Foto: WikimediaFoto: WikimediaKoncesionari francuskih autocesta u utorak su najavili pokretanje procedure protiv države zbog odluke o obustavi povećanja cijena cestarina, javlja Liberation.fr.

Koncesionari francuskih autocesta u utorak su najavili pokretanje procedure protiv države zbog odluke o obustavi povećanja cijena cestarina, javlja Liberation.fr. Vlada je, naime, odlučila stati na kraj daljnjem povećanju cijena, onome od 0,57 posto, predviđenom za početak veljače. Željeli su pričekati zaključke radne grupe čiji je zadatak raspravljanje o budućnosti koncesija za autoceste i razmatranje dva potencijalna scenarija, izmjene ili ukidanja ugovora o koncesiji.

"Uključene tvrtke duboko žale zbog ove odluke u kojoj se nije vodilo računa o drugoj strani. Na ovaj se način trajno diskreditira ugovor dvaju strana, države i koncesionara", navodi se u priopćenju Francuskog udruženja koncesionara autocesta (l’Association des sociétés françaises d’autoroutes, Asfa)

Podsjetimo, u Francuskoj, koja ima tri četvrtine mreže autocesta u koncesiji, sve su glasniji oni koji se zalažu za njihovu ponovnu nacionalizaciju. Koncesionarima, među kojima su glavni Vinci, Eiffage i Abertis, koncesije ističu između 2027. i 2033.

Ključne riječi: autoceste Zemlje: Francuska
<
Vezane vijesti