospremio i rječnik engleskog jezika. No kako će mu za put do Remetinca trebati puno više njih, građani su mu za rastanak ispred zgrade Poglavarstva ostavili oko pet stotina improviziranih kartonskih kofera.

<
Vezane vijesti